סלט אטריות אורז שחורות

 

מרכיבים

  • 1 חבילת אטריות אורז שחורות אורגניות
  • שמן זית
  • 1 בצל סגול
  • 3 כפות חמוציות
  • 1 פלפל אדום חריף
  • 3 כפות אגוזי מלך קצוצים
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף נענע קצוצה
  • 1 כפית סילאן

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.
  2. מטגנים במחבת עם שתי כפות שמן זית בצל, חמוציות, פלפל חריף ואגוזי מלך.
  3. מוסיפים את האטריות המבושלות ועשבי התיבול. מוסיפים סילאן ומערבבים היטב. מגישים מיד.

 

סלט אטריות צלופן בקר טחון וסלרי

 

מרכיבים

  • 200 גרם אטריות צלופן
  • 200 גרם בשר טחון
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 10 שרי תמר
  • 2 ענפי סלרי
  • 3 כפות בצל ירוק קצוץ
  • 3 כפות בצל סגול קצוץ
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית פיש סוס
  • 1 כפית סויה
  • מעט שמן שומשום
  • 3 כפות שמן תירס

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האטריות במים רותחים.
  2. מטגנים במחבת עם שמן את הבשר עד שהוא משנה את צבע ומקררים.
  3. מערבבים את האטריות המבושלות יחד עם הבשר ושאר המרכיבים. מגישים קר.

 

רביולי אורז עם טונה אדומה ואבוקדו

 

מרכיבים

 

לרביולי אורז

  • 4 דפי אורז
  • 2 אבוקדו טריים
  • 1 פלפל אדום חריף
  • 200 גרם טונה אדומה
  • 2 עגבניות טריות
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כף שאלוט קצוץ
  • מלח פלפל

 

לרוטב

  • 2 כפות רוטב דגים
  • מעט שמן אבוקדו
  • 1/4 כפית שמן שומשום
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית עירית קצוצה
  • 1 כפית שאלוט קצוץ
  • 1 כפית עגבניות קצוצות
  • 1 כפית פלפל ירוק חריף
  • 2 כפיות מירין

 

אופן ההכנה

  1. טובלים את דפי האורז במים רותחים לכמה שניות ומעבירים למגבת מטבח נקייה. מקפידים שהעלה לא יקרע.
  2. מערבבים את כל מרכיבי המנה פרט לטונה.
  3. חותכים את הטונה לקוביות קטנות.
  4. מערבבים וטועמים את מרכיבי הרוטב.
  5. מניחים על צלחת הגשה מסלט האבוקדו ועליו טרטר טונה אדומה. מכסים את המנה בעלה אורז מושרה ויוצקים עליו מן הרוטב. מגישים מיד. 

 

אטריות מקמח תפוחי אדמה למרק

(מתכון של מיכל אנסקי)

 

מרכיבים

  • 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1/2 כוס מים
  • 6 ביצים טרופות
  • מלח, פלפל
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את הקמח והמים עד המסה.
  2. מוסיפים את הביצים הטרופות ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
  3. מחממים במחבת שמן, יוצקים מהבלילה שכבה דקה למחבת ומטגנים כמו חביתה דקיקה משני הצדדים עד הזהבה.
  4. מגלגלים כל חביתה לגליל ופורסים לרצועות דקיקות. מגישים עם מרק.