מרכיבים (6 מנות)
לסלט
- 2 לבבות חסה ערבית
- 1/2 חבילה נבטי חמנייה
- 1/4 כוס עלי ארוגולה טריים
- 2 כפות צימוקים
- 2 כפות משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות קטנות
- 80 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
- 1 כף צנוברים קצוצים גס
לוויניגרט
- 2 כפות סילאן חרובים (להשיג בבתי טבע ובשווקים ערביים) או סילאן תמרים
- 2 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כוס חומץ הדרים או חומץ תפוחים
- 1/2 כף רוטב צ'ילי מתוק תאילנדי
אופן ההכנה
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים היטב ומנערים עד לקבלת רוטב במרקם חלק. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עד 4 כפות מים נוספות.
- שמים את כל מרכיבי הסלט בקערה, יוצקים עליהם את הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.
איך מכינים מראש?
- את הרוטב אפשר להכין עד יום לפני ההגשה, ולאחסן במקרר. את הסלט עצמו חותכים ומכינים ממש לפני ההגשה.