מרכיבים

  • שמן
  • 1 בצל, חצוי ופרוס
  • 1 בצל לבן, חצוי ופרוס
  • 1 בצל אדום, חצוי ופרוס
  • 4 נתחים דקים של עוף לשניצל, פרוסים לרצועות
  • פפריקה חריפה או מתוקה
  • ג'ינג'ר טרי – קובייה בגודל 2 ס"מ קצוצה דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • כמה פרוסות של פלפל ירוק חריף
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
  • 2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
  • 1 זוקיני ירוק חתוך לרצועות דקות
  • 4 בצלים ירוקים חתוכים ל-4 פרוסות גדולות כל אחד
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1 חבילת טאקו (להשיג במעדניות) או טורטיות
  • שמן שומשום
  • 1 קופסת שימורים של סלסה מקסיקנית (או קוביות עגבניות מעורבבות עם פלפל חלפיניו קצוץ)
  • 1 מנגו חתוך לקוביות קטנות
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים במחבת שמן ומטגנים בשמן 3 דקות את כל הבצלים, פרט לירוק.
  3. מוסיפים את העוף, מלח, פלפל ומעט פפריקה חריפה ומטגנים 2 דקות.
  4. מוסיפים את הג'ינג'ר, השום והפלפל הירוק החריף ומטגנים עוד 1/2 דקה.
  5. מוסיפים את הפלפל האדום, הגזר, הזוקיני והבצל הירוק ומטגנים 3 דקות.
  6. מוסיפים את רוטב הסויה ומבשלים כ-10 דקות, רק עד שהירקות מתרככים מעט (אבל רק קצת – שלא יהפכו לסמרטוטים). מורידים מהאש.
  7. אופים את הטאקו או הטורטיות לפי הוראות היצרן (כ-5 דקות).
  8. מסננים את הנוזלים מתערובת הבשר והירקות שבמחבת.
  9. מרכיבים את המנה: מחזיקים את הטאקו (או הטורטייה) ומניחים במרכז מהמילוי. מטפטפים קצת שמן שומשום, ומוסיפים כפית מהסלסה (חריף אש!) וכמה קוביות של מנגו.
  10. אם משתמשים בטורטייה, מקפלים אותה מעל המילוי.
  11. אוכלים!