>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק
לא פשוט לגדול ברעננה, בטח לא למתבגר בתחילת שנות ה-90. חבריך לספסל הלימודים שבים מדי חופשת קיץ מארצות הברית כשהם מצוידים בנעלי אייר ג'ורדן או פאמפ אופנתיות, בעוד אתה נאלץ להתמודד עם המצאי המוגבל שבחנויות על רחוב אחוזה בעיר. רק תשאלו את אוהד להב, שעמד נבוך מול ארון הנעליים שלו מדי יום בזמן שחבריו לישיבה התיכונית של בני עקיבא הגיעו מצוידים בחידושים האחרונים בתחום הסניקרס. "רק בשנת 1991, כשסבתא שלי נסעה לארצות הברית וחזרה עם זוג נעלי ג'ורדן של נייקי, הפכתי להיות אחד מהחבר'ה", אומר להב היום בגיל 33, כשמאחוריו רזומה מפואר בן תריסר שנים בניהול והקמה של חנויות ספורט ורטהיימר, נייקי, אולסטאר (בניירובי, קניה) ותפקיד כמנהל הסחר של נייקי. במילים אחרות, אפשר להתייחס אליו ככוהן הסניקרס של סצנת האופנה הישראלית.
בדצמבר אשתקד עזב להב את תפקידו בנייקי, והחליט לפנות לדרך עצמאית שתספק את תאוותו האישית ואת חזונו האופנתי. עתה הוא משיק את סניקרס בוקס - בוטיק הסניקרס הראשון שלו, ייחודי מסוגו בישראל, המאגד מספר מותגי נעליים (ומעט ביגוד של Lee ונייקי), בדגש על דגמים ייחודיים ושיתופי פעולה במהדורות מוגבלות. "בכל זמן נתון יש לי 80 זוגות נעליים בארון", הוא מתאר בחיוך את ההתמכרות שהחלה בגיל צעיר. "אני תמיד מעביר חלק לאבא שלי, לגיסי ולחבר הכי טוב שלי – כולנו באותה מידה. גם העוזרת שלי מקבלת חלק מהזוגות, ושולחת אותם למשפחה שלה בפיליפינים. אין נעליים שאני לא נועל ואין לי קווים אדומים. כל נעלי סניקרס ראויות להינעל. אני הולך עם כל זוג פעם בחודשיים בממוצע, ומחליף נעליים כל יום. בניגוד לאספנים ששומרים על הנעליים בארון, אני חייב ללכת איתן כל הזמן. זה כמו נגיף".
חלל החנות, הממוקמת בצפון רחוב בן יהודה בתל אביב (בסמוך לרחוב ירמיהו), קטן וצפוף, אך המגוון רחב וקצב התחלפות הדגמים הוא אחת לשבוע-שבועיים. כיוון שהייבוא מתבצע בכמויות קטנות מול היבואנים המקומיים, להב מצליח לשים את ידו על תוצאות שיתופי פעולה שלא תמצאו בחנויות הנעליים האחרות. למשל, שיתוף הפעולה החדש בין המותג נייקי לבית הכלבו הבריטי Liberty of London, ובו 12 דגמי נעליים לנשים בהדפסי פרחים פסטליים. בחנות נמצאים כעת שני דגמים בלבד מתוך ארבעה שהגיעו לארץ ונמכרים בחנות נייקי ברחוב שינקין בתל אביב. "רוב החנויות מזמינות את הדגמים חצי שנה מראש, ולכן קשה להן להיות עם היד על הדופק בכל הנוגע לדגמים החמים שיוצאים", הוא אומר. "שיטת העבודה שלי שונה – אני עושה הזמנות על בסיס שבועי".
הצצה בקיר הנעליים בחנות חושף חלוקה מגדרית בולטת: 80 אחוז מהדגמים מיועדים לגברים, ורק 20 אחוז לנשים. להב מסביר כי נשים מחזיקות בדרך כלל נעליים במגוון סגנונות, בעוד הגברים מסתפקים בסניקרס, נעלי עור אלגנטיות ונעלי ספורט. לכן, הוא אומר, הדגמים המיועדים לנשים אינם חזקים עיצובית כמו אלו הפונים לגברים. לאחר בחינה של הנעליים, נראה כי התמקדות מוחלטת בנעלי גברים תמנף את החנות גבוה יותר.
חוזקה של החנות הוא בבחירות המגוונות והמוקפדות שעושה להב. לצד דגמים איקוניים כמו אייר מקס של נייקי ופאמפ של ריבוק, תוכלו למצוא דגמים במהדורות מוקפדות – חלקם, אגב, מסתתרים מאחורי הדלפק ושמורים ללקוחות נאמנים שלהב מכיר את טעמם. בין אלו כדאי לשים לב לנעלי סניקרס לבנות עם חרטום מעוגל ושחור שנוצרו כחלק משיתוף פעולה של נייקי עם טייר זירו, ולנעליים אדומות בגובה הקרסול עם לשונית קדמית רחבה הנסגרת בסקוץ' שעוצבו על ידי קווסטלאב (כינויו של האמיר חאליב תומפסון), מייסד להקת דה רוטס. דגם מעניין נוסף הוא נעלי טוויד סגולות שיצרו נייקי עם חברת האופנה הבריטית האריס טוויד, שלהן מראה המשלב חדשנות טכנולוגית עם סגנון בריטי שמרני.
מחירים: 650-350 שקל.
להשיג בסניקרס בוקס, בן יהודה 225, תל אביב. טל' 03-6026491. שעות פתיחה: א'-ה' 19:00-10:00, ו' 15:30-9:30.
השורה התחתונה
מדד האיכות: טוב, מהדורות מוגבלות של סניקרס זוכות לרוב לטיפול פרטני יותר.
מדד השיק: גבוה. הבוטיק מאגד את הדגמים הלוהטים ביותר בשוק.
למי מתאים: בעיקר לגברים חובבי סניקרס, ולבעלי פטיש לנעליים במהדורות מוגבלות.
מידות: 50-41. גברים עם רגליים גדולות – זה המקום גם בשבילכם.
כמה להוציא: ב-650 שקל תוכלו להתפנק עם הדגם הכי יקר בחנות, אבל אפשר לרכוש גם בהרבה פחות.