רוטב ש"מלביש" סלט: צובע את העלים הירוקים בגוון אדמדם (בזכות הדומדמניות) ומוסיף להם טעם מתקתק (בזכות הדבש). כדאי להוסיף מהדבש בהדרגה, לטעום ולהחליט אם רוצים להוסיף עוד. אפשר להכין את הרוטב יום-יומיים לפני ההגשה - הוא נשמר היטב במקרר.

 

מרכיבים

 

  • 1 חבילת עלי בייבי שטופים

 

לרוטב הדומדמניות

  • 1/2 כוס דומדמניות אדומות קפואות (להשיג בכל רשתות השיווק)
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף שמן קנולה
  • 3 כפות דבש
  • קורט מלח
  • 2 כפיות חומץ תפוחים
  • 1 כפית חרדל דיז'ון ללא גרגירים

 

אופן ההכנה

  1. מוצאים את הדומדמניות מהמקפיא וממתינים שיפשירו מעט ויגירו נוזלים.
  2. מעבירים את הדומדמניות למעבד מזון ומעבדים למחית. מעבירים את המחית למסננת צפופה ומסננים את הנוזלים לתוך קערה. לוחצים על המחית עם כף כדי להוציא ממנה כמה שיותר נוזלים.
  3. משליכים את שאריות הפרי שבמסננת ויוצקים את הנוזלים שבקערה למעבד המזון. מוספים את שאר המרכיבים ומעבדים עד שמתקבל רוטב אחיד. כדאי להוסיף את הדבש בהדרגה, עד שמגיעים לרמת המתיקות הרצויה.

 

גיוון

  • אפשר להוסיף לעלי הבייבי פירות ופיצוחים שונים, כמו פיסטוקים קצוצים, אגוזי מלך, צנוברים, רימונים או תפוחי עץ חמצמצים.