מתוך הפקת האופנה היהלום שבגזר.

 

מרכיבים

  • 1 חבילת שוקולד מריר משובח
  • 25 גרם שבבי פאייטה (שבבים פריכים שדומים למעטפת של "גלילית" – להשיג בחנויות בישול ואפייה)
  • 1 כף מחית פרלינה (מחית אגוזים – להשיג בחנויות בישול ואפייה)

 

  • כלים מיוחדים: תבנית קטנה (רצוי מסיליקון) או כלי שלתוכם אפשר לצקת את השוקולד המומס

 

אופן ההכנה

  1. משמנים תבנית או כלי קטן.
  2. ממיסים את השוקולד והפרלינה בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס אותם במיקרוגל – מניחים בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד והפרלינה נמסים לחלוטין. חשוב לא לחמם את השוקולד על אש ישירה, כי הדבר ישרוף אותו.
  3. מוסיפים את הפרלינה, מערבבים ויוצקים לתבנית.
  4. מניחים לתערובת להתקרר ולהתקשות.