מרכיבים
- 1 חבילת שוקולד מריר משובח
- 25 גרם שבבי פאייטה (שבבים פריכים שדומים למעטפת של "גלילית" – להשיג בחנויות בישול ואפייה)
- 1 כף מחית פרלינה (מחית אגוזים – להשיג בחנויות בישול ואפייה)
- כלים מיוחדים: תבנית קטנה (רצוי מסיליקון) או כלי שלתוכם אפשר לצקת את השוקולד המומס
אופן ההכנה
- משמנים תבנית או כלי קטן.
- ממיסים את השוקולד והפרלינה בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס אותם במיקרוגל – מניחים בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד והפרלינה נמסים לחלוטין. חשוב לא לחמם את השוקולד על אש ישירה, כי הדבר ישרוף אותו.
- מוסיפים את הפרלינה, מערבבים ויוצקים לתבנית.
- מניחים לתערובת להתקרר ולהתקשות.