מסבחה של חציל ובקר

 

מרכיבים

  • 2 חצילים קלויים קלופים
  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים טוב
  • 1 כף לימונים כבושים
  • 3 כפות קוביות עגבניות טריות ללא קליפה חתוכות לקוביות
  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • 3 כפות טחינה גולמית

 

לבשר

  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 50 גרם צנוברים
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מעט קינמון
  • מעט כמון
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מסדרים בכוסות את החצילים (בשר בלבד, ללא קליפה).
  2. מערבבים את גרגירי החומוס עם הלימונים הכבושים וקוביות העגבניות. מתבלים במלח, שמן זית ומיץ לימון. מסדרים מעל החצילים.
  3. יוצקים מעל קצת טחינה גולמית.
  4. מטגנים את כל מרכיבי הבשר יחד ויוצקים לכוסות מעל הטחינה.

 

שייק תפו-גזר

 

מרכיבים

  • 10 תפוחים דלישס או פינק ליידי
  • 10 גזרים
  • 1/4 שורש ג'ינג'ר
  • 4 כפות סילאן
  • חופן נענע

 

אופן הכנה

  1. סוחטים את כל החומרים, למעט הנענע, במסחטת מיצים קשים.
  2. מוזגים לכוסות ומפזרים מעל עלי נענע.

 

פילה לברק על סלט אבוקדו בטמפורה

 

מרכיבים

  • 4 פילה לברק נקי מעצמות
  • שמן אבוקדו
  • מלח

 

לסלט אבוקדו

  • 2 אבוקדו קלופים חתוכים ל-6 כל אחד
  • אבקת טמפורה
  • מים
  • שמן אבוקדו לטיגון עמוק
  • 5 עגבניות שרי תמר
  • בצל אדום
  • צרור גרגר נחלים
  • 1 כף זיתים סורים קצוצים
  • מיץ לימון
  • מלח

 

אופן ההכנה

  1. מניחים בתבנית נייר אפייה, ממליחים את הדגים, מניחים על התבנית ואופים בתנור בחום של 220 מעלות למשך 7 דקות.
  2. מערבבים את אבקת הטמפורה עם מים. מגלגלים את האבוקדו בטמפורה ומטגנים בשמן עמוק.
  3. חוצים את העגבניות וקוצצים את הבצל.
  4. מערבבים את העגבניות והבצל עם האבוקדו המטוגן, גרגר נחלים, זיתים, מלח ולימון.
  5. מניחים את סלט האבוקדו במרכז צלחת ומעל מניחים את הדג.

 

עלי אנדיב ממולאים בפירות יבשים

 

מרכיבים

  • עלי אנדיב
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 1/2 כפית חרדל
  • 1 כפית דבש
  • קמצוץ מלח גס
  • קמצוץ פלפל שחור
  • תמרים
  • תאנים טריות
  • תפוחי עץ מיובשים
  • משמשים מיובשים
  • רימונים
  • אגוזי פקאן סיני

 

אופן ההכנה

  1. מסדרים את עלי האנדיב על הצלחת.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  3. חותכים את התמרים, התאנים, תפוחי העץ, המשמשים והרימונים.
  4. ממלאים את עלי האנדיב בפירות והפקאנים.
  5. מטפטפים את הרוטב מעל הפירות.

 

כדורי תמרים

 

מרכיבים

  • 400 גרם מחית תמרים
  • 250 גרם ביסקוויטים
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס אגוזים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס יין מתוק (ללא אלכוהול)
  • 1/4 כוס קוקוס
  • 1/4 כוס אגוזים טחונים

 

אופן ההכנה

  1. קוצצים את האגוזים, וכותשים את הביסקוויטים.
  2. מערבבים את מחית התמרים והביסקוויטים עם החמאה המומסת, הסוכר והיין המתוק עד ליצירת תערובת אחידה.
  3. יוצרים כדורים מהתערובת.
  4. מכינים שתי צלחות שטוחות – באחת מפזרים קוקוס ובשנייה את האגוזים הטחונים.
  5. מגלגלים את כדורי התמרים בקוקוס או באגוזים ומגישים.