מסבחה של חציל ובקר
מרכיבים
- 2 חצילים קלויים קלופים
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים טוב
- 1 כף לימונים כבושים
- 3 כפות קוביות עגבניות טריות ללא קליפה חתוכות לקוביות
- שמן זית
- מיץ לימון
- 3 כפות טחינה גולמית
לבשר
- 300 גרם בשר בקר טחון
- 50 גרם צנוברים
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מעט קינמון
- מעט כמון
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מסדרים בכוסות את החצילים (בשר בלבד, ללא קליפה).
- מערבבים את גרגירי החומוס עם הלימונים הכבושים וקוביות העגבניות. מתבלים במלח, שמן זית ומיץ לימון. מסדרים מעל החצילים.
- יוצקים מעל קצת טחינה גולמית.
- מטגנים את כל מרכיבי הבשר יחד ויוצקים לכוסות מעל הטחינה.
שייק תפו-גזר
מרכיבים
- 10 תפוחים דלישס או פינק ליידי
- 10 גזרים
- 1/4 שורש ג'ינג'ר
- 4 כפות סילאן
- חופן נענע
אופן הכנה
- סוחטים את כל החומרים, למעט הנענע, במסחטת מיצים קשים.
- מוזגים לכוסות ומפזרים מעל עלי נענע.
פילה לברק על סלט אבוקדו בטמפורה
מרכיבים
- 4 פילה לברק נקי מעצמות
- שמן אבוקדו
- מלח
לסלט אבוקדו
- 2 אבוקדו קלופים חתוכים ל-6 כל אחד
- אבקת טמפורה
- מים
- שמן אבוקדו לטיגון עמוק
- 5 עגבניות שרי תמר
- בצל אדום
- צרור גרגר נחלים
- 1 כף זיתים סורים קצוצים
- מיץ לימון
- מלח
אופן ההכנה
- מניחים בתבנית נייר אפייה, ממליחים את הדגים, מניחים על התבנית ואופים בתנור בחום של 220 מעלות למשך 7 דקות.
- מערבבים את אבקת הטמפורה עם מים. מגלגלים את האבוקדו בטמפורה ומטגנים בשמן עמוק.
- חוצים את העגבניות וקוצצים את הבצל.
- מערבבים את העגבניות והבצל עם האבוקדו המטוגן, גרגר נחלים, זיתים, מלח ולימון.
- מניחים את סלט האבוקדו במרכז צלחת ומעל מניחים את הדג.
עלי אנדיב ממולאים בפירות יבשים
מרכיבים
- עלי אנדיב
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 1/2 כפית חרדל
- 1 כפית דבש
- קמצוץ מלח גס
- קמצוץ פלפל שחור
- תמרים
- תאנים טריות
- תפוחי עץ מיובשים
- משמשים מיובשים
- רימונים
- אגוזי פקאן סיני
אופן ההכנה
- מסדרים את עלי האנדיב על הצלחת.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- חותכים את התמרים, התאנים, תפוחי העץ, המשמשים והרימונים.
- ממלאים את עלי האנדיב בפירות והפקאנים.
- מטפטפים את הרוטב מעל הפירות.
כדורי תמרים
מרכיבים
- 400 גרם מחית תמרים
- 250 גרם ביסקוויטים
- 200 גרם חמאה מומסת
- 1 כוס אגוזים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס יין מתוק (ללא אלכוהול)
- 1/4 כוס קוקוס
- 1/4 כוס אגוזים טחונים
אופן ההכנה
- קוצצים את האגוזים, וכותשים את הביסקוויטים.
- מערבבים את מחית התמרים והביסקוויטים עם החמאה המומסת, הסוכר והיין המתוק עד ליצירת תערובת אחידה.
- יוצרים כדורים מהתערובת.
- מכינים שתי צלחות שטוחות – באחת מפזרים קוקוס ובשנייה את האגוזים הטחונים.
- מגלגלים את כדורי התמרים בקוקוס או באגוזים ומגישים.