פסטה פרפדלה ברוטב שמנת חרדל וסלמון מעושן

 

מרכיבים

לרוטב

  • 1/2 גביע שמנת חמוצה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/8 כוס שמן זית
  • 1/4 כפית חרדל ללא גרעינים
  • פלפל שחור

 

לפסטה

  • 150 גרם פסטה מבושלת (פרפדלה אם אפשר)
  • 100 גרם סלמון מעושן
  • 1 כף שמן זית
  • חצי בצל אדום פרוס דק
  • 1/8 כוס עירית קצוצה
  • 1/4 צרור קטן של שמיר קצוץ היטב

 

אופן ההכנה

  1. טורפים יחד בקערית את השמנת עם מיץ הלימון, שמן הזית, החרדל והפלפל עד לקבלת רוטב חלק.
  2. חותכים את הסלמון לפיסות קטנות ומניחים בצד.
  3. קוצצים את הבצל, את העירית ואת השמיר.
  4. מערבבים את הפסטה עם כף שמן זית, ומוסיפים את הבצל, העירית, השמיר והסלמון.
  5. יוצקים מעל את רוטב השמנת והחרדל ומערבבים.

 

ריזוטו פטריות ופרמזן

 

מרכיבים

  • 1 בצל בינוני
  • 1 כרישה קטנה (החלק הלבן בלבד)
  • 250 גרם פטריות שמפיניון
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כוס אורז ארבוריו עגול
  • 1/2 ליטר ציר ירקות חם
  • 10 גרם פטריות פורצ'יני מושרות במים ומסוננות
  • שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 1 כפית מחית כמהין
  • 4 כפות גבינת פרמז'ן איטלקית מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. קוצצים את הבצל והכרישה. חותכים את פטריות השמפיניון לרבעים.
  2. מאדים בסיר עם תחתית עבה את הבצל השמפיניון והכרישה ב-50 גרם מהחמאה, עד לשקיפות. מערבבים מדי פעם.
  3. מוסיפים לסיר את האורז וממשיכים לערבב במשך 3-4 דקות.
  4. מוזגים מצקת מציר הירקות ומערבבים בעקביות על אש בינונית, עד שכל הנוזלים נספגים באורז. מוזגים מצקת נוספת וחוזרים על הפעולה. ממשיכים כך עד שהאורז מתרכך לדרגת אל דנטה.
  5. מקפיצים במחבת נפרדת את פטריות הפורצ'יני במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  6. כשהריזוטו מוכן, מערבבים לתוכו את תערובת הפורצ'יני, מוסיפים את החמאה שנותרה, מחית הכמהין ופרמזן.

 

אטריות פסטה מתוקות בחלב

 

מרכיבים

  • 1 ליטר חלב
  • 1/2 חבילת אטריות פסטה דקיקות
  • 100 גרם חמאה
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף קינמון

 

אופן ההכנה

  1. במחבת מטגנים את האטריות עם חמאה עד להשחמה ומוציאים אותן.
  2. מכניסים את האטריות המושחמות למים רותחים עד שהן מתרככות, ומסננים.
  3. מרתיחים סיר עם חלב, אליו מכניסים את האטריות.
  4. מוסיפים לסיר החלב סוכר וממתינים לרתיחה. יש לערבב את האטריות כל הזמן.

 

טירמיסו

 

מרכיבים

  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 5כפות סוכר
  • 4 חלמונים
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה
  • בישקוטים
  • 4 כפות אספרסו חזק
  • 4 כפות אמרטו
  • אבקת קקאו, לקישוט

 

אופן ההכנה

  1. מקציפים את השמנת עם כף סוכר ומניחים בצד.
  2. מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את החלמונים ואת שאר הסוכר עד לקבלת תערובת סמיכה ובהירה.
  3.  מורידים את המהירות של המיקסר ומוסיפים את המסקרפונה בהדרגה, כף בכל פעם.
  4. מקפלים את תערובת החלמונים ומסקרפונה לתערובת השמנת המוקצפת.
  5. מסדרים בתבנית את הבישקוטים ומטפטפים עליהם את האספרסו והאמרטו (מבלי להציף את הבישקוטים).
  6. שמים שכבה של תערובת הגבינה מעל הבישקוטים וחוזרים שוב על הפעולה.
  7. מקשטים באבקת קקאו. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.