תפוחים ואגסים בפויקה

 

מרכיבים

  • 8 תפוחי עץ גרני סמית
  • 3 אגסים
  • 3 מקלות קינמון
  • 3 משמשים מיובשים
  • 1/2 כוס יין לבן
  • כמה כוכבי אניס (לפי הטעם)
  • 4 תרמילי הל
  • 2 מסמרי ציפורן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כוס מים

 

אופן ההכנה

  1. מסדרים את תפוחי העץ והאגסים בפויקה. יוצקים מעל את הסוכר, היין, המים והתבלינים.
  2. מניחים מעל את מקלות הקינמון ומבשלים במדורה כשעתיים.

 

סלט שדה מתוק

 

מרכיבים

  • 1/2 ראש כרוב
  • 1 קופסת אננס משומר
  • 1 קופסת ליצ'י משומר
  • לרוטב:
  • 1 כף מיונז
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1/4 כוס חומץ
  • 2 שתי כפות דבש או 1/4 כוס סילאן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את עלי הכרוב לרצועות ומניחים בקערה.
  2. חותכים את האננס והליצ'י המשומרים ומניחים בקערית נפרדת.
  3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב באמצעות בלנדר מוט.
  4. שופכים את תערובת הרוטב על הכרוב ומוסיפים את ריבועי האננס והליצ'י. 

 

קטשופ ביתי

 

מרכיבים

  • 500 גרם רסק עגבניות
  • 1/4 כוס דבש
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • קורט אבקת שום
  • קורט צ'ילי טחון
  • מעט כמון
  • 3/4 כוס חומץ תפוחים
  • מים בכמות שתביא אתכם למרקם הרצוי

 

אופן ההכנה

  1. מניחים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים תוך ערבוב כחמש דקות, מסירים מהאש, מצננים ומתקנים תיבול.

 

צ'יפס ירקות שורש

 

מרכיבים

  • 1 סלק קלוף
  • 1 בטטא קלופה
  • 1 תפוח אדמה קלוף
  • שמן זית בתרסיס
  • מלח גס

 

אופן הכנה

  1. חותכים את ירקות השורש לפרוסות עגולות ודקות.
  2. מסדרים במגש סיר טיגון ללא שמן.
  3. מרססים במעט שמן זית ליצירת קריספיות.
  4. מפזרים מעט מלח גס.
  5. צולים לפי תוכנית לצ'יפס.

 

סלט פסטה קר

 

מרכיבים

  • 1 חבילה פסטה ביסלי
  • 1 חבילה זיתים שחורים בלי חרצנים
  • 1 קופסת שימורים של עגבניות מיובשות
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 קופסת מלפפון חמוץ
  • 1 קופסת טונה
  • 1 קופסת תירס
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
  2. חותכים את הזיתים לרצועות.
  3. חותכים את העגבניות המיובשות לריבועים
  4. חותכים את הגמבה לקוביות.
  5. חותכים את המלפפונים החמוצים לקוביות
  6. מוסיפים לקערה את הטונה והתירס.
  7. מערבבים הכל יחד עם הפסטה. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

 

ארוחה שלמה בסיר פויקה אחד

 

מרכיבים

  • 1 ק"ג בשר כתף חתוך לקוביות גדולות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לחצי
  • 5 תפוחי אדמה עם קליפה
  • 2 בטטות חצויות ונקיות
  • 5 בצלי שלוט
  • 2 בצלים קלופים
  • 1 ראש שום שלם ונקי
  • ענף רוזמרין
  • 5 ענפי טימין
  • 3 כפות זרעי כוסברה
  • 5 שזיפים מיובשים
  • 5 מישמש מיובש
  • 1 כפית פלפל שאטה גרוס
  • 2 כפות תערובת קייג'ון (תערובת תבלינים להשחמה)
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס סילאן
  • 1/4 כוס שמן אבוקדו
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כוסות מים

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את התבלינים עם המים, הסויה, שמן האבוקדו, הסילאן, עשבי תיבול והפירות היבשים.
  2. שמים את הבשר בתחתית סיר הפויקה, מעל את הגזר, הבצל והשום, מעל יוצקים את הרוטב.
  3. מבשלים במדורה שעתיים וחצי עד שלוש.