קבב על מקל קינמון
מרכיבים
- 200 גרם בשר
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 חופן פטרוזיליה
- מלח פלפל
- בהראט
- 3 מקלות קינמון
אופן ההכנה
- מערבבים את הכל ביחד ואז משפדים על מקל הקינמון
טחינת תפוזים
מרכיבים
- 1 כוס טחינה גולמית
- קורט מלח
- מיץ מתפוז שלם
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- כמון
- 1-2 כוסות מים
- 2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
- מדללים את הטחינה הגולמית עם מעט מים, מוסיפים את מיץ התפוזים תוך כדי ערבוב במטרפה.
- מוסיפים את המלח, הכמון ואת השום וממשיכים לטרוף עד למרקם הרצוי.
- מפזרים פטרוזיליה לקישוט.
שיפודי פרגית במרינדה וצ'ימיצ'ורי
מרכיבים
- 2 חתיכות פרגית
- חופן כוסברה
למרינדה
- 1/2 כוס חומץ
- 1 לימון סחוט
- 5 שיני שום כתוש
- 1 חופן פטרוזליה
- 3 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- לבן
- מלח
- פלפל
לצ'ימיצ'ורי
- 1 גמבה
- 2 חבילות פטרוזיליה
- 1 פלפל חריף
- 8 שיני שום
- 4 עגבניות מיובשות
- 2 בצלים ירוקים
- 5 כפות חומץ
- 1/2 כוס שמן
- מלח פלפל
אופן ההכנה
- חותכים את הפרגית לקוביות, בקערה מערבבים את מרכיבי המרינדה.
- מוסיפים את הפרגית למרינדה ומשרים כשעתיים לפחות.
- משפדים את הפרגיות המושרות.
- מכניסים לתנור ב-180 מעלות לעשרים דקות.
- ב-5 דקות האחרונות מפזרים מעל חופן כוסברה קצוצה.
לצ'ימיצ'ורי
- קוצצים את כל הירקות, מערבבים בקערה יחד עם השמן, החומץ והתבלינים.
שיפודי עגבניות שרי ומוצרלה עם מטבל גבינת שום שמיר
מרכיבים
- 1/2 חבילת עגבניות שרי
- 3 ראשים של בצל ירוק
- 200 גרם מוצרלה
- גבינת עיזים רכה
- 1 חופן שמיר
- 2 שיני שום
אופן הכנה
- חותכים את המוצרלה לקוביות.
- מסדרים על שיפוד עגבניות וביניהן קוביות מוצרלה וראשי בצל ירוק.
- צולים במחבת גריל מכל הצדדים.
- להכנת המטבל קוצצים את השמיר וכותשים את השום, מוסיפים לגבינה ומערבבים.
שיפודי פטריות ושאלוט במטבל כוסברה
מרכיבים
- 1 קופסת פטריות
- 10 בצלים אפשרות עם הקליפה
למטבל
- 1 חבילת כוסברה
- 5 שיני שום
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 4 כפות חומץ
- מלח פלפל
- 3 כפות לימון
אופן ההכנה
- משפדים פטריה ואז בצל וכן הלאה.
- צולים במחבת גריל מכל הצדדים.
- להכנת המטבל טוחנים במעבד מזון / בלנדר מוט את מרכיבי הרוטב למחית חלקה.
שיפודי פלפלים ופטה
מרכיבים
- פלפל אדום
- פלפל צהוב
- פלפל ירוק
- גבינת פטה
- 3 כפות שמן
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- חותכים את הפטה לקוביות.
- חותכים לקוביות פלפל אחד מכל סוג.
- משפדים על שיפוד מעץ 3 סוגי הפלפלים וגבינה וחוזרים על הפעולה.
- צולים במחבת גריל מכל הצדדים.
שיפודי פירות במטבלים שונים
(4 שיפודים)
מרכיבים
- 8 תמר
- 2 בננה
- 12 ענבים
- 1 מלון
- 2 אגס
- רוטב טחינה סילאן
- 1 כפית קינמון
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1/4 כוס סילאן
- 1/2 כוס מים
- רוטב גבינות וצימוקים
- 1 חבילת גבינת ריקוטה
- 1 חבילת גבינת עיזים
- 100 גרם צימוקים לבנים
- 1 כפית קינמון
אופן ההכנה
- חותכים את הפירות ומסדרים על שיפודים בשילובים שונים.
- להכנת רוטב טחינה-סילאן: מדללים את הטחינה עם המים. מוספים את הסילאן ואת הקינמון ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
- לרוטב גבינות וצימוקים: מערבבים את גבינת הריקוטה עם גבינת העיזים. מוסיפים כפית קינמון וצימוקים לבנים, מערבבים ומגישים לצד שיפודי הפירות.