סלט תמרים לחים ואגוזי מלך
מרכיבים
- 2 כוסות תמרים לחים, קלופים ומגולענים
- 400 גרם רוקט
- 1/4 כוס אגוזי מלך קלויים
- 6 טבעות גבינת עזים סנט מור
לווינגרט בלסמי
- 125 מ"ל חומץ בלסמי מצומצם
- 60 מ"ל חומץ חרז
- 750 מ"ל שמן זית
- 1 ו-1/2 כפות מי סוכר
אופן ההכנה
- מסדרים בקערה את חומרי הסלט.
- מערבבים בבלנדר ידני את חומרי הרוטב.
- יוצקים את הרוטב על הסלט. מגישים מייד.
פוקאצ'ה עם שוקי עוף בסילאן
מרכיבים
לבצק
- 5 כוסות קמח לבן
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כף שום כתוש
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כוס תימין קצוץ
- 1/2 כוס רוזמרין קצוץ
- 40 גרם שמרים
- 2 ו-1/2 כוסות מים
- 1 ו-1/2 כפות מלח
לעוף
- 8 שוקי עוף
- שמן זית לטיגון
- 2 בצלים גדולים חתוכים גס
- 4 שיני שום פרוסות
- 1 ענף רוזמרין
- 2 כפיות שטוחות בהרת
- 2 כפות סילאן
- מלח, פלפל
- שמן זית, סילאן, מלח גס, גרגרי רימון
אופן ההכנה
הבצק
- לשים בקערה את הקמח ושמן הזית.
- מערבבים בנפרד את השמרים עם המים ומוסיפים לקמח. לשים עד לקבלת בצק אחיד.
- מוסיפים את המלח. עובדים עם ידיים מעט משומנות. מכסים ומתפיחים כשעה.
- מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים ומניחים את כדורי הבצק על מגש מקומח. פותחים את הכדורים לעיגולים דקים בעזרת הידיים.
- מניחים בתבנית משומנת ומתפיחים חצי שעה נוספת.
העוף
- מטגנים בסיר עם שמן זית את הבצל החתוך. מוסיפים את השום והרוזמרין ומטגנים ל-1-2 דקות נוספות.
- מוסיפים את התבלינים ו-4 ליטרים מים, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את העוף, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות נוספות.
ההרכבה
- מותחים את כדורי הבצק לעיגולים דקים ומכניסים אליהם את השוקיים, מסוננות מנוזלים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות. מעלים את חום התנור ל- 230 מעלות ואופים עוד כ-8-10 דקות נוספות.
- מוציאים מהתנור ומברישים בשמן זית ומעט סילאן. מפזרים מלח גס וגרגרי רימון ומגישים.
תפוח של סבתא שרה
מרכיבים
- 1 ק"ג תפוחי עץ קלופים
- 1.2 ליטרים מים
- 700 גרם סוכר
- 1 מיץ לימון
- 1 מקל וניל
- 1 כפית חומץ לבן
- קורט מלח
- קרם פרש – להגשה
אופן ההכנה
- שמים את כל המרכיבים מלבד התפוח בסיר ומביאים לרתיחה.
- מכניסים את התפוח ומבשלים שעה וחצי על אש נמוכה מאוד.
- מגישים לצד כף של קרם פרש.