מרכיבים (6־8 מנות)
- 4 פלפלים צבעוניים, חצויים ונקיים מזרעים
- 8 עגבניות בינוניות, לא בשלות מדי
למלית
- 1 כוס בורגול
- 5-4 כפות שמן קנולה
- 1 1/2 כוסות (360 מ"ל) מים
- 6-3 גבעולי בצל ירוק (החלקים הלבנים בלבד) פרוסים
- 50 גרם חמוציות מיובשות, שטופות
- כ־1/2 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- מעט מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
- שוטפים את הבורגול ומסננים.
- מחממים בסיר בינוני 2 כפות מהשמן על להבה בינונית. מוסיפים את הבורגול ומטגנים תוך ערבוב כ2- דקות.
- מוסיפים 1/2 1 כוסות מים. מערבבים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים רבע שעה. מסירים מהכיריים ומסירים את המכסה. מניחים לצינון ומערבבים קלות במזלג כדי לפורר את הבורגול.
- מחממים את השמן הנותר במחבת, על להבה בינונית. מטגנים את פרוסות הבצל כדקה, תוך ערבוב. מוסיפים את החמוציות ומטגנים יחד עוד 2 דקות.
- מוסיפים את תוכן המחבת לבורגול ומתבלים במלח, בפלפל השחור, בקליפת הלימון ובמיץ הלימון. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול, לפי הצורך.
- חותכים את החלקים העליונים של העגבניות ומוציאים את התוכן באמצעות סכין קטנה או כפית מתאימה.
- ממלאים את העגבניות וחצאי הפלפלים בסלט הקר ומגישים.