מרכיבים (6־8 מנות)

  • 4 פלפלים צבעוניים, חצויים ונקיים מזרעים
  • 8 עגבניות בינוניות, לא בשלות מדי

 

למלית

  • 1 כוס בורגול
  • ‭5-4‬ כפות שמן קנולה
  • ‭1 1/2‬ כוסות (360 מ"ל) מים
  • ‭6-3‬ גבעולי בצל ירוק (החלקים הלבנים בלבד) פרוסים
  • 50 גרם חמוציות מיובשות, שטופות
  • כ־‭1/2‬ כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • מעט מיץ לימון טרי

 

אופן ההכנה

  1. שוטפים את הבורגול ומסננים.
  2. מחממים בסיר בינוני 2 כפות מהשמן על להבה בינונית. מוסיפים את הבורגול ומטגנים תוך ערבוב כ‭2-‬ דקות.
  3. מוסיפים 1/2 1 כוסות מים. מערבבים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים רבע שעה. מסירים מהכיריים ומסירים את המכסה. מניחים לצינון ומערבבים קלות במזלג כדי לפורר את הבורגול.
  4. מחממים את השמן הנותר במחבת, על להבה בינונית. מטגנים את פרוסות הבצל כדקה, תוך ערבוב. מוסיפים את החמוציות ומטגנים יחד עוד 2 דקות.
  5. מוסיפים את תוכן המחבת לבורגול ומתבלים במלח, בפלפל השחור, בקליפת הלימון ובמיץ הלימון. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול, לפי הצורך.
  6. חותכים את החלקים העליונים של העגבניות ומוציאים את התוכן באמצעות סכין קטנה או כפית מתאימה.
  7. ממלאים את העגבניות וחצאי הפלפלים בסלט הקר ומגישים.