מרכיבים (4 יחידות)
- 2 דפי פילו חתוכים לריבועים בגודל 7X7 ס"מ
- 3 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- מיץ מ־1/2 לימון
- 2 כפות דבש
- מעט קינמון
- 1/4 כוס מים
- 2 כפות שיבולת שועל
- 2 כפות שקדים גרוסים
- 1/2 כף שמן, לשימון התבנית
- כלים מיוחדים: תבנית שקעים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בעזרת מברשת.
- מניחים בכל שקע 2 ריבועי פילו ומהדקים לתחתית התבנית בעזרת האצבעות.
- אופים כ-4 דקות עד הזהבה בהירה. מוציאים אך לא מכבים את התנור.
- שמים בסיר את התפוחים עם מיץ הלימון, הדבש והקינמון. מוסיפים רבע כוס מים, מכסים ומבשלים על להבה קטנה עד ריכוך.
- מסירים את מכסה הסיר ומבשלים כמה דקות עד שנוזלי הבישול מתאדים. מצננים, מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים בעדינות.
- שמים מהמלית בכל סלסילת פילו, מפזרים מעל שיבולת שועל ושקדים ומחזירים לתנור החם ל-4 דקות נוספות.
- אם רוצים, מטפטפים על המאפים מעט דבש לאחר שהם מתקררים.