מרכיבים (6 מנות)

 

  • 400 גרם נתחי פרגית נקיים, חתוכים לרצועות באורך 2 ס"מ

 

למשרה

  • ‭1/4‬ כוס סילאן
  • 5 כפות רוטב סויה

 

לבצק

  • 1 חבילה בצק פילו, מופשר
  • מעט שמן זית, להברשה
  • כ־4 כפות שמן לטיגון
  • 2 ענפי מרווה טריים
  • שיפודי עץ קצרים או חצאי שיפודים
  • 1 בקבוק יין מבעבע יבש מכל סוג שאוהבים

 

אופן ההכנה

  1. המשרה: מערבבים בקערה בינונית את הסילאן ואת רוטב הסויה. מוסיפים את נתחי הפרגית, מערבבים ומניחים ל-10-5 דקות.
  2. הבצק: בינתיים, פורשים על משטח עבודה שני דפי פילו ומברישים בשמן זית. מניחים על דף אחד עלי מרווה ומכסים בדף השני, כששמן הזית פונה כלפי מעלה. חותכים למלבנים בגודל 20X4 ס"מ.
  3. המילוי: מניחים פיסת פרגית בקצה הצר של כל מלבן, מקפלים פנימה את השוליים שנותרו לכיוון הפרגית ומגלגלים לגלילה. נועצים שיפוד במרכז הגלילה. חוזרים על הפעולה עם כל פיסות הפרגית.
  4. הטיגון: מחממים במחבת גדולה 4 כפות שמן ומטגנים את אריזות הפילו 4-3 דקות מכל צד, עד הזהבה.
  5. ההגשה: יוצקים את היין המבעבע לגביעים. מניחים על כל גביע שיפוד פרגית ומגישים מיד.

 

טיפ

  • אפשר להכין את המנה מראש, ולפני ההגשה לחמם אותה כ-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.