כדורי מרציפן בשוקולד ודבש

 

מרכיבים (10 כדורים)

  • 200 גרם מרציפן גולמי (אפשר גם בטעמים, אבל לא חלה)
  • 100 גרם שוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו
  • 1 כפית דבש

 

ובנוסף

  • שיפודים מעץ
  • עציץ קטן ופרחוני
  • נייר צלופן
  • סרט לקישוט

 

אופן ההכנה

  1. לשים מעט את המרציפן כדי לרכך אותו.
  2. מחלקים לכדורים בגודל הרצוי – עדיף שלא יהיו גדולים מדי.
  3. ממיסים את השוקולד בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס אותו במיקרוגל – מניחים בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  4. מוסיפים לשוקולד המומס את הדבש ומערבבים היטב.
  5. נועצים שיפוד בכל אחד מכדורי המרציפן.
  6. טובלים את הכדורים ברוטב השוקולד ונועצים בעציץ.
  7. מחכים שהשוקולד יתקשה לחלוטין.
  8. עוטפים בנייר הצלופן את העציץ כולו או כל כדור מרציפן בנפרד. מקשטים בסרט.

 

 

עוד לקראת ראש השנה:

 

 

 

ריבת תפוח בדבש

 

מרכיבים (כ-4 צנצנות של 250 מ"ל)

  • 1/2 ק"ג תפוחים ירוקים חמוצים
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר, אפשר גם חום
  • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) דבש
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון או קובייה בגודל 1 ס"מ של ג'ינג'ר טרי מגוררת דק
  • 1/4 כוס מים
  • מיץ מ-1/2 לימון

 

ובנוסף

  • 4 צנצנות יפה
  • בד משובץ
  • סרט לקישוט

 

אופן ההכנה

  1. קולפים את כל התפוחים. מגררים אותם בפומפייה ומניחים, עם המיץ שניגר מהם, בסיר עם תחתית עבה.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים.
  3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה כשעה.
  4. מעקרים את הצנצנות: מחממים תנור ל-120 מעלות, ו"אופים בו את הצנצנות במשך 10 דקות. אפשרות נוספת היא לשים את הצנצנות בסיר, לכסות אותן במים פושרים, להביא לרתיחה ולבשל כ-10 דקות. מוציאים את הצנצנות מהסיר באמצעות מלקחיים.
  5. כשהריבה מתקררת מעט מעבירים אותה לצנצנות.
  6. מקשטים בבד ובסרט.

 

 

סנגריה תפוח בדבש

 

מרכיבים (כ-1 ליטר)

  • 1/2 כוס מים חמים מאוד
  • 2 כפות דבש
  • בקבוק יין אדום יבש שמקבלי המתנה אוהבים במיוחד
  • 2 תפוחים בצבעים שונים, חתוכים לפלחים דקים
  • 1/4 כוס ברנדי (לא חובה)
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 מקל קינמון

 

ובנוסף

  • 2 בקבוקי זכוכית בנפח 500 מ"ל, רצוי עם פייה רחבה.
  • סרט לקישוט או עלה דק וארוך

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בסיר את המים החמים עם הדבש. מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות עד שמתקבל סירופ.
  2. יוצקים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים.
  3. מערבבים היטב, מכסים ומכניסים למקרר לצינון.
  4. יוצקים באמצעות משפך לתוך בקבוקי הזכוכית.
  5. מכניסים גם את פלחי התפוחים לתוך הבקבוקים.
  6. מעטרים בסרט או בעלה דק וארוך.

 

  • עוד מתכונים ורעיונות – בבלוג Layla Cooking