התפתחותו המטאורית של ענף היין בעשור האחרון הובילה לפיתוח דרכי יין מקומיות ולפריחתם הגדלה של יקבי בוטיק המייצרים יין איכותי בעמק ועל ההר, ברפת ישנה או במרתף הבית. סיפורים על האנשים מאחורי היין, הטעימות, הסדנאות והאפשרות לרכוש בקבוק מבציר טוב היישר מהמקור הובילו את חובבי היין להגיע בהמוניהם. לאחר שמסיירים ומכירים את היקבים הנבחרים מצטיידים בבקבוק, מתמקמים מול הנוף, חולצים פקק, משיקים כוסות ושוכחים מהעולם לשעה־שעתיים.

 

בנתיב היין בחבל יואב יהודה

 

בארץ ארבע דרכי יין עיקריות - בגולן, בגליל, בנגב ובחבל יואב יהודה, שלו היסטוריה מפוארת של גידול ענבי יין עוד בתקופת המקרא. הצטיידנו במפת דרך היין (אפשר לקבל ביקבים) ויצאנו ללגום את המרלו, קברנה, שרדונה, סובניון ופטיט סירה ביקבים שעורכים גם סיורים מודרכים ומלווים בטעימות מבציר משובח.

 

  • איפה? ביקב הנס שטרנבך במושב ישעיהו (נוף מרהיב ושוק טלה מצוין); לה-טרה פרומסה בקיבוץ גת (שילוב מעניין של יין עם אוכל קוצ'יני ואיטלקי); ביקב עגור של שוקי הג'ינגי (יין שחור מעולה ונוף נפלא) יקב עמק האלה בקיבוץ נתיב הל"ה (שלו כרמים בין היפים בארץ); קלו דה גת בקיבוץ הראל (היושב בתוך חאן ערבי) וביקב פלם באשתאול הממוקם מעל נחל כסלון, מול יער הקדושים ובצמוד לחוות התבלינים.

  • איך מגיעים? חלק מהיקבים ממוקמים מימין ומשמאל לדרך הנוף בכביש 38 (בסמוך לבית שמש). לפרטים ב-8502240־08.

 

יקב מוני

 

עוד יקב מעניין בשפלת יהודה הוא יקב מוני שהדרך אליו חוצה את הנוף ומתפתלת במעלה גבעת השמש. היקב הוקם בשנת 2000 על ידי משפחת ערטול שעזבה את כפר מרר שבגליל, התיישבה במקום, חכרה את האדמות והקימה מסביב חווה חקלאית. בחווה 1,000 דונם של כרמי יין, מטעי זיתים, שקדים ובוסתני פרי המשתלבים בנוף. ב־2002 השיקו את היין הראשון ושנה אחרי פתחו את היקב הממוקם בתוך מערת גיר שנחפרה לפני 120 שנה על ידי הנזירים שהתגוררו במנזר הסמוך. המערה שימשה להם כבור למים ולאחסון היין שייצרו.

 

למערה שתי מנהרות צרות וארוכות, באחת ממוקמים חביות עץ האלון שבהן מתיישן היין בטמפרטורה טבעית של 17 מעלות, בשנייה שולחן אבירים ארוך מצדדיו ספסלי עץ. מאחורי יינות היקב עומד היינן סם סורוקה שבימים אלה משיק את סדרת היינות רזרב 2009, שלהם עושר של טעמים וניחוחות. בחנות היקב תתכבדו בטעימות של שרדונה, מוסקט, מרלו וקברנה ובשמן זית וזיתים שמייצרים במקום. על המדפים ובמקרר דבש, טחינה, מטבלים, יוגורט, כדורי לבנה וגבינות עיזים לקנות ולפתוח שולחן מתחת לסוכת הגפנים שהוקמה במרפסת מול הנוף. המרפסת צופה לפנורמה המרהיבה של עמק שורק שבו התרחשו סיפוריו של שמשון הגיבור. בצמוד ליקב נמצא מנזר דיר ראפעת ובראשו פסלה של מריה הקדושה. את קירות כנסיית המנזר היפה מעטרים ציורים של דרך הייסורים שעבר ישו ועל התקרה הכיתוב "שלום לך מריה" בכל השפות.

 

  • איפה? יקב מוני, דיר ראפאת. 02-9916629. סיורים מתקיימים בימי א'-ה' ובתיאום מראש, חנות היקב פתוחה גם בשישבת, 9:30־19:00. ללא תשלום.
  • איך מגיעים? מכביש 38 פונים לכיוון קיבוץ צרעה וממשיכים לפי השילוט.

 

יקב טוליפ

 

יקב טוליפ הוא התגשמות החלום של משפחה חובבת יין שרועי, הבן, הפך למציאות והיום הם נחשבים בין מובילי תרבות היין בארץ (מייצרים כ-130,000 בקבוקים בשנה) ועל כך יעידו התעודות והפרסים התלויים על הקיר. היקב ממוקם בכפר תקווה שבו מתגוררים אנשים בעלי מוגבלויות שחלקם אף מועסקים ביקב. במהלך הסיור מספרים את סיפור המשפחה והמעורבות שלהם בקהילת הכפר. הסיור עובר באולם החביות, שם אפשר להתרשם מהטכנולוגיות ותהליכי היצור המתקדמים ומסתיים בטעימות מסביב לבר. טעמנו היינות החדשים מסדרת הג'אסט קברנה סוביניון 2010 ואת הסירה, המרלו, הסובניון בלאן והווייט פרנק המצוין ואהבנו במיוחד את הווייט טוליפ. לכבוד החגים היינות יימכרו במחירים מוזלים ולצידם תוכלו לרכוש רימונים מקרמיקה שמכינים חברי הכפר.

 

  • איפה? יקב טוליפ, קריית טבעון. 04-9830573, פתוח גם בשבת. ללא תשלום.

 

חוות קיש

 

חוות קיש דרך ארץ עוברת דרך כרמים ופסלי אבן יפים (עם אלמנטים של ים, טבע ואהבה), צופה למדבר ומוכיחה מהי חלוציות במיטבה. החווה ממוקמת על דרך היין הדרומית, מייצרת יינות בוטיק וחוגגת בימים אלה את השקת בציר 2010. מאחורי היינות דניאל קיש, איש רב פעלים, שגם מוביל את הסיורים ביקב, מספר את סיפור הכנת היין משלב גידול הענבים ועד לייצורו ביקב הביתי.

 

הביקור נפתח בטיול בין הגפנים, הסברים על הזנים השונים, הצגת תהליך הייצור וסיום עם טעימות. ראשיתה של החווה בעלייתה לקרקע ב־2005, אז נטע קיש רימונים, עצי זית ודונמים של גפנים מזן מרלו, קברנה סוביניון, פטיט סירה, פטיט ורדו, שיראז וזינגפנדל שגדלים בגובה 750 מטר ובאקלים יבש המעניקים לענבים את התנאים האופטימליים לגידולם. עוד בחווה: מתחם קמפינג עם אוהלי אירוח וטיולי טרקטורונים לאזור המחצבות ומכתש רמון.

 

  • איפה? חוות קיש דרך ארץ, 050-5260768. כניסה ללא תשלום, 30 שקל לסיור. איך מגיעים: מכביש 40, 6 ק"מ צפונית למצפה רמון. 

 

יקב דלתון

 

הכרמים של היקב בכרם בן-זימרה, מירון וספסופה ספגו מטח הגון של קטיושות אבל בסיומן התחילה מתקפת הבציר שמפירותיו נהנה רק בעוד שנה פלוס. בינתיים אפשר לטעום 12 סוגי יין בבקתת העץ, לסייר ביקב, ללמוד על הכנת היין ולקנח בטעימות קברנה סוביניון, שיארז, מרלו ושרדונה, לצד גבינות גליליות.

 

  • איפה? יקב דלתון, מרום הגליל. 04-6987683. 15 שקל מגיל 14.

 

יקבי בנימינה

 

מרתף ישן, ריחות הבציר וטעם המרלו הם נתוני פתיחה מבטיחים ליקב היושב במה שהיה מפעל בשמים וסבונים שהקים הברון רוטשילד ומאוחר יותר שימש את אנשי ההגנה. בסוכות יתקיימו סיורים מודרכים בתחנת קבלת הענבים, מיונם, סחיטתם והתססתם וירידה למרתף החביות המחודש. בעוד ההורים יטעמו את היינות מהסדרות אבני החושן, בנימינה רזרב ויוגב, BIN הילדים יוזמנו לדרוך על הענבים בגת ולהכין תווית אישית לבקבוק התירוש שלהם.

 

 

יקב כץ

 

ביקב כץ במושב מסילת ציון תפגשו את יוסי כץ, איש שיחה מרתק הוא ביוכימאי שהתמחה בהורמונים, יינן והבעלים של יקב ירוק, המתמחה בייצור יינות אורגניים המיוצרים מענבים שלא עברו ריסוס. יינות היקב קצת עכורים מאחר ולא עברו סינון כדי שלא יאבדו מאיכותם. טעמנו מסדרת מטיס - יין אדום off dry עם מתיקות עדינה ומרומזת, מיין הפורט המעולה ומרנואר, יין אדום יבש עם אחוזי אלכוהול גבוהים.

 

  • איפה? יקב כץ במושב מסילת ציון, 050-2573950. סיורים בתשלום ובתיאום מראש.

 

יקב כרמי יוסף ברבדו

 

המבקרים של היקב הוא בעצם סוכה הממוקמת בלב הכרמים, מוקפת בנוף פסטורלי של הרי יהודה. בחג יארחו הייננים, הפרופסורים בן עמי ברבדו ועודד שוסיוב, את הבאים ויספרו על תהליך הייצור שמתחיל מיד לאחר הבציר הידני שנעשה עם שחר, יובילו בין הכרמים וילווה בטעימות של מרלו, קברנה סוביניון, שיראז וקופאז' מבציר 2009 ושרדונה מבציר 2010.

 

 

יקבי רמת הגולן

 

היקב ששינה את תרבות היין בארץ. במרכז המבקרים יוצאים "למסע" בתלת מימד עם צחי בוקששתר בעולם היין הקדום ועד היום עוברים באולם חביות העץ ובגשר הצופה על פס היצור והרובוט שאורז את הבקבוקים בתיבות. במרתף שולחן אבירים מוקף ביינות של אספנים. בסיום טעימות של סירה, פינו נואר וסנג'ובזה ותערוכה הסוקרת את ההיסטוריה של היין. בתשלום כולל שי.

 

 

יקב הרי גליל

 

כמו בגלוית נוף פסטורלית נטוע היקב בלב גבעות, יערות ומוקף כרמים. עיצוב הייטקי משהו, מחובר לטבע ולסביבה בעיקר בגלל חיפויי העץ העוטף אותו והחלונות הקרועים לנוף. הסיור מתחיל בקליטת הענבים, עובר במכלי התסיסה ובאולם חביות העץ. מסביב לבר לומדים לאחוז בכוס, לסובב בזוית הנכונה, להריח, לגלגל על הלשון וללגום פינו נואר, קברנה סובניון, שיראז, מרלו ושרדונה שכבר הספיקו לקטוף פרסים בתחרויות עולמיות. עם כוס ביד, צאו למרפסת ותתמכרו לאוויר הצלול ולנוף האינסופי.

 

 

יקב הר אודם

 

היקב הקטן והיפה של משפחת אלפסי זכה לאחרונה בתואר יקב הבוטיק הישראלי הטוב ביותר בתחרות היין הבינלאומית .Terra Vino . ועם תואר מחייב שכזה הציפיות הן גבוהות. תהליך הייצור משלב טכנולוגיה חדשה לצד מסורתית היוצרים איכויות גבוהות מהרגיל. טועמים קברנה סוביניון ושרדונה וגם קברנה ומרלו אורגניים מסדרת וולקני. יש גם שיכר דובדבנים ויין פורט.

 

 

יקב אדיר

 

משפחות רוזנברג ואשכנזי, ממייסדי מושב כרם בן זימרה, הקימו לפני 16 שנים דיר עיזים חולבות. העיזים, כמה טבעי, התרבו ואתן עלתה תנובת החלב מה שהוביל לייצור יוגורט, גבינות אנינות וגלידות מצוינות. בשנות ה-90 הרחיבו את המשק, נטעו כרמים על הפלטו של מרום גליל, בגובה 870 מטר, המספק את הטרואר האידיאלי ליינות המרלו, שיראז, הקברנה סוביניון והפורט המשובחים שלהם. לפני כשנתיים השיקו גם מרכז מבקרים לבן ויפהפה צמוד גינה עם מזרקה. מצד אחד של המרכז תצוגת היין ובר סביבו מתקיימות סדנאות וטעימות יין, מצדו השני החנות בה נמכרים היינות והגבינות ובטווח אולם קטן בו הם מקרינים סרטון המספר על ההיסטוריה המשפחתית ועל תהליך ייצור היין והגבינות. במרכז גם בית קפה בו אפשר לפתוח את הבוקר עם ארוחת גבינות, ללוות ביין ולקנח בגלידה בטעמים לאחריה להצטרף לסיור ביקב, לטעימות מודרכות ולסדנת גבינות הכוללת הרצאה וגיבון גבינה עצמית.

 

 

יקב רימון

היקב הראשון מסוגו בעולם המתמחה בייצור יין רימונים משובח שלו טעמים משכרים וארומה ייחודית המשלבים בין טעמו המתקתק של הרימון לצד חופן וויטמינים, סידן ומינרלים החיוניים לגוף. תפאורת נוף הגליל עוטפת את היקב שממוקם בטבעיות בלב מטעי הרימונים המספקים את הפרי ליין, ולאחרונה גם לקוסמטיקה המיוצרת מהפירות. היקב רימון מייצר שלושה סוגי יין - יין קינוח מסדרת black label, יין אדום מסדרת blue label, ויין בסגנון פורט שכולם על טהרת הרימון בלבד. ביקב מתקיים סיור מודרך מלווה בטעימות סביב הבר.

 

 

יקב בן זמרה

 

יקב בוטיק שיושב בלב אזור הכרמים של מרום גליל, הנחשב לטוב ביותר בארץ לגידול כרמים. מרכז המבקרים של היקב הוא קטן, ביתי ומזמין בו תוכלו לטעום את היינות לצד גבינות ממחלבות מקומית ולקבל הסברים על תהליך ייצור היין.

 

 

יקב עמרם

 

יקב בוטיק משפחתי שהוקם ב-2001 על ידי עמרם אזולאי ובנו אוהד, מתוך אהבתם הגדולה לכרמים וליין. עמרם הוא מהכורמים הותיקים בארץ. כבר 30 שנה הוא מגדל כרמים וב-1994 החל ליצר יין לצריכה המשפחה. היין קיבל מחמאות וכשראה כי טוב יצא עמרם להשתלמויות וסיורים ברחבי העולם, למד את עולם הייננות והקים את היקב המייצר יין בשיטות מסורתיות בשילוב העולם החדש. השניים מיצרים כ- 6000 בקבוקים בשנה של יינות קברנה סוביניון, מרלו, שיראז וסנגובז'ה.

 

  • איפה? יקב עמרם, רמות נפתלי. הביקור ביקב בתאום מראש. 04-6940039.

 

יקב רמות נפתלי

 

איציק כהן, ששנים התמחה בגידול גפנים, עשה יין כתחביב ובשנים האחרונות הפך אותו למקצוע. מלבד הגפנים אותם הוא מגדל בעמק קדש, הידוע בטרואר המשובח שלו, הוא מגדל כרם פרימיום קטן בגינת ביתו. ב-2003 הקים יקב בחצר הבית ומלבד מיכלי הנירוסטה וחביות העץ יש לו חבית ענקית בה מתיישן יין. היקב מתמחה ביינות אדומים בהם קברנה סוביניון ו"דואט" - בלנד של מרלו, קברנה, ברברה וסירה.

 

  • איפה? רמות נפתלי, 04-6940371.

 

יקב נעמן

 

רמי ובטינה נעמן עזבו את רמת השרון ועברו לגור ברמות נפתלי שם הקימו בית גלילי מאבן עתיקה, חדרי אירוח ואת היקב. בצמוד ליקב מרכז מבקרים בו הם עורכים סיור מודרך מלווה בטעימות והסברים על הכרמים, על תהליך הכנת היין, התסיסות, היישון, הייצוב עד לבקבוק.

 

 

יקב 3 גפנים

 

יקב בוטיק קטן שהוקם על ידי יוסי בן ברק בשנת 2003 ומאז כבר הספיק לזכות בשלוש מדליות בתחרויות יין בינלאומיות. ביקב מיוצרים כ-2,500 בקבוקים בשנה מהענבים הגדלים בכרמים של עמק קדש המשתרע בשוליו של המושב. ענבי הקברנה סוביניון והמרלו נבצרים משטחי הגידול העצמי של כרם ייחודי וענבי השירז נבצרים בכמויות קטנות מכרם סמוך ומהם הוא מייצר בלנדים מיוחדים.

 

  • איפה? יקב 3 גפנים, מושב רמות נפתלי, 052-2660933.

 

יקב כפר תבור

 

הכרמים והיקב מהיפים בארץ. זוהי בעצם חוות יין המציעה חוויה קולקטיבית של בציר, ייצור יין עצמי, מרכז מבקרים עם אמפיתאטרון קטן, אולם חביות מרשים עם ניחוח עץ אלון, טעימות, סדנאות, קניות (גם של מקררי יין) וארוחה לסיום. בטעימות אמרלד ריזלינג, תבור אדום, מרלו, שרדונה ועוד. בתשלום.

 

 

יקב תשבי

 

היקב הידוע מנוהל על-ידי גולן תשבי, דור חמישי לכורמים ושני לייננים, שפתח לצד במרכז המבקרים מתחם אירוח. סיור והדרכה ביקב, טעימות יין וארוחות חלביות מול נוף הכרמים המשתרע בין בנימינה לזכרון יעקב. אחת לחודש מתקיים ערב יין. שלוש שעות של הרצאות, השקת יינות חדשים, טעימות וארוחת גבינות. יושבים בחברותא סביב שולחן גדול, היין נמזג לכוסות והשמחה גדולה.

 

 

יקב רקנאטי

 

למרות שהיקב נמצא בלב אזור תעשייה ומרוחק מהכרמים, מרכז המבקרים המהודר והאלגנטי מנותק מהסביבה ומעניק חוויה מושלמת. תחת עננת ריח היינות מתקיים סיור מודרך, בין מכלי התסיסה הענקיים לחדר החביות. בחדר הסבה נעים, טעימות שרדונה, מתחת לאהיל זכוכית עתיק והתענגות על כוס ברברה 2004 במרפסת המזמינה. אפשר לקנות דקנטרים להגשה ופותחנים מעוצבים.

 

 

יקבי כרמל

 

לפני כשנתיים עבר היקב הוותיק מתיחת פנים עמוקה ומיתוג מחדש כאשר הלך "המזרחי" ונשאר רק ה"כרמל". היקב, שהוקם ב-1892, הפך למרכז תרבות ויין המציג ישן מול חדש שעושה כבוד למורשת היין, בעיקר בשל ההיסטוריה הענפה של ייצור היין במרתפי האבן. המבקרים ביקב עוברים חוויית ין כוללת שמתחילה באולם "ג'יימס רוטשילד" בהקרנת סרטון הסוקר את ההיסטוריה של משפחת רוטשילד, תעשיית ביין והיקב במקביל להיסטוריה של הארץ, ממשיך בסיור בין מיכלי הנירוסטה הענקיים בהן תוסס היין, באולם הבקבוק, יורד למרתף החביות הנושן בו מתיישן היין ומסתיים סביב שולחן האבירים הגדול באולם הטעימות האותנטי או בסדנת יין בחדר הטעימות המקצועי והחדיש יותר. לאורך המסלול תמונות היסטוריות ובקבוקי יין נדירים בני עשרות שנים. בחדר הטעימות מציגים גם את יינות יקבי הבוטיק שלהם בהם יקב הפרימיום קאיומי ברמת דלתון שבגליל ויקב יתיר הדרומי בתל ערד. להשלמת חווית היין יש במקום גם מסעדה וחנות יין ענקית המציגה יין לצד תערוכת אומנות.

  

  • איפה? יקבי כרמל, זכרון יעקב.  04-6391788. הסיורים בתשלום ובתאום מראש

 

יקב פלם

 

מבנה אבן יפהפה מוקף בכרמי זיתים ויין בלב נוף מרהיב של הרי ירושלים ויער הקדושים. את היקב מנהלים האחים פלם, דור שני לייננים. גולן היינן, גלעד המשווק והאחות גפן שנולדה בשיאה של עונת הבציר, עוזרת לפעמים. את דרך היין סלל האבא ישראל, שהרחיק לדרום אפריקה וקליפורניה כדי ללמוד איך עושים יין. בתיאום מראש תוכלו לסייר ביקב, לרדת למרתף החביות ולקנח בטעימות במרפסת מול הנוף.

 

 

יקב שורק

 

משפחת שחם חיה, נושמת ושותה יין. החמולה גרה בבתים שנבנו בצמוד ליקב והגינה שלהם הם הכרמים. האב יוסי לוקח לסיורי יין באזור והבן ניר, בוגר הפקולטה לחקלאות, הוא היינן שפתח ביקב בית הספר בו לומדים להכין יין. בחצר היקב מתרוצצים בני הדור השלישי ששותים יין כמו מים ויודעים להבחין בין הזנים. סיור בכרמים וביקב, תהליך הייצור, טעימה מודרכת של יינות אדומים בהם מתמחה היקב.

 

 

עמק עמק האלה

 

היקב מתהדר בכרמים יפים ומטופחים, בלב אזור היין הקדום. אחד מ-24 יקבי בוטיק על דרך היין החדשה של אזור יואב יהודה. טכנולוגית יצור מהמתקדמות בארץ לצד מסורת בציר בעבודת יד, כמו פעם. היין מתיישן שנה בחביות עץ אלון צרפתי ורק אז עובר לבקבוקים. סיור, סרט מפרגן וכשהמסך עולה, אפשר לראות את הנעשה בפס הייצור מעבר לקיר הזכוכית. טעימות שרדונה רענן ומוסקט לקינוח כשחבורת תוכים יפהפיים מצייצת ברקע.

 

 

קלו דה גת

 

הגפנים שנמצאות בשיאן, ירוקות ועמוסות אשכולות, מקיפות את חאן האבן הערבי. בעבר שיכן את מפקדתו של יצחק רבין בדרך לפריצת דרך בורמה, והיום שופץ והוסב ליקב תובל בכרמים. לצד החאן הישן מבנה חדש שמתפקד כאולם היצור ובמרתף הגדול שורות, שורות של חביות עץ בהן מתישן הקברנה, המרלו, הסירה והפטי ורדו. סיור, טעימות, קניות והתרגעות במרפסת מול הכרמים בעמק איילון. מקור השם מהגת העתיקה שנחשפה במקום וקלו בצרפתית הוא כרם סגור.

 

 

יקב יתיר

 

יקב בוטיק למרגלות תל ערד. בדרך היורדת מהכרמים אל היקב אפשר לראות גיתות עתיקות המעידות על תעשיית היין הקדומה באזור. ביקב אין מרכז מבקרים אבל בתאום מראש ייקח אתכם ערן גולדווסר, היינן הראשי, לסיור והסברים על תהליך הפקת היין וטעימות של יתיר 2003 ויער יתיר.

 

 

חוות נחל בוקר

 

בכניסה לחווה הבודדים, שהתמקמה בעמק הציורי על גדת נחל בוקר ורכס החלוקים, יקדמו את פניכם כרמים בירוק בוהק בניגוד לצהוב המדברי שמקיף אותם. לצד היקב הקימו בית יין משתי חביות עץ ענקיות עם חלונות בצורת קשתות קרועים אל הנוף. לצד היין נמכרת תוצרת מקומית של עוד חוות מהאזור (גבינות, שמני זית, ליקרים). בסופ"שים גם כמסעדה עם קדרות בשר ועוף. עוד בחווה אוהל אירוח ושתי בקתות כפריות.

 

איפה? חוות נחל בוקר, לאורך כביש 40. 08-6573483. 

 

יקב הגבעה

 

מקהלת הגבעטרון הנצחית הוקמה לפני 62 שנה בקיבוץ גבע. כמה עשורים אחרי ושמות השירים של המקהלה זוכים להיות מונצחים על תוויות היין של יקב הגבעה שהוקם במה שהיה לול התרנגולות של המשק. על היקב והיין המשובח אחראים איתן לוין וגיל גוריון, חברי הקיבוץ, שהחלו להשתעשע בייצור יין כתחביב וכשראו כי טוב התמקצעו והפכו לייננים המתמחים ביינות אדומים. היום הם מייצרים כ-2000 בקבוקים של קברנה סובניון, פרנק וסירה וההייט-לייט הוא "גוונים" שזכה במדליית ארד בתחרות אשכול הזהב.

 

הגבעתרון אימצו את היקב ומדי פעם הם מקיימים בו ערבי שירה ויין בניצוחו של גיל, דור שני למזמרי המקהלה וקדם לו אביו גדעון שמזמר בה כבר 40 שנה והוא גם הרוח החיה מאחורי ערבי הזמר האינטימיים. בתיאום מראש מתקיימים סיורים ביקב הכוללים טעימות גבינות ויין.

 

  • איפה? קיבוץ גבע, 054-6633660/6.

 

יקב סמדר

 

מוטי שפירא, דור רביעי למגדלי כרמים, התחיל לייצר יין לצריכה עצמית. לאור ההצלחה והביקוש הקים יקב בוטיק קטנטן בחצר ביתו. את היין הוא מיישן ברפת לשעבר ובחדר החליבה פתח בר, חדר טעימות וחדר אירוח בסגנון מרוקאי, שם פותחים שולחן לערבי טעימות של יינות הקריניאן, הקברנה והמרלו לצד ארוחות כפריות כשהוא מנצח גם על הבישולים.

 

  • איפה? המייסדים 40, זכרון יעקב. 

 

יינות נחמני

 

היקב המשפחתי של משפחת נחמני ממוקם במחסן מתחת לביתם, אבל אל תתנו למקום הקטנטן להטעות אתכם. קטן, קטן בל כבר הספיק לקטוף מדליית כסף באחת מתחרויות היין טרה וינו. היין המדליסט הוא "ויקטור" (על שם רס"ר חטיבת הצנחנים המתולוגי) – בלנד מצוין של שירז, קברנה ומרלו. אב המשפחה דוד נחמני החל לפני שבע שנים בעשיית יין כתחביב ובהמשך עשה קורס ייננות והתמקצע. התוויות עיצבו על-ידי הבת הגר, הבן גלעד עוזר בשיווק והאמא פרנסיס היא ה"כלבויניקית".

 

בתיאום מראש אפשר לבקר ביקב, לשמוע את סיפורו ולטעום את היינות והזיתים הנהדרים שדוד כובש בגינה מול הנוף הנהדר של עמק יזרעאל. בהזמנה מראש אפשר להוסיף גם טעימות של גבינות ברקנית.

 

 

>>קליק אחד ויש לכם מנוי לפנאי פלוס