מרכיבים (4 מנות)
- 1 ק"ג עגבניות
- 250 גרם (כ-1/2 1 כוסות) בצל קצוץ
- 3 שיני שום פרוסות
- 1 כף זרעי כוסברה
- 100 מ"ל (מעט פחות מ-1/2 כוס) חומץ בלסמי
- כף טימין קצוץ
- ציר עוף או מים
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים קלות את תבנית התנור.
- מסדרים את העגבניות בתבנית וצולים אותן עד שקליפתן משחימה. הופכים באמצעות מלקחיים וממשיכים בצלייה עד שגם הקליפה בצדן השני משחימה.
- מחממים שמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא משחים. מוסיפים את השום, זרעי הכוסברה, החומץ והטימין. מבשלים ללא מכסה על אש בינונית עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים.
- קוצצים את העגבניות הקלויות ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים ציר (או מים) עד לגובה של 5 ס"מ מעל תוכן הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית כ-1/2 שעה. בתום הבישול מתבלים במלח ובפלפל.
גיוון
- אפשר להוסיף למרק 1/2 כוס שמנת מתוקה 2 דקות לפני תום הבישול.
- מיכאל כ"ץ הוא השף הראשי של קבוצת "אדום"