סלט קינואה, רימונים וחמוציות

 

סלט אלגנטי וצבעוני, ולא פחות מזה - בריא. השילוב של מתיקות החמוציות, חמיצות הרימונים והקראנצ'יות של הקינואה מבטיח שלא ישעמם בפה - ושפע הירק שמצטרף הופך את הסלט הזה למנה קלילה ומענגת.

 

מרכיבים (8 מנות)

  • 1 כוס קינואה לבנה
  • 1 כוס קינואה אדומה
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 1/2 צרור נענע, קצוץ
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • מיץ מלימון אחד
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כוס גרגירי רימון
  • 250 גרם חמוציות קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אפשרות: 1/2 פלפל חריף קצוץ דק

 

אופן ההכנה

  1. שמים את שני סוגי הקינואה בסיר. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שכל המים נספגים בקינואה.
  2. מכבים את האש ומשאירים את הקינואה עוד 20 דקות בסיר, כשהוא מכוסה.
  3. מפרידים את הקינואה עם מזלג ומצננים לטמפרטורת החדר.
  4. מערבבים בקערה את שאר מרכיבי המתכון. מוסיפים את הקינואה ומערבבים. מגישים בקערה גדולה או כמנה אישית על גבי עלה של אנדיב.

 

 

עוד רעיונות לראש השנה:

 

 

תבשיל בקר ופטריות ברכז רימונים ויין אדום

 

במנה זו תורם רכז הרימונים לחומציות, ואילו היין האדום נותן עומק ונוכחות לבשר ולפטריות. מומלץ להגיש עם יין אדום פירותי ובעל חומציות, כמו יינות מפורטוגל או פינו נואר.

 

מרכיבים (8 מנות)

  • נתח אונטריב (צלעות) במשקל 2 ק"ג, חתוך לקוביות בגודל 4X4 ס"מ
  • 1/2 1 כפות קורנפלור
  • שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים גס
  • 1 כף כמון
  • 1 בקבוק יין אדום בעל נוכחות (קברנה סוביניון, שיראז או סירה)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) רכז רימונים
  • 1 כף חרדל דיז'ון ללא גרגירים
  • 1 ק"ג (4 סלסילות) פטריות, חתוכות לרבעים
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 5 כפות עלי טימין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מניחים בקערה את קוביות הבשר ומתבלים אותן במלח ובפלפל.
  2. זורים בעדינות את הקורנפלור על קוביות הבשר ומנערים עודפים (הקורנפלור ישמור על צבע הבשר).
  3. מחממים מעט שמן זית בסיר כבד וצורבים את קוביות הבשר היטב, עד שהן "נסגרות" מכל הצדדים. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
  4. שמים את הבצל בסיר שבו צרבנו את הבשר, ומטגנים אותו עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הכמון ומעט מהיין האדום. מגרדים עם כף עץ את המשקעים שבתחתית.
  5. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את רכז הרימונים ואת שארית היין ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את החרדל, הפטריות, הפטרוזיליה והטימין ומנמיכים את האש למינימום. מכסים ומבשלים כ-3 שעות. לחלופין, אפשר להכניס את הסיר ל-3 שעות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  7. מגישים לצד אורז עם שקדים קלויים, טימין ופטרוזיליה.

 

 

פנה קוטה רימונים

 

היתרון של הקינוח הזה הוא שאפשר להכין אותו יום לפני ההגשה. הפנה קוטה תחכה במקרר והרוטב גם, וכל שנותר הוא להרכיב את המנה, להגיש - ולקצור מחמאות. המנה נראית במיטבה כשהיא מוגשת בכלים שקופים.

 

מרכיבים (12 מנות)

 

לפנה קוטה

  • 1 מקל וניל
  • 3 מכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כוסות (500 מ"ל) חלב
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 14 גרם (1 שקיק) ג'לטין או 3 כפות אגר אגר (להשיג בחנויות בישול ואפייה)

 

לרוטב הרימונים

  • 1/2 כוס מיץ רימונים
  • 1/2 כוס יין אדום יבש
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפיות תמצית וניל

 

להגשה

  • גרגירי רימון

 

  • כלים מיוחדים: 12 כוסות שקופות

 

אופן ההכנה

 

הפנה קוטה

  1. חוצים את מקל הווניל לאורכו, ובאמצעות סכין מגרדים את הגרגירים לתוך סיר בינוני.
  2. מוסיפים לסיר את השמנת, החלב והסוכר ומחממים על להבה בינונית. כשהסוכר נמס והתערובת מגיעה לסף רתיחה מנמיכים את האש, ומבשלים ברתיחה עדינה עוד 5 דקות. אם משתמשים באגר אגר - מוסיפים אותו לסיר כשהסוכר נמס.
  3. מצננים את תערובת השמנת לטמפרטורת החדר.
  4. אם משתמשים בג'לטין: מוסיפים את הג'לטין ל-1/3 כוס מים בטמפרטורת החדר. ממתינים כמה דקות, עד שהג'לטין סופח את המים ונוצר מעין ג'ל.
  5. מוסיפים את הג'ל לתערובת וטורפים היטב – חשוב שהג'לטין ייטמע בתערובת באופן אחיד, כדי שהמרקם שלה יהיה חלק ואחיד.
  6. יוצקים לכוסות, מכסים בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר, להתייצבות.

 

הרוטב

  1. שמים בסיר את מיץ הרימונים, היין והסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי.
  2. מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית הווניל ומבשלים כדקה נוספת.
  3. מסננים ומצננים.

 

ההגשה

  • יוצקים רוטב רימונים לכל כוס ומקשטים בגרגירי רימון.