בראוניז שוקולד עם אגסים מבושלים בסירופ תבלינים
מרכיבים
אגסים ביין אדום
- 1 ליטר יין אדום
- 100 גרם סוכר
- 1 קילו אגסים טריים
- 1 מקל וניל
- 2 כפיות גרידת תפוז
- 2 כפיות גרידת לימון
- 1 מקל קינמון
- 1 כפית פלפל גרוס מעוך
- 1 כפית ציפורן
- 1 כפית הל טחון
בראוניז
- 170 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם חמאה
- 3 ביצים גודל בינוני
- 180 גרם סוכר
- 90 גרם קמח
- 2 גרם אבקת אפייה
- קורט מלח
- 40 גרם אגוזי פקאן
- 40 גרם אגוזי לוז
- 1/3 כוס אספרסו
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
אגסים ביין אדום
- מבשלים ליטר יין אדום עם שאר המרכיבים מלבד האגסים.
- קולפים את האגסים, מוציאים את הליבה.
- מניחים את האגסים בסיר ומעליהם נייר פרגמנט עגול עם חור במרכז שנקרא "קרטוש".
- מבשלים את האגסים בתוך נוזל היין על אש נמוכה עד שהם מתרככים.
- לאחר הבישול מקררים היטב את האגסים.
בראוניז שוקולד
- ממיסים את השוקולד והחמאה על באן מרי.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף יציב.
- מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח.
- קולים אגוזי פקאן ואגוזי לוז בתנור וקוצצים גס.
- מוסיפים פנימה את האספרסו והווניל.
- מקפלים פנימה את האגוזים, יוצקים את המסה לתבנית אפייה ואופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה.
- לאחר שהאגסים התקררו חוצים אותם לשניים.
- מעבירים את תערובת הבראוניז לתבנית אפייה, מסדרים את האגסים המבושלים מעל התערובת כאשר הם פונים לימין ולשמאל לסירוגין.
- אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה עד שמקבלים קרום עליון ויציב לבראוניז.
טראפלס שוקולד קרמל ואגוזי לוז
מרכיבים
- 250 גרם חלב
- 250 גרם שמנת
- 1/4 מקל וניל
- 150 גרם סוכר
- 500 גרם שוקולד מריר
- 600 גרם שוקולד חלב
- 200 גרם חמאה
- 150 גרם ברס, אגוזים טחונים
- 200 גרם אבקת קקאו כהה
אופן ההכנה
- עושים קרמל מהסוכר.
- מרתיחים את השמנת והחלב ו"פותחים" את הקרמל על ידי ערבוב השמנת עם הקרמל.
- מוסיפים את הקרמל הרותח לשוקולד ומערבבים ביחד ליצירת גנאש.
- כשהגנאש מגיע לטמפרטורה של 31-32 מעלות מוסיפים פנימה חמאה רכה בטמפרטורה של 25 מעלות, מוסיפים את הברס, מעבירים לתבנית ומקררים היטב.
- מגלגלים עיגולים מהגנאש שהתייצב, מגלגלים אותם בשוקולד מומס ובברס ומגישים.
מוס שוקולד לבן וחטיף נוגט ושוקולד לבן
מרכיבים
חטיף נוגט
- 50 גרם מחית נוגט
- 20 גרם שוקולד לבן
- 30 גרם קרוקנט אגוזי לוז- ברס
מוס שוקולד לבן
- 150 גרם שוקולד לבן
- 50 סמ"ק שמנת מתוקה
- 1 חלמון
- 20 גרם סוכר
- 20 גרם סוכר
- 8 גרם ג'לטין
- 275 גרם שמנת מתוקה
- 12 סמ"ק מים
אופן ההכנה
חטיף נוגט
- ממיסים את השוקולד הלבן ומחית הנוגט.
- מוסיפים את הקרוקנט אגוזי לוז ויוצרים מסה חלקה.
- מקררים היטב את העיסה.
מוס
- מרתיחים את השמנת, מוסיפים שוקולד לבן ויוצרים גנאש.
- מערבבים את החלמון עם הסוכר ומוסיפים לגנאש.
- ממיסים את הג'לטין במים, מחממים מעט, שופכים לתוך הגנאש וממיסים ביחד.
- מקציפים שמנת מתוקה לקצף קל ומקפלים לתוך הגנאש.
הגשה והרכבת המנה
- לאחר שהתערובת של חטיפי הנוגט קרה קוצצים ממנה חתיכות גסות ומוסיפים לתוך התערובת של השוקולד הלבן.
- יוצקים לתוך כוס יין או שמפניה ומגישים קר.
- מקשטים עם פתיתי חטיף.