בראוניז שוקולד עם אגסים מבושלים בסירופ תבלינים

 

מרכיבים

 

אגסים ביין אדום

  • 1 ליטר יין אדום
  • 100 גרם סוכר
  • 1 קילו אגסים טריים
  • 1 מקל וניל
  • 2 כפיות גרידת תפוז
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • 1 מקל קינמון
  • 1 כפית פלפל גרוס מעוך
  • 1 כפית ציפורן
  • 1 כפית הל טחון

 

בראוניז

  • 170 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה
  • 3 ביצים גודל בינוני
  • 180 גרם סוכר
  • 90 גרם קמח
  • 2 גרם אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 40 גרם אגוזי פקאן
  • 40 גרם אגוזי לוז
  • 1/3 כוס אספרסו
  • 1 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה

 

אגסים ביין אדום

  1. מבשלים ליטר יין אדום עם שאר המרכיבים מלבד האגסים.
  2. קולפים את האגסים, מוציאים את הליבה.
  3. מניחים את האגסים בסיר ומעליהם נייר פרגמנט עגול עם חור במרכז שנקרא "קרטוש".
  4. מבשלים את האגסים בתוך נוזל היין על אש נמוכה עד שהם מתרככים.
  5. לאחר הבישול מקררים היטב את האגסים.

 

בראוניז שוקולד

  1. ממיסים את השוקולד והחמאה על באן מרי.
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף יציב.
  3. מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח.
  4. קולים אגוזי פקאן ואגוזי לוז בתנור וקוצצים גס.
  5. מוסיפים פנימה את האספרסו והווניל.
  6. מקפלים פנימה את האגוזים, יוצקים את המסה לתבנית אפייה ואופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה.
  7. לאחר שהאגסים התקררו חוצים אותם לשניים.
  8. מעבירים את תערובת הבראוניז לתבנית אפייה, מסדרים את האגסים המבושלים מעל התערובת כאשר הם פונים לימין ולשמאל לסירוגין.
  9. אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה עד שמקבלים קרום עליון ויציב לבראוניז.

 

טראפלס שוקולד קרמל ואגוזי לוז

 

מרכיבים

  • 250 גרם חלב
  • 250 גרם שמנת
  • 1/4 מקל וניל
  • 150 גרם סוכר
  • 500 גרם שוקולד מריר
  • 600 גרם שוקולד חלב
  • 200 גרם חמאה
  • 150 גרם ברס, אגוזים טחונים
  • 200 גרם אבקת קקאו כהה

 

אופן ההכנה 
  1. עושים קרמל מהסוכר.
  2. מרתיחים את השמנת והחלב ו"פותחים" את הקרמל על ידי ערבוב השמנת עם הקרמל.
  3. מוסיפים את הקרמל הרותח לשוקולד ומערבבים ביחד ליצירת גנאש.
  4. כשהגנאש מגיע לטמפרטורה של 31-32 מעלות מוסיפים פנימה חמאה רכה בטמפרטורה של 25 מעלות, מוסיפים את הברס, מעבירים לתבנית ומקררים היטב.
  5. מגלגלים עיגולים מהגנאש שהתייצב, מגלגלים אותם בשוקולד מומס ובברס ומגישים.

 

מוס שוקולד לבן וחטיף נוגט ושוקולד לבן

 

מרכיבים

 

חטיף נוגט

  • 50 גרם מחית נוגט
  • 20 גרם שוקולד לבן
  • 30 גרם קרוקנט אגוזי לוז- ברס

 

מוס שוקולד לבן

  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 50 סמ"ק שמנת מתוקה
  • 1 חלמון
  • 20 גרם סוכר
  • 20 גרם סוכר
  • 8 גרם ג'לטין
  • 275 גרם שמנת מתוקה
  • 12 סמ"ק מים

 

אופן ההכנה

 

חטיף נוגט

  1. ממיסים את השוקולד הלבן ומחית הנוגט.
  2. מוסיפים את הקרוקנט אגוזי לוז ויוצרים מסה חלקה.
  3. מקררים היטב את העיסה.

 

מוס

  1. מרתיחים את השמנת, מוסיפים שוקולד לבן ויוצרים גנאש.
  2. מערבבים את החלמון עם הסוכר ומוסיפים לגנאש.
  3. ממיסים את הג'לטין במים, מחממים מעט, שופכים לתוך הגנאש וממיסים ביחד.
  4. מקציפים שמנת מתוקה לקצף קל ומקפלים לתוך הגנאש.

 

הגשה והרכבת המנה

  1. לאחר שהתערובת של חטיפי הנוגט קרה קוצצים ממנה חתיכות גסות ומוסיפים לתוך התערובת של השוקולד הלבן.
  2. יוצקים לתוך כוס יין או שמפניה ומגישים קר.
  3. מקשטים עם פתיתי חטיף.