הטבריינים הוותיקים, שחיים בעיר זה דורות, נוהגים להגיש את המנה בארוחת הצהריים ביום החג. לסמבוסק סוגים שונים של מילוי, וכאן נביא שניים מהם: מילוי בשר ומילוי חומוס. כמות הבצק מספיקה לסוג אחד של מילוי בלבד. המתכון הוא של נעמי בדרי מטבריה.
מרכיבים
למילוי הבשר
- 2 בצלים קצוצים
- 1/3 כוס שמן
- 250 גרם בשר בקר טחון
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- חופן צנוברים קלויים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
למילוי החומוס
- 4 בצלים קצוצים
- 1/2 כוס שמן
- 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם מקופסת שימורים)
- 1 כפית גדושה מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כף כמון
לבצק
- 4 כוסות קמח
- 1/2 כף שמרים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1 כף חומץ
- 3/4 כוס שמן
- 1/2 1 כוסות מים (טיפ של שרה סופר מחיפה: אם ממלאים את הבצק בחומוס, כדאי להשתמש במים שבהם בושלו הגרגירים)
- לציפוי: ביצה טרופה
אופן ההכנה
מילוי הבשר
- מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך לרך ושקוף.
- מוסיפים למחבת את הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, הצנוברים והתבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 3 דקות.
מילוי החומוס
- מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה. מורידים מהאש.
- מעבדים קצרות את החומוס במעבד מזון – כך שהוא ייקצץ לחתיכות קטנות, אך לא יהפוך לעיסה.
- לשים יחד את החומוס הקצוץ, הבצל המטוגן והתבלינים.
הבצק
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים שוב. מוסיפים את החומץ, השמן והמים ולשים לבצק חלק ונוח לעבודה. אפשר לבצע את כל התהליך במיקסר עם וו לישה.
- נותנים לבצק לנוח 15-10 דקות, אך לא יותר – אנחנו לא רוצים שיתפח.
- קורצים מהבצק פיסה בגודל של קלמנטינה. משטחים אותה בכף היד, מניחים בה מהמילוי וסוגרים לכדור. רצוי שהבצק יהיה כמה שיותר דק. יוצרים כך כדורים ממולאים משאר הבצק.
- מברישים את הכדורים בביצה טרופה ואופים 40-30, עד שהם מזהיבים היטב.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר