הטבריינים הוותיקים, שחיים בעיר זה דורות, נוהגים להגיש את המנה בארוחת הצהריים ביום החג. לסמבוסק סוגים שונים של מילוי, וכאן נביא שניים מהם: מילוי בשר ומילוי חומוס. כמות הבצק מספיקה לסוג אחד של מילוי בלבד. המתכון הוא של נעמי בדרי מטבריה.

 

מרכיבים

 

למילוי הבשר

  • 2 בצלים קצוצים
  • 1/3 כוס שמן
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חופן צנוברים קלויים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

 

למילוי החומוס

  • 4 בצלים קצוצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם מקופסת שימורים)
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כף כמון

 

לבצק

  • 4 כוסות קמח
  • 1/2 כף שמרים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף חומץ
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/2 1 כוסות מים (טיפ של שרה סופר מחיפה: אם ממלאים את הבצק בחומוס, כדאי להשתמש במים שבהם בושלו הגרגירים)
  • לציפוי: ביצה טרופה

 

אופן ההכנה

 

מילוי הבשר

  1. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך לרך ושקוף.
  2. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה, הצנוברים והתבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 3 דקות.

 

מילוי החומוס

  1. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה. מורידים מהאש.
  2. מעבדים קצרות את החומוס במעבד מזון – כך שהוא ייקצץ לחתיכות קטנות, אך לא יהפוך לעיסה.
  3. לשים יחד את החומוס הקצוץ, הבצל המטוגן והתבלינים.

 

הבצק

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים שוב. מוסיפים את החומץ, השמן והמים ולשים לבצק חלק ונוח לעבודה. אפשר לבצע את כל התהליך במיקסר עם וו לישה.
  3. נותנים לבצק לנוח 15-10 דקות, אך לא יותר – אנחנו לא רוצים שיתפח.
  4. קורצים מהבצק פיסה בגודל של קלמנטינה. משטחים אותה בכף היד, מניחים בה מהמילוי וסוגרים לכדור. רצוי שהבצק יהיה כמה שיותר דק. יוצרים כך כדורים ממולאים משאר הבצק.
  5. מברישים את הכדורים בביצה טרופה ואופים 40-30, עד שהם מזהיבים היטב.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר