המילוי יכול להספיק ל-2 עופות. מתכון של אסנת לסטר.
מרכיבים
- 2-1 עופות שלמים
לתיבול העוף
- 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
- 1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס או טחון
- 1/3 כוס שמן
למילוי
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 1 פלפל אדום קצוץ דק
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 כוס (100 גרם) אורז
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך שבורים או קצוצים גס
- 50 גרם צימוקים
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כוס מים
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 כוס (150 גרם) שזיפים יבשים מגולענים, חתוכים
- 50 גרם צנוברים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי התיבול. מעסים בתערובת את העוף מבפנים ומבחוץ.
- מטגנים את הבצל והפלפל בשמן תוך ערבוב, עד שכל הנוזלים שמגיר הפלפל מתאדים.
- מוסיפים את האורז ומערבבים.
- מוסיפים את האגוזים והצימוקים ומערבבים.
- מטגנים כ-1/2 דקה ומוסיפים את גרדת הלימון והתבלינים. מערבבים.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות, עד שכמעט לא נותרים בסיר נוזלים. האורז צריך להיות חצי מבושל.
- מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים לתערובת האורז את הבשר הטחון, השזיפים היבשים והצנוברים. לשים היטב יחד לתערובת אחידה.
- ממלאים את העוף.
- מניחים את העוף הממולא בתבנית מתאימה, מכסים בנייר אלומיניום ואופים 10 דקות.
- מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-200-180 מעלות ואופים 70-60 דקות.
- מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עד שהעוף משחים יפה.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר