המילוי יכול להספיק ל-2 עופות. מתכון של אסנת לסטר.

 

מרכיבים

  • 2-1 עופות שלמים

 

לתיבול העוף

  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס או טחון
  • 1/3 כוס שמן

 

למילוי

  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 1 פלפל אדום קצוץ דק
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס (100 גרם) אורז
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך שבורים או קצוצים גס
  • 50 גרם צימוקים
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס מים
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כוס (150 גרם) שזיפים יבשים מגולענים, חתוכים
  • 50 גרם צנוברים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
  2. מערבבים יחד את כל מרכיבי התיבול. מעסים בתערובת את העוף מבפנים ומבחוץ.
  3. מטגנים את הבצל והפלפל בשמן תוך ערבוב, עד שכל הנוזלים שמגיר הפלפל מתאדים.
  4. מוסיפים את האורז ומערבבים.
  5. מוסיפים את האגוזים והצימוקים ומערבבים.
  6. מטגנים כ-1/2 דקה ומוסיפים את גרדת הלימון והתבלינים. מערבבים.
  7. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות, עד שכמעט לא נותרים בסיר נוזלים. האורז צריך להיות חצי מבושל.
  8. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים לתערובת האורז את הבשר הטחון, השזיפים היבשים והצנוברים. לשים היטב יחד לתערובת אחידה.
  9. ממלאים את העוף.
  10. מניחים את העוף הממולא בתבנית מתאימה, מכסים בנייר אלומיניום ואופים 10 דקות.
  11. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-200-180 מעלות ואופים 70-60 דקות.
  12. מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עד שהעוף משחים יפה.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר