מתכון של אביבה ועקנין מטבריה.

 

מרכיבים 

  • 1 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות דקות ולא גדולות מדי
  • 8 כפות גדושות חרדל
  • פירורי לחם
  • שמן לטיגון

 

למילוי

  • 1/3 כוס שמן
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 2 גזרים מגוררים דק
  • 150 גרם שזיפים מיובשים, קצוצים
  • 150 גרם משמשים מיובשים, קצוצים
  • 3 כפות דבש
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית אבקת מרק עוף

 

לרוטב

  • 4 בצלים קצוצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 1/4 כוס מים

 

אופן ההכנה

  1. מורחים את רצועות העוף בנדיבות בחרדל. מכסים ושומרים במקרר 15 דקות לפחות, לספיגת טעמים.
  2. בינתיים מכינים את המילוי: מטגנים בשמן את הבצל רק עד שהוא הופך לשקוף, ומערבבים עם שאר מרכיבי המילוי.
  3. מניחים על כל אחד מהשניצלים כף מהמילוי. מגלגלים לרולדה ומצפים בפירורי לחם. מטגנים בשמן מכל הצדדים.
  4. מכינים את הרוטב: מטגנים בשמן את הבצל רק עד שהוא הופך לשקוף, ומערבבים עם שאר מרכיבי הרוטב.
  5. מניחים את השניצלים הממולאים בתבנית ויוצקים עליהם את הרוטב.
  6. אופים 10-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר