מתכון של אביבה ועקנין מטבריה.
מרכיבים
- 1 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות דקות ולא גדולות מדי
- 8 כפות גדושות חרדל
- פירורי לחם
- שמן לטיגון
למילוי
- 1/3 כוס שמן
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 2 גזרים מגוררים דק
- 150 גרם שזיפים מיובשים, קצוצים
- 150 גרם משמשים מיובשים, קצוצים
- 3 כפות דבש
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כפית אבקת מרק עוף
לרוטב
- 4 בצלים קצוצים
- 1/2 כוס שמן
- 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- 1/4 כוס מים
אופן ההכנה
- מורחים את רצועות העוף בנדיבות בחרדל. מכסים ושומרים במקרר 15 דקות לפחות, לספיגת טעמים.
- בינתיים מכינים את המילוי: מטגנים בשמן את הבצל רק עד שהוא הופך לשקוף, ומערבבים עם שאר מרכיבי המילוי.
- מניחים על כל אחד מהשניצלים כף מהמילוי. מגלגלים לרולדה ומצפים בפירורי לחם. מטגנים בשמן מכל הצדדים.
- מכינים את הרוטב: מטגנים בשמן את הבצל רק עד שהוא הופך לשקוף, ומערבבים עם שאר מרכיבי הרוטב.
- מניחים את השניצלים הממולאים בתבנית ויוצקים עליהם את הרוטב.
- אופים 10-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר