מרכיבים
- תבנית קפיצית עגולה בקוטר 24 ס"מ
לאגסים
- 8 אגסים קטנים
- 2 כוסות (500 מ"ל) יין אדום יבש
- 1 כוס מים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
- 1/2 כפית קינמון
לעוגה
- 4 ביצים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 3 כפות דבש
- 100 גרם חמאה, מומסת
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
- 1 שקיק אבקת אפייה
- 1 כפית שטוחה קינמון
- 1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן קצוצים גס
לסירופ הדבש
- 3 כפות דבש
- 1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה
האגסים
- קולפים את האגסים וחוצים אותם, כך שהגבעול יישאר מחובר לאחד החצאים. מוציאים את הליבות.
- שמים בסיר את היין, המים, הסוכר, סוכר הווניל והקינמון. מחממים על להבה בינונית תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר נמס, ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים לסיר את חצאי האגסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
- מצננים (אפשר גם במשך כמה שעות). מסננים את האגסים.
העוגה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- טורפים בקערה את הביצים עם הסוכר באמצעות מטרפה ידנית. מוסיפים את הדבש ואת החמאה המומסת ומערבבים.
- מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, הקינמון והאגוזים. מוסיפים לעיסה ומערבבים.
- יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 30 דקות, עד שהעוגה זהובה ויציבה. מצננים מעט את העוגה.
הרכבת העוגה
- מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הדבש ומיץ הלימון ומחממים.
- מברישים את העוגה במעט מסירופ הדבש, ומסדרים עליה את חצאי האגסים.
- מברישים את האגסים בשארית סירופ הדבש ומגישים.
סוד ההצלחה של העוגה
- ככל שמשאירים את האגסים זמן רב יותר בתוך נוזל הבישול צבעם הופך לעמוק ויפה יותר.