מרכיבים

  • תבנית קפיצית עגולה בקוטר 24 ס"מ

 

לאגסים

  • 8 אגסים קטנים
  • 2 כוסות (500 מ"ל) יין אדום יבש
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
  • 1/2 כפית קינמון

 

לעוגה

  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 3 כפות דבש
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1 שקיק אבקת אפייה
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן קצוצים גס

 

לסירופ הדבש

  • 3 כפות דבש
  • 1 כף מיץ לימון

 

אופן ההכנה

 

האגסים

  1. קולפים את האגסים וחוצים אותם, כך שהגבעול יישאר מחובר לאחד החצאים. מוציאים את הליבות.
  2. שמים בסיר את היין, המים, הסוכר, סוכר הווניל והקינמון. מחממים על להבה בינונית תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר נמס, ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים לסיר את חצאי האגסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
  4. מצננים (אפשר גם במשך כמה שעות). מסננים את האגסים.

 

העוגה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. טורפים בקערה את הביצים עם הסוכר באמצעות מטרפה ידנית. מוסיפים את הדבש ואת החמאה המומסת ומערבבים.
  3. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, הקינמון והאגוזים. מוסיפים לעיסה ומערבבים.
  4. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 30 דקות, עד שהעוגה זהובה ויציבה. מצננים מעט את העוגה.

 

הרכבת העוגה

  1. מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הדבש ומיץ הלימון ומחממים.
  2. מברישים את העוגה במעט מסירופ הדבש, ומסדרים עליה את חצאי האגסים.
  3. מברישים את האגסים בשארית סירופ הדבש ומגישים.

 

סוד ההצלחה של העוגה

  • ככל שמשאירים את האגסים זמן רב יותר בתוך נוזל הבישול צבעם הופך לעמוק ויפה יותר.