מרכיבים (4-3 מנות גדולות)
לקדאיף
- 2 כוסות אטריות קדאיף
- 3 כפות שמן
- חופן שקדים פרוסים מולבנים
למלבי
- 2 פחיות שימורים של חלב קוקוס
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 גבעולי נענע
- 3 כפות קורנפלור
- 1/2 כוס מים
לסלט הפירות
- 2 כפות מנגו חתוך לקוביות
- 2 כפות אבטיח חתוך לקוביות
- 2 כפות מלון חתוך לקוביות
- 2 כפות אננס חתוך לקוביות
- 4 כפות גרגירי רימון
- 4 כפות פסיפלורה
להגשה
- סורבה מלון
- קוקוס קלוי
- עלי נענע
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מניחים את אטריות הקדאיף בתבנית אפייה ומערבבים עם השמן והשקדים. אופים כ-20 דקות, עד שהאטריות מקבלות גוון שזוף ויפה. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים, עד שנוצרת משחה אחידה. מוסיפים את יתרת המים ומערבבים היטב עד שמתקבלת רביכה. שומרים בצד.
- שמים בסיר את חלב הקוקוס, הסוכר והנענע. מביאים לרתיחה תוך ערבוב מדי פעם. מעט לפני שהנוזל רותח מוציאים את הנענע מהסיר.
- יוצקים את רביכת הקורנפלור לסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה, תוך בחישה מתמדת, עד שהמלבי הופך לסמיך וקרמי.
- מוזגים לכוסות הגשה באמצעות כד או מצקת.
- מניחים למלבי להתקרר בחוץ כ-20 דקות. מכסים בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
- סמוך להגשה מערבבים את הפירות החתוכים. מניחים את שערות הקדאיף בתוך הכוסות, על המלבי. עורמים על הקדאיף מסלט הפירות ומניחים עליו כדור סורבה מלון ומעט שבבי קוקוס קלוי.
- מקשטים בעלי נענע.
- עמרי לוין הוא שף מסעדת "שגב אקספרס" בתל אביב. צילום והפקה: CookEat.co.il