נדמה שעל כל מדף רענן נחים כיום קרמים רב־שימושיים: קרם עיניים שאפשר למרוח גם על הצוואר, מסיר איפור שגם מרגיע את העור וחמאה שמעניקה לחות לכלל חלקי הגוף באשר הם. בניגוד למוצרים ייעודיים, כמו קרם לחות לאזור הפנים בלבד או קרם נגד יובש בשפתיים, למוצרים אלה יש פונקציונליות מגוונת. ממש כמו השמפו והקונדישנר שמצאו את דרכם לבקבוק אחד, גם כאן שאלת מיליון הדולר היא האם קרם לחות שמיועד לברכיים יכול להתאים גם למרפקים, והאם קרם שאמור לעכב את הזדקנות העור יכול גם לספק לחות ולשמור על מרקם עור אחיד. ושאלה נוספת שיש לשאול: האם מדובר בחיסכון כלכלי המתבקש בימים אלו של מיתון עולמי?

 

>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

 

משחקי היגיון

 

"אני לא חושבת שחיסכון בכסף הוא פרמטר שמוביל אישה או גבר לקנות קרם מהחברות הטובות", אומרת חוה זינגבוים, מנכ"לית חברת הקוסמטיקה והאקדמיה "חוה זינגבוים". "קהל הצרכנים ממש לא מסתכל על זה. הקרמים הרב־שימושיים נמכרים לקהל שמאוד ממהר, שנוסע ממקום למקום, כך שהשגשוג בכל התכשירים הללו נובע בכלל מחיסכון בזמן ולא בכסף. אני קמה בבוקר, הולכת לחדר כושר, משם למשרד ואחר כך לאירוע, והרעיון הוא לקחת איתי כמה שפחות בקבוקים. בסופו של דבר הפריחה של המוצרים האלה נוצרה כדי לענות על כמה צרכים בתחום הלייף סטייל: תזזיתיות ומקום. מה שכן, צריך להפעיל הרבה היגיון ברב־שימושיות".

 

למה הכוונה?

"כשהרב־שימושיות היא באותו תחום זה עובד, אבל כשמדובר בתחומים מנוגדים זה פחות מוצלח. לדוגמה, אם אני רוצה לפתח קרם לחות שהוא רב־שימושי, על פניו אני יכולה ליצור פורמולה שתעבוד על הגוף ועל כפות הרגליים והידיים. זה אפשרי מבחינה כימית, כי הרקמות במקומות האלו מאוד דומות ואין הבדל גדול ביניהן. אבל אם אני אחליט שאני רוצה ליצור תכשיר לפנים שגם יחדש את העור, יסיר תאים מתים וייתן לעור שומן ולחות - זה יסתור אחד את השני. מבחינה כימית אלה חומרים מקבוצות שונות. זה אותו הסיפור של השמפו והקונדישנר שבאים בבקבוק אחד: במובן מסוים הם באים אחד על חשבון השני".

 

כאמור, ההיגיון משחק כאן תפקיד חשוב: אם מדובר בתכשיר המיועד לניקוי ולחידוש העור, אלה פעולות שאינן מנוגדות זו לזו ולכן מתאימות לשימוש במוצר אחד, ואולם תמיד תהיה פשרה כלשהי לעומת מוצרים ייעודיים. למשל, קרם רב־שימושי לכל הגוף יהיה יעיל ליובש במרפקים, אך לא כמו קרם ייעודי לאזור המרפקים בלבד. בנוסף לכך מסתבר שבפועל רבים מהתכשירים הרב־שימושיים יכולים לענות על יותר פונקציות ממה שנכתב על התווית.

 

"הדבר בהחלט אפשרי מבחינה רפואית", מסבירה ד"ר מרינה לנדאו, מומחית לרפואת עור. "כשאנחנו מדברים על סבון פנים וסבון גוף, סבון הפנים יהיה בדרך כלל פחות מגרה לעיניים, אך בהחלט ניתן להשתמש בו גם לרחיצת הגוף".

 

האם יש מקרים שבהם לא ניתן להשתמש בקרם פנים גם כקרם עיניים, למשל?

"זו השאלה הקלאסית שאני תמיד נשאלת לגביה. קרמים לעיניים הם תכשירים עדינים יותר ומכילים לרוב פחות חומרים פעילים על מנת להקטין את הסיכוי לגירוי העור. מי שעיניה לא רגישות יכולה להשתמש בקרם פנים רגיל לאזור העיניים. כנ"ל לגבי התכשירים לצוואר: עור הצוואר דל בבלוטות ודק יותר, ולכן זקוק לתכשירים עשירים ושמנים יותר. ניתן למרוח על הצוואר קרם פנים, אבל ההפך לא תמיד נכון: אם לאישה יש נטייה לאקנה, עלולים להתפתח בפניה פצעים אם תשתמש בקרם צוואר עשיר לעור הפנים. בסופו של דבר, בדרך כלל אין בעיה להשתמש באותו תכשיר לפנים, לצוואר וסביב העיניים, למעט מקרים חריגים ספציפיים".

 

תכשירים נוספים המשלבים מספר מוצרים בהצלחה רבה הם תכשירים לניקוי הפנים. כאן מדובר לעתים בשלוש פונקציות בתכשיר אחד, כמו של חלב פנים, מי פנים ומסיר איפור, או בתכשיר לניקוי הפנים שגם מרגיע את העור.

 

"תכשירים אלה הם בדרך כלל ברמה טכנולוגית גבוהה והשקיעו זמן רב בפיתוחם", אומרת דפנה זיו, מנהלת ההדרכה של וישי. "למשל, יש מים תרמליים שגם מרגיעים את העור, גם מכילים נוגדי חמצון וגם מקבעים את האיפור. עוד דוגמה היא קרמים נגד קמטים לאזור העיניים שיעילים גם לעור שמסביב לשפתיים, שכן הטיפול באזורים אלו דומה. גם מקדם הגנה, שהוא סוג של קרם, מתאים לרוב הן לפנים והן לגוף. עם זאת, אני כן חושבת שצריך לנקוט משנה זהירות ברגישויות למיניהן. נשים שמרכיבות עדשות מגע או שיש להן עיניים רגישות ויבשות, עדיף שישתמשו בתכשירים עדינים שמיועדים לכך.

 

"באשר לקרמים לעיניים, מומלץ גם כן להשתמש בתכשירים ייעודיים - העיניים רגישות לחומרים שונים, והעור סביבן דק יותר ועשיר בכלי דם ובתאים המגיבים לאלרגנים. הנראות של הפיגמנטים, דהיינו העור הכהה שמתחת לעיניים, דורשת גם כן טיפול ספציפי".

_____________________________________________________________________________________________________________

 

עוד במגזין GOstyle:

_____________________________________________________________________________________________________________

 

מאה שנים של רב־שימושיות

 

נדמה שתכשירים רב־שימושיים הם תגלית של העשורים האחרונים, אך יש כמה קרמים מהמשפחה הזו שנולדו עוד בתחילת המאה ה־20. בין הוותיקים אפשר למצוא את הקרם של חברת ניוואה, שמציין בימים אלה 100 שנים להיווסדו. אז נכון שלא מדובר במרקם המתוחכם ביותר, אבל גם פשניסטות כמונו מחזיקות ליד הכיור את קופסת הפח הכחולה עם הקרם הלבן לטיפול ביובש ברוב אזורי הגוף.

 

"בשלושת העשורים האחרונים עולם הקוסמטיקה התפתח רבות, אך לפני כן כל אישה השתמשה בקרם הזה אפילו כקרם פנים", מסבירה דליה בר־דוד, מנהלת הדרכה ראשית בחברת אלפא קוסמטיקה. "ברמה הכימית זה סוג של תגלית: כשרקחו אותו לפני 100 שנה, הצליחו לאגד שמן ומים ולקבל מרקם לבן. הדור המודרני יותר, שפונק במרקמים קלילים, לא יאמץ את הקרם הרב־שימושי לפנים אלא רק לגוף. למרות שאנחנו לא ממש מודות בכך, לקרמים הרב־שימושיים הייתה תמיד עדנה וקנינו אותם. אנחנו מאוד אוהבות להתהדר בסרום של שאנל ששילמנו עליו משכורת חודשית, אבל בדברים הפחות סקסיים אנחנו לא אוהבות להודות".

 

אז מדוע אנשים קונים את הקרמים האלה היום?

"ככל שאנחנו נעשים יותר מפותחים ומודרניים, אנחנו רוצים להיות יותר פשוטים. בנוסף, כשאנחנו רוכשים מוצר אנחנו רוצים להפיק את מירב התועלות עבור הכסף שהוצאנו. בשונה מקרם ידיים רגיל, הקרם הרב־שימושי הוא פונקציונלי ודרכו אני מקבלת כמה וכמה תוצאות. אם תעשה כתבה על מה יש לנשים בתיק, תמצא שם עולם ומלואו, אבל תמיד יהיה בו אותו קרם שעושה הכול, כי אין לדעת איפה ניתקע. אני בכלל לא מבינה את הנשים שעוד קונות קרם ידיים רגיל. בשביל מה? לרוב מחירו של הקרם הרב־שימושי נמוך יותר והוא יעיל יותר. ובכלל, למי יש כוח בבוקר לכל הבולשיט הזה של הרבה קרמים? רוצה לשים תכשיר אחד וזהו. זה כל הסיפור".

 

השורה התחתונה

 

הקרמים הרב־שימושיים חוסכים לנו משאבים יקרים, אך לפני הקנייה שאלי את עצמך האם יש לך צרכים מיוחדים (עיניים רגישות, נטייה לאקנה) והאם זה בכלל הגיוני שהקרם יעשה את שלל הפעולות שהוא מבטיח:

 

  • תכשיר לעור הגוף שטוב גם לכפות הידיים והרגליים - הרקמות באזורים אלה דומות מאוד, ולכן זה אפשרי כימית.

 

  • תכשיר שגם מנקה את העור וגם מחדש אותו – יעיל, אך לא כמו המוצרים הייעודיים.

 

  • תכשיר שמחדש את העור, מסיר תאים מתים ומעניק שומן ולחות - לא יעבוד כימית בשל המטרות המנוגדות.

 

  • סבון פנים שמתאים גם לגוף - יכול בהחלט לעבוד.

 

  • סבון גוף שמתאים גם לפנים - העיניים רגישות והעור סביבן דק ועשיר בכלי דם, ולכן יש להשתמש בחומרים ייעודיים לאזור הפנים והעיניים.

 

  • קרם פנים שטוב גם לאזור העיניים - רק מי שעיניה לא רגישות יכולה להשתמש בקרם שכזה.

 

  • קרם פנים שטוב גם לצוואר - עור הצוואר דק ועדין, ולכן זקוק לתכשירים שמנים ועשירים יותר.

 

  • קרם צוואר שטוב גם לעור הפנים - אם יש לך נטייה לאקנה, קרם הצוואר העשיר עלול לפתח פצעים.

 

  • קרם נגד קמטים לעיניים ולעור שמסביב לשפתיים - יכול להיות אפקטיבי מאחר שהטיפול באזורים אלו דומה.

 

  • תכשירים לניקוי הפנים שלהם שלוש פונקציות: של חלב פנים, מי פנים ומסיר איפור - לרוב הם יעילים וטובים כיוון שהושקעה בהם עבודת פיתוח רבה.

 

המוצרים הרב-שימושיים, המטרות והציונים:

 

1. קרם "שמונה שעות" של אליזבת ארדן

מחיר: 350 שקל ל־50 מ"ל.

למה כן: קרם טיפולי ותיק לכל סוגי העור. מגן עליו ומבריא פגעי עור מקומיים: יובש בשפתיים, בכפות הידיים, באזור הברכיים ובכפות הרגליים. זהו הרולס רויס של הקרמים הרב־שימושיים. משתמשות בו דיילות אוויר והוא פופולרי גם בקרב זמרים ואנשי עסקים.

למה לא: הצבע הכתמתם שלו עלול להישאר על העור אם מורחים כמות נדיבה מדי.

ציון: 9

 

2. קרם עיניים ושפתיים "טריפל אומגה" של קרליין

מחיר: 110 שקל ל־30 מ"ל.

למה כן: ההיגיון שביצירת קרם רב־שימושי לשני אזורים בעלי רקמות עור עדינות עובד. הקרם נספג במהירות והיובש נעלם כלא היה, ואחרי מספר פעמים נוצרת תחושה רכה ונעימה של העור. כעת אפשר למות בשקט.

למה לא: העיצוב של השפופרת לא סקסי במיוחד והיא קצת לא נוחה לשימוש. אבל על זה נאמר, צרות של עשירים.

ציון: 10

 

3. מים תרמליים של לה רוש פוזה

מחיר: 45 שקל ל־100 מ"ל.

למה כן: מדובר בתרסיס קל לשימוש, שלא רק מקבע את האיפור, אלא גם יוצר תחושת רעננות לעור הפנים והגוף. יעיל במיוחד בעונה החמה.

למה לא: כי הוא לא ממש מסייע בריכוך העור כמו שמבטיחים לנו.

ציון: 7

 

4. קרם עיניים וצוואר של DSM לבית מון פלטין

מחיר: 50 שקל ל־50 מ"ל.

למה כן: השילוב הלא כל כך מתבקש של קרם המיועד לאזור העיניים והצוואר התגלה כמנצח, והיתרון הגדול הוא טיפול בנפיחות באזור העיניים.

למה לא: אני לא בטוח שהוא אכן מונע את הזדקנות העור, אבל אני מוכן להסתכן במקרה של המוצר הזה.

ציון: 9

 

5. קרם לחות Young Forever של כריסטינה לטיפול בעור יבש במיוחד

מחיר: 128 שקל ל־200 מ"ל.

למה כן: הוא פותר בעיות של יובש באזורים כמו הברכיים, הקרסוליים והמרפקים ותורם לחיזוק העור.

למה לא: כי לוקח לא מעט זמן עד שמרקם המשי נספג בעור.

ציון: 8

 

6. קרם חמאת גוף של ללין

מחיר: 70 שקל ל־200 מ"ל.

למה כן: חמאה המיועדת לכל חלקי הגוף במחיר שווה לכל כיס. כן, גם לגברים האמיצים מבינינו.

למה לא: הוא מרגיש קצת דביק מדי על העור.

ציון: 8

 

7. קרם בסיס לפנים Synchro של ג'רנטיק

מחיר: 547 שקל ל־50 מ"ל.

למה כן: מתאים לעור יבש, שמן ואפילו לכוויות. ניתן להשתמש בו לכל חלקי הגוף, אך אני הייתי נשאר באזור הפנים. בגלל שהוא מיועד לעור עדין, הוא טוב גם לטיפול בתפרחת חיתולים אצל תינוקות.

למה לא: נכון שהוא טוב לטיפול בכוויות מהשמש, אבל בשביל זה יש תכשירים זולים יותר.

ציון: 8

 

8. קרם לחות Aqualia Thermal Mineral Balm בעל אפקט החבישה לבית וישי

מחיר: 255 שקל ל־50 מ"ל.

למה כן: מדובר בקרם יום ולילה בעל אפקט של מסכה. מתאים לכל סוגי העור, לטיפול יסודי של פעמיים בשבוע.

למה לא: העלות ללא ממש מצדיקה את הרב־שימושיות שבתכשיר, ובמחיר הזה אפשר פשוט להשתמש בקרם ייעודי ליום או ללילה.

ציון: 6

 

9. חמאת גוף במשקל של SABON

מחיר: 31.30 שקל ל־100 גרם.

למה כן: לחמאה מגוון ריחות (אני אהבתי את המנגו והקיווי. נו, יצאתי קצת טראש). היא יעילה במיוחד לטיפול ביובש באזור הברכיים והמרפקים. יש מרקמים קצת יותר מתוחכמים, אבל עדיין שווה סיבוב.

למה לא: קצת שומנית מדי, ואם אתם מתכננים לצאת לרחוב אחרי השימוש, עדיף שתמתינו מספר שעות במזגן.

ציון: 7

 

10. קרם מתקן למראה שזוף (Instant Smooth Self Tanning) של קלרינס

מחיר: 204 שקל ל־30 מ"ל.

למה כן: כי נחמד להיראות שזופים בלי לשבת על חוף הים בלחות, ועל הדרך גם לשמור על הלחות של עור הפנים והגוף.

למה לא: גון השיזוף לא תמיד נראה טבעי.

ציון: 7