מרכיבים (כ-120 עוגיות)
1 כוס (200 גרם) סוכר
- 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 1 ביצה
- 1/2 כוס (180 גרם) דבש
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 3 כוסות (420 גרם) קמח, מנופה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית קינמון
אופן ההכנה
- שמים שני שלישים מכוס הסוכר ואת החמאה בקערת המערבל. מערבלים במהירות גבוהה כ-3 דקות, עד שמתקבל קרם אוורירי למדי.
- מפרידים את הביצה. את החלבון שומרים בכלי סגור במקרר (הוא ישמש להברשת העוגיות לפני האפייה).
- מוסיפים לקערת המערבל את החלמון, הדבש ותמצית הווניל ומערבלים כדקה. מנמיכים את מהירות המערבל לבינונית ומוסיפים את הקמח והמלח. מערבלים כ-2 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד הנפרד מדפנות הקערה.
- מסירים את הקערה מהמערבל, אוספים את הבצק לכדור ועוטפים בניילון נצמד. מאחסנים במקרר כשעתיים (או ללילה).
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבניות תנור בניירות אפייה, ומשמנים מעט את הניירות.
- מחלקים את הבצק לשניים. מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומניחים עליו חלק אחד של הבצק. מרדדים לעלה בעובי 3 מ"מ.
- קורצים מהבצק עוגיות בעזרת חותכנים או בכל צורה אחרת )למשל עיגולים, עם כוס) ומניחים בתבנית.
- אוספים את שאריות הבצק, מרדדים שוב וקורצים עוגיות. מכינים כך עוגיות מכל כמות הבצק.
- שמים בקערה קטנה את שארית הסוכר ואת אבקת הקינמון ומערבבים. מוציאים את החלבון מהמקרר וטורפים אותו במזלג. מברישים את העוגיות במעט חלבון וזורים עליהן מתערובת הסוכר.
- אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
- לאחר שהעוגיות הצטננו מעט, מעבירים אותן לרשת ומניחים להן להצטנן לגמרי.
- מאחסנים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר, 5-4 ימים.
סודות ההצלחה של העוגיות
- כדי לשמור על פריכותן יש להקפיד להבריש אותן לפני האפייה במעט מאוד מהחלבון - כמות רבה ממנו תרטיב את העוגיות ותגרע מפריכותן.
- יש להקפיד על אפיית העוגיות עד שיזהיבו, לא פחות ולא יותר – זמן אפייה קצר מדי יניב עוגיות שאינן פריכות מספיק ושטעם הדבש אינו מודגש בהן, ואילו אפיית יתר תגרום לעוגיות להישרף ולאבד את טעמן הטבעי.