מרכיבים (כ-120 עוגיות)

1 כוס (200 גרם) סוכר

  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס (180 גרם) דבש
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח, מנופה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון

 

אופן ההכנה

  1. שמים שני שלישים מכוס הסוכר ואת החמאה בקערת המערבל. מערבלים במהירות גבוהה כ-3 דקות, עד שמתקבל קרם אוורירי למדי.
  2. מפרידים את הביצה. את החלבון שומרים בכלי סגור במקרר (הוא ישמש להברשת העוגיות לפני האפייה).
  3. מוסיפים לקערת המערבל את החלמון, הדבש ותמצית הווניל ומערבלים כדקה. מנמיכים את מהירות המערבל לבינונית ומוסיפים את הקמח והמלח. מערבלים כ-2 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד הנפרד מדפנות הקערה.
  4. מסירים את הקערה מהמערבל, אוספים את הבצק לכדור ועוטפים בניילון נצמד. מאחסנים במקרר כשעתיים (או ללילה).
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבניות תנור בניירות אפייה, ומשמנים מעט את הניירות.
  6. מחלקים את הבצק לשניים. מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומניחים עליו חלק אחד של הבצק. מרדדים לעלה בעובי 3 מ"מ.
  7. קורצים מהבצק עוגיות בעזרת חותכנים או בכל צורה אחרת )למשל עיגולים, עם כוס) ומניחים בתבנית.
  8. אוספים את שאריות הבצק, מרדדים שוב וקורצים עוגיות. מכינים כך עוגיות מכל כמות הבצק.
  9. שמים בקערה קטנה את שארית הסוכר ואת אבקת הקינמון ומערבבים. מוציאים את החלבון מהמקרר וטורפים אותו במזלג. מברישים את העוגיות במעט חלבון וזורים עליהן מתערובת הסוכר.
  10. אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
  11. לאחר שהעוגיות הצטננו מעט, מעבירים אותן לרשת ומניחים להן להצטנן לגמרי.
  12. מאחסנים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר, 5-4 ימים.

 

סודות ההצלחה של העוגיות

  • כדי לשמור על פריכותן יש להקפיד להבריש אותן לפני האפייה במעט מאוד מהחלבון - כמות רבה ממנו תרטיב את העוגיות ותגרע מפריכותן.
  • יש להקפיד על אפיית העוגיות עד שיזהיבו, לא פחות ולא יותר – זמן אפייה קצר מדי יניב עוגיות שאינן פריכות מספיק ושטעם הדבש אינו מודגש בהן, ואילו אפיית יתר תגרום לעוגיות להישרף ולאבד את טעמן הטבעי.