מתכון של מיכל לוי-אלחלל.

 

מרכיבים

  • תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

 

לבצק
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח 
  • 1 חלמון 
  • 1 כפית דבש או גלוקוז (להשיג בחנויות למוצרי קונדיטוריה ובמעדניות) 
  • 1/2 כוס פחות 1 כף (50 גרם) אבקת סוכר לאפייה  
  • שעועית או חומוס יבשים (הם ישמשו כמשקולת לבצק בעת האפייה)

 

למלית

  •  500 גרם שוקולד מריר, חתוך לחתיכות קטנות
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 
  • 1/2 כוס (180 גרם) דבש 
  • 225 גרם חמאה, רכה 
  • 2/3 כוס (150 גרם) סוכר 
  • 2 חלמונים 
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר תפוזים  
  • לקישוט: 50 גרם אבקת קקאו

 

אופן ההכנה

 

הבצק 

  1. שמים במכל מעבד המזון את קוביות החמאה, הקמח, החלמון, הדבש (או הגלוקוז) ואבקת הסוכר ומעבדים עד שנוצרים פירורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים בעדינות בידיים בצק אחיד. משתדלים לעבד את הבצק כמה שפחות, כדי לשמור על פריכותו. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעתיים לפחות.
  2. מחממים את התנור ל-175 מעלות.
  3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעובי 1 מ"מ. קורצים מהבצק עיגול הגדול במעט מקוטר התבנית. מניחים את הבצק במרכז התבנית ומהדקים היטב לתחתית ולשוליים. מעבירים את התבנית למקרר ל-15 דקות.
  4. גוזרים רדיד אלומיניום לעיגול בקוטר התבנית. משמנים אותו בחמאה או בשמן ומהדקים לבצק. מניחים על רדיד האלומיניום את השעועית או הבצק היבשים ואופים כ-12 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות. מוציאים מהתנור, מסירים את השעועית והנייר, ומצננים לטמפרטורת החדר.

 

המלית

  1.  שמים בסיר בינוני את השוקולד, הדבש והשמנת ומחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל קרם חלק. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון קל.  
  2. שמים בקערת המערבל עם וו ההקצפה את החמאה והסוכר ומקציפים כדקה, עד שהבלילה מבהירה. מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף עד שהם נבלעים בבלילה והיא אחידה. מוסיפים את קרם השוקולד, מערבבים, מוסיפים את הליקר ומערבבים שוב.

 

הרכבת הטארט 
  1. ממלאים את הטארט ב-3/4 מכמות המלית. מאחסנים את הטארט ושארית המלית שעתיים במקרר.
  2. שמים את הקקאו בצלחת שטוחה. יוצרים משאר המלית "טיפות" שוקולד (כמו בתמונה), מגלגלים בקקאו ומאחסנים במקפיא עד להגשה.
  3. לפני ההגשה מוציאים את העוגה מהמקרר ומקשטים ב"טיפות" השוקולד.

 

סוד ההצלחה של העוגה

  • להקפיד להוציא אותה מהמקרר 10 דקות בדיוק לפני ההגשה. כך מלית השוקולד נמסה קצת והטעם נפלא.