טונה צרובה על סלט שורשים אסייתים
מרכיבים
- 200 גרם טונה אדומה
- 1 כף סומסום שחור
- 1/2 כוס סויה בהירה
- 1 כף שמן סומסום
- 1 כף סילאן
- 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
- 1 גזר חתוך לרצועות דקות
- 1 קולרבי חתוך לרצועות דקות
- צרור בצל ירוק חתוך לרצועות דקות
- צרור כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את חומרי הסלט עם הסויה, שמן הסומסום, הסילאן והג'ינג'ר.
- מצפים את נתח הטונה בסומסום השחור, צורבים כ-20 שניות מכל צד, מקררים היטב ופורסים דק. מגישים על גבי הסלט.
תבשיל דייגים
מרכיבים
- מוסר ים 3X 3.5 קילו, נקי ושלם
- קמח לקימוח
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות 1/2 סמ
- 1 בצל גדול פרוס דק
- 15 שיני שום כתושות
- 4 עגבניות בשלות קלופות חתוות לרבעים
- צרור בצל ירוק קצוץ
- צרור כוסברה קצוצה
- צרור תימין
- 1 בקבוק יין לבן
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית במחבת, מקמחים את הדג, צורבים אותו משני הכיוונים ומוציאים.
- מטגנים את כל הירקות כ-3 דקות, מחזירים את הדגים למחבת.
- יוצקים יין לבן, מפזרים כוסברה ותימין ומכסים ביין.
- מבשלים 35 דקות ואוכלים עם לחם לבן או חלה.
רוסטפיש של סלמון טרי
מרכיבים
- נתח פילה סלמון טרי במשקל 2 ק"ג
- 4 שיני שום פרוסות דק
- 1 כף גדושה של חרדל דיז'ון
- שמן זית בתרסיס
- עלים משלושה גבעולי תימין
- עלי מרווה משני גבעולים, קצוצים
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- קליפה מגוררת מלימון גדול
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום גבוה מאוד, של 220 מעלות.
- מחדירים את פרוסות השום לתוך נתח הדג, מורחים בחרדל ובשמן זית.
- מתבלים בתימין ומרווה, מלח ופלפל ומעסים את הדג כשתי דקות.
- מניחים את נתח הדג על רשת המונחת בתבנית האפייה.
- צולים 20 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה בתנור לחום בינוני של 180 מעלות וצולים כ- 15-5 דקות נוספות, תלוי בגודל הדג.
- מפזרים מעל את גרידת הלימון ומגישים.
דג נסיכת הנילוס ברוטב חוויאג'
רכיבים
- סטייקים של דג נסיכת הנילוס
- 1 כף שמן
- 1 עגבנייה חתוכה לפלחים
- 3 פלפלים חריפים
- 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
- 5 שיני שום
- 2 ו-1/2 כפות פפריקה
- מלח
- 1 כף חוואייג' מרק
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן כוסברה קצוצה
- 1 כוס מים פושרים
אופן ההכנה
- חותכים את הדגים לרצועות ומשרים בלימון כשעה.
- מטגנים במחבת עם כף שמן את הגמבה ושלושת הפלפלים החריפים.
- לאחר שהירקות מתרככים מעט מוסיפים למחבת גם את פלחי העגבנייה, הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצות, כף פפריקה וכף חוואייג'.
- מפזרים את רצועות דג הנסיכה למעלה ושופכים כוס מים פושרים.
- מוסיפים כף וחצי של פפריקה וחצי כף של מלח עם כוס של שמן ושופכים על הדג.
- מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דקות.
חריימה
2 מנות
מרכיבים
- 400 גר' פילה דג לוקוס
- 1 בצל לבן קצוץ
- 4 כפות שמן זית
- 6 שיני שום פרוסות
- 1 כף של פפריקה מתוקה
- 1 כף של פפריקה חריפה
- 1 פלפלון צ'ילי
- 2 לימונים
- 2 כפות של פלפל צ'ומה
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 20 גרגירי קימל
אופן ההכנה
- לטגן בצל עם שמן זית עד להזהבה
- להוסיף 1/2 ליטר מים ואת כל מרכיבי הרוטב.
- להביא לרתיחה, להוסיף דגים ולבשל כרבע שעה נוספת.
- להגיש עם חלה.