מרכיבים
- 1/4 קילו עלי גפן
- 100 גרם בשר בקר או כבש טחון
- 1 כוס אורז שטוף
- 2 עגבניות פרוסות עגולים
- 1 ראש שום קלוף
- 1 כפית הל טחון
- 1/2 כפית בהארט
- 1 כפית כמון
- 1 ליטר מים רותחים
- 1 ליטר מים פושרים
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- מכניסים את העלי גפן לסיר מים רותחים ומבשלים כ-4 דקות.
- בקערה מערבבים את האורז עם הבשר והתבלינים.
- יוצקים את התערובת על גבי עלי הגפן ומגלגלים.
- פורסים את העגבנייה לפרוסות עגולות ומניחים אותן בתחתית של סיר כשכבה אחידה.
- מעל העגבניות מסדרים את עלי הגפן וביניהם משבצים שיני שום.
- יוצקים מים לסיר עד לכיסוי התכולה.
- מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד שכל המים מתאדים.
- להגשה משחימים 6 שיני שום כתושות במחבת עם מעט שמן ומפזרים על עלי הגפן.