מרכיבים

  • 1/4 קילו עלי גפן
  • 100 גרם בשר בקר או כבש טחון
  • 1 כוס אורז שטוף
  • 2 עגבניות פרוסות עגולים
  • 1 ראש שום קלוף
  • 1 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית בהארט
  • 1 כפית כמון
  • 1 ליטר מים רותחים
  • 1 ליטר מים פושרים
  • מלח
  • פלפל

 

אופן ההכנה

  1. מכניסים את העלי גפן לסיר מים רותחים ומבשלים כ-4 דקות.
  2. בקערה מערבבים את האורז עם הבשר והתבלינים.
  3. יוצקים את התערובת על גבי עלי הגפן ומגלגלים.
  4. פורסים את העגבנייה לפרוסות עגולות ומניחים אותן בתחתית של סיר כשכבה אחידה.
  5. מעל העגבניות מסדרים את עלי הגפן וביניהם משבצים שיני שום.
  6. יוצקים מים לסיר עד לכיסוי התכולה.
  7. מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה.
  8. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד שכל המים מתאדים.
  9. להגשה משחימים 6 שיני שום כתושות במחבת עם מעט שמן ומפזרים על עלי הגפן.