מרכיבים

 

לתערובת הסובין

  • 50 גרם סובין חיטה
  • 120 מ”ל מים פושרים
  • 1כף מלח

 

ללחמניות

  • תערובת סובין מוכנה
  • 300 מ"ל חלב
  • 1 כפית סוכר
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1/2 שקית משפר אפייה של שמרית
  • 250 גרם קמח מלא
  • 250 גרם קמח לבן
  • 5 גרם קימל טחון

 

לציפוי

  • סובין, שומשום, שיבולת שועל, זרעי פשתן

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים סובין חיטה, מים ומלח בקערה, עוטפים בניילון נצמד ומשאירים מחוץ למקרר ללילה.
  2. למחרת מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים כ-12 דקות במהירות איטית-בינונית.
  3. מכסים במגבת לחה. מתפיחים כחצי שעה בקיץ או כ-45 דקות בחורף.
  4. מוציאים את הבצק מהקערה ולוחצים עליו בכפות הידיים על מנת להוריד ממנו נפח ולהוציא אוויר. מחלקים ל-15 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור.
  5. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 8 ס”מ ומכסים במגבת לחה. מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  6. מברישים את הלחמניות במעט מים ומפזרים מעל סובין, שומשום, שיבולת שועל או זרעי פשתן.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-15 דקות, עד להזהבה. מציצים ומוודאים שהן זהובות גם בתחתית.
  8. מגישים או שומרים במקפיא עד 3 שבועות. להפשרה מחממים כמה דקות ב-170 מעלות.