מרכיבים (6 מנות)
לריבת הבצל
- 4 כפות שמן
- 3 בצלים קלופים, חתוכים לרצועות דקות
- 1 כפית עלי טימין
- 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
- פלפל שחור
- מלח
- 2/3 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס חומץ בלסמי
- 2/3 כוס יין אדום
לדלעת
- 3 יחידות דלעת ערמונים
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית עלי רוזמרין קצוצים דק
- מלח
- פלפל שחור
- 1/4 כוס טחינה גולמית
אופן ההכנה
ריבת הבצל
- מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל, הטימין, זרעי הכוסברה ופלפל שחור ומטגנים על להבה בינונית עד שהבצל זהוב.
- מוסיפים מלח ואת הסוכר וממשיכים לבשל, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי.
- מוסיפים את החומץ והיין, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים והתבשיל סמיך ומבריק.
הדלעת
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חותכים כ-1/2 ס"מ מבסיס כל דלעת וחוצים אותן לאורך. מרוקנים מגרעינים וקולפים בעזרת סכין חדה.
- חוצים לאורך כל מחצית ומניחים בתבנית. יוצקים את השמן, זורים רוזמרין, מלח ופלפל, ואופים כ-25 דקות עד שרבעי הדלעת רכים ושחומים בשוליהם.
ההגשה
- מעבירים את רבעי הדלעת לצלחת הגשה. יוצקים טחינה (אם הטחינה מוצקה מדי, מדללים ב-3-2 כפות מים) ומניחים כפית ריבת בצל בכל רבע דלעת.