סלט גריסי פנינה, עדשים וסלק עם בזיליקום, כוסברה ונענע
מרכיבים
- 1/2 כוס עדשי בזלת (עדשים שחורות קטנות - להשיג ברשתות השיווק ובחנויות תבלינים).
- 1/3 כוס שמן זית
- 3 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1/4 כוס מיץ לימון
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כוס גריסי פנינה (או גרעיני חיטה)
- 3 סלקים
- 2/3 כוס כוסברה קצוצה
- 2/3 כוס נענע קצוצה
- 1/2 כוס בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה
- שמים את העדשים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהן עשויות אך עדיין מוצקות. מסננים ומעבירים לקערה.
- כשהעדשים עדיין חמות, מוסיפים לקערה את שמן הזית, השום, מיץ הלימון, מלח ופלפל - ומערבבים.
- יוצקים 2 כוסות מים לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את גריסי הפנינה (או החיטה) ו-1/2 כפית מלח. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-25 דקות, עד שהגריסים רכים.
- שמים את הסלקים בסיר ומוסיפים מים רותחים עד כיסוי. מבשלים 35 דקות על להבה בינונית, עד שהסלקים מתרככים אך עדיין מוצקים.
- מסירים את כיפות הסלקים, קולפים (הקליפה תיפרד בקלות בעזרת הידיים) וחותכים לפלחים.
- מוסיפים את הגריסים ואת עשבי התיבול לקערת העדשים ומערבבים.
- סמוך להגשה מוסיפים את הסלק ומערבבים בעדינות, כדי שלא יצבע את כל הסלט בוורוד.
בטטות אפויות ברוטב עשבי תיבול וצלפים
מרכיבים (4 מנות)
- 4 בטטות בינוניות בקליפתן
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
לרוטב
- 1/4 כוס שמן זית
- 4 כפות חומץ
- 1 שן שום, קלופה וכתושה
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 כפות שמיר קצוץ דק
- 2 כפות נענע קצוצה דק
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
- 1 כף צלפים קצוצים
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערית (מוסיפים במלח בזהירות, כי הצלפים מלוחים) ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שוטפים את הבטטות ומשפשפים את הקליפה. חוצים אותן לאורך ומניחים בתבנית. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות, עד שהן רכות אך עדיין מוצקות. מסירים את האלומיניום ואופים עוד 10 דקות עד שפני הבטטות מזהיבים.
- מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים כף מהרוטב על כל מחצית בטטה. מגישים.
דלעת ערמונים בטחינה וריבת בצל
מרכיבים (6 מנות)
לריבת הבצל
- 4 כפות שמן
- 3 בצלים קלופים, חתוכים לרצועות דקות
- 1 כפית עלי טימין
- 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
- פלפל שחור
- מלח
- 2/3 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס חומץ בלסמי
- 2/3 כוס יין אדום
לדלעת
- 3 יחידות דלעת ערמונים
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית עלי רוזמרין קצוצים דק
- מלח
- פלפל שחור
- 1/4 כוס טחינה גולמית
אופן ההכנה
ריבת הבצל
- מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל, הטימין, זרעי הכוסברה ופלפל שחור ומטגנים על להבה בינונית עד שהבצל זהוב.
- מוסיפים מלח ואת הסוכר וממשיכים לבשל, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי.
- מוסיפים את החומץ והיין, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים והתבשיל סמיך ומבריק.
הדלעת
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חותכים כ-1/2 ס"מ מבסיס כל דלעת וחוצים אותן לאורך. מרוקנים מגרעינים וקולפים בעזרת סכין חדה.
- חוצים לאורך כל מחצית ומניחים בתבנית. יוצקים את השמן, זורים רוזמרין, מלח ופלפל, ואופים כ-25 דקות עד שרבעי הדלעת רכים ושחומים בשוליהם.
ההגשה
- מעבירים את רבעי הדלעת לצלחת הגשה. יוצקים טחינה (אם הטחינה מוצקה מדי, מדללים ב-3-2 כפות מים) ומניחים כפית ריבת בצל בכל רבע דלעת.
פטריות פורטובלו צלויות בטימין עם קרם כרשה
מרכיבים (12 מנות)
- 12 פטריות פורטובלו
- 6 כפיות שמן זית
- 6 כפיות חומץ בלסמי
- 3 כפיות עלי טימין
- מלח
- פלפל שחור
לקרם
- 2 כרשים (החלק הלבן בלבד), חתוכות ל-3 חלקים
- 3 שיני שום, קלופות
- 1/2 כוס אגוזי פקאן קלופים
- מלח
- פלפל לבן
- 1/4 כוס שמן זית
להגשה
- פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מסירים את הרגליים מהפטריות ומסדרים את הכיפות בתבנית כשצדן העגול פונה כלפי מטה. יוצקים מעל את שמן הזית והחומץ הבלסמי וזורים את הטימין, מלח ופלפל.
- אופים כ-15 דקות, עד שהפטריות מתרככות.
הקרם
- מלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכרשה ושיני השום ומבשלים כ-10 דקות, עד ריכוך. מסננים ומעבירים למכל מעבד המזון.
- מוסיפים את האגוזים, מלח ופלפל. מפעילים את מעבד המזון וכשהכרשה והאגוזים קצוצים דק מוסיפים בהדרגה את שמן הזית ומעבדים עד לקבלת קרם.
ההגשה
- מסדרים את הפטריות בצלחת הגשה, ומניחים כפית גדושה מהקרם במרכז של כל אחת מהן.
קוסקוס מלא עם תרד, חומוס ועגבניות צלויות
שימו לב: אם משתמשים בחומוס יבש, מתחילים בהכנה לילה לפני ההגשה.
מרכיבים (8 מנות)
- 1/2 כוס גרגירי חומוס או 1 קופסה של שימורי חומוס, מסוננת מנוזלים
- 1 שקית (500 גרם) קוסקוס מלא מהיר הכנה
- 500 גרם עגבניות שרי, חצויות
- 5-4 כפות שמן זית
- 2 כפות עלי טימין
- מלח
- פלפל שחור
- 1 חבילה (300 גרם) עלי תרד
- 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 2 גבעולי סלרי עם העלים, פרוסים דק
לרוטב
- 1/3 כוס שמן זית
- 4 כפות מיץ לימון
- 1 כפית חרדל
- 1/2 כפית דבש
- 1 כף מחית לימון כבוש (או לימון כבוש קצוץ)
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- אם משתמשים בחומוס יבש, שורים את הגרגירים בקערה עם מים למשך לילה. מסננים.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערה וטורפים.
- מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
- מוסיפים את הרוטב לקוסקוס בעודו חם ומערבבים.
- אם משתמשים בחומוס יבש: ממלאים סיר במים (ללא מלח!) מוסיפים את החומוס המסונן, מבירים לרתיחה ומבשלים כ-3-2 שעות, עד לריכוך (אפשר להוסיף למי הבישול כפית סודה לשתייה, ובכך לקצר את משך הבישול בכמחצית). מסננים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומניחים בה את חצאי עגבניות השרי. יוצקים משמן הזית וזורים טימין, מלח ופלפל.
- אופים 15 דקות עד שהעגבניות משחימות בשוליהן.
- יוצקים את שמן הזית שנותר למחבת ומחממים. מוסיפים את השום ועלי התרד ומטגנים תוך ערבוב עד שהעלים קמלים.
- מוסיפים את החומוס, הסלרי, התרד והעגבניות לקערת הקוסקוס. מערבבים בעדינות ומגישים.