סלט גריסי פנינה, עדשים וסלק עם בזיליקום, כוסברה ונענע

 

מרכיבים

  • 1/2 כוס עדשי בזלת (עדשים שחורות קטנות - להשיג ברשתות השיווק ובחנויות תבלינים).
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כוס גריסי פנינה (או גרעיני חיטה)
  • 3 סלקים
  • 2/3 כוס כוסברה קצוצה
  • 2/3 כוס נענע קצוצה
  • 1/2 כוס בזיליקום קצוץ

 

אופן ההכנה

  1. שמים את העדשים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהן עשויות אך עדיין מוצקות. מסננים ומעבירים לקערה.
  2. כשהעדשים עדיין חמות, מוסיפים לקערה את שמן הזית, השום, מיץ הלימון, מלח ופלפל - ומערבבים.
  3. יוצקים 2 כוסות מים לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את גריסי הפנינה (או החיטה) ו-1/2 כפית מלח. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-25 דקות, עד שהגריסים רכים.
  4. שמים את הסלקים בסיר ומוסיפים מים רותחים עד כיסוי. מבשלים 35 דקות על להבה בינונית, עד שהסלקים מתרככים אך עדיין מוצקים.
  5. מסירים את כיפות הסלקים, קולפים (הקליפה תיפרד בקלות בעזרת הידיים) וחותכים לפלחים.
  6. מוסיפים את הגריסים ואת עשבי התיבול לקערת העדשים ומערבבים.
  7. סמוך להגשה מוסיפים את הסלק ומערבבים בעדינות, כדי שלא יצבע את כל הסלט בוורוד.

 

 

בטטות אפויות ברוטב עשבי תיבול וצלפים

 

מרכיבים (4 מנות)
  • 4 בטטות בינוניות בקליפתן
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

 

לרוטב

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 כפות חומץ
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות שמיר קצוץ דק
  • 2 כפות נענע קצוצה דק
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 כף צלפים קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערית (מוסיפים במלח בזהירות, כי הצלפים מלוחים) ומערבבים.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. שוטפים את הבטטות ומשפשפים את הקליפה. חוצים אותן לאורך ומניחים בתבנית. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות, עד שהן רכות אך עדיין מוצקות. מסירים את האלומיניום ואופים עוד 10 דקות עד שפני הבטטות מזהיבים.
  4. מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים כף מהרוטב על כל מחצית בטטה. מגישים.

 

 

דלעת ערמונים בטחינה וריבת בצל

 

מרכיבים (6 מנות)

 

לריבת הבצל

  • 4 כפות שמן
  • 3 בצלים קלופים, חתוכים לרצועות דקות
  • 1 כפית עלי טימין
  • 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 2/3 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס חומץ בלסמי
  • 2/3 כוס יין אדום

 

לדלעת

  • 3 יחידות דלעת ערמונים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית עלי רוזמרין קצוצים דק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/4 כוס טחינה גולמית

 

אופן ההכנה

 

ריבת הבצל

  1. מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל, הטימין, זרעי הכוסברה ופלפל שחור ומטגנים על להבה בינונית עד שהבצל זהוב.
  2. מוסיפים מלח ואת הסוכר וממשיכים לבשל, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי.
  3. מוסיפים את החומץ והיין, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים והתבשיל סמיך ומבריק.

 

הדלעת

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. חותכים כ-1/2 ס"מ מבסיס כל דלעת וחוצים אותן לאורך. מרוקנים מגרעינים וקולפים בעזרת סכין חדה.
  3. חוצים לאורך כל מחצית ומניחים בתבנית. יוצקים את השמן, זורים רוזמרין, מלח ופלפל, ואופים כ-25 דקות עד שרבעי הדלעת רכים ושחומים בשוליהם.

 

ההגשה

  1. מעבירים את רבעי הדלעת לצלחת הגשה. יוצקים טחינה (אם הטחינה מוצקה מדי, מדללים ב-3-2 ‬ כפות מים) ומניחים כפית ריבת בצל בכל רבע דלעת.

 

 

פטריות פורטובלו צלויות בטימין עם קרם כרשה

 

מרכיבים (12 מנות)

  • 12 פטריות פורטובלו
  • 6 כפיות שמן זית
  • 6 כפיות חומץ בלסמי
  • 3 כפיות עלי טימין
  • מלח
  • פלפל שחור

 

לקרם

  • 2 כרשים (החלק הלבן בלבד), חתוכות ל-3 חלקים
  • 3 שיני שום, קלופות
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן קלופים
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1/4 כוס שמן זית

 

להגשה

  • פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מסירים את הרגליים מהפטריות ומסדרים את הכיפות בתבנית כשצדן העגול פונה כלפי מטה. יוצקים מעל את שמן הזית והחומץ הבלסמי וזורים את הטימין, מלח ופלפל.
  3. אופים כ-15 דקות, עד שהפטריות מתרככות.

 

הקרם

  1. מלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכרשה ושיני השום ומבשלים כ-10 דקות, עד ריכוך. מסננים ומעבירים למכל מעבד המזון.
  2. מוסיפים את האגוזים, מלח ופלפל. מפעילים את מעבד המזון וכשהכרשה והאגוזים קצוצים דק מוסיפים בהדרגה את שמן הזית ומעבדים עד לקבלת קרם.

 

ההגשה

  1. מסדרים את הפטריות בצלחת הגשה, ומניחים כפית גדושה מהקרם במרכז של כל אחת מהן.

  

 

קוסקוס מלא עם תרד, חומוס ועגבניות צלויות

 

שימו לב: אם משתמשים בחומוס יבש, מתחילים בהכנה לילה לפני ההגשה.

 

מרכיבים (8 מנות)

  • 1/2 כוס גרגירי חומוס או 1 קופסה של שימורי חומוס, מסוננת מנוזלים
  • 1 שקית (500 גרם) קוסקוס מלא מהיר הכנה
  • 500 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 5-4 כפות שמן זית
  • 2 כפות עלי טימין
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 חבילה (300 גרם) עלי תרד
  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 2 גבעולי סלרי עם העלים, פרוסים דק

 

לרוטב

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית חרדל
  • 1/2 כפית דבש
  • 1 כף מחית לימון כבוש (או לימון כבוש קצוץ)
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. אם משתמשים בחומוס יבש, שורים את הגרגירים בקערה עם מים למשך לילה. מסננים.
  2. מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערה וטורפים.
  3. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
  4. מוסיפים את הרוטב לקוסקוס בעודו חם ומערבבים.
  5. אם משתמשים בחומוס יבש: ממלאים סיר במים (ללא מלח!) מוסיפים את החומוס המסונן, מבירים לרתיחה ומבשלים כ-3-2 שעות, עד לריכוך (אפשר להוסיף למי הבישול כפית סודה לשתייה, ובכך לקצר את משך הבישול בכמחצית). מסננים.
  6. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  7. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומניחים בה את חצאי עגבניות השרי. יוצקים משמן הזית וזורים טימין, מלח ופלפל.
  8. אופים 15 דקות עד שהעגבניות משחימות בשוליהן.
  9. יוצקים את שמן הזית שנותר למחבת ומחממים. מוסיפים את השום ועלי התרד ומטגנים תוך ערבוב עד שהעלים קמלים.
  10. מוסיפים את החומוס, הסלרי, התרד והעגבניות לקערת הקוסקוס. מערבבים בעדינות ומגישים.