כרעי עוף עם ירקות שורש ברוטב יין אדום (5 מנות)

 

מרכיבים

  • 1/2 כוס קמח
  • 5 כרעי עוף
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 בצלים אדומים קצוצים דק
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 1 כרישה, החלק הלבן בלבד, קצוצה
  • 250 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
  • 3 כוסות יין אדום יבש
  • צרור עשבי תיבול - תימין, טרגון, אורגנו - קשורים בחוט שפגט
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מתבלים את הקמח במלח ופלפל, מקמחים את כרעי העוף ומנערים מהקמח העודף.
  2. מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומטגנים את הכרעיים 4 דקות מכל צד עד להזהבה.
  3. מעבירים לצלחת, מוסיפים לסיר את השורשים, הגזר, הבצל השום והכרישה, מטגנים דקה תוך ערבוב, מוסיפים את חזה האווז ומטגנים כ-3 דקות נוספות.
  4. מחזירים את נתחי העוף לסיר, מוסיפים את היין וצרור עשבי התיבול, מתבלים שוב במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  5. מכסים ומבשלים על להבה קטנה כשעה וחצי, עד שהרוטב מסמיך.
  6. מגישים עם פירה. 

 

מרק ירקות ואטריות עם כדורי עוף

 

מרכיבים

 

לכדורי העוף

  • 350 גרם בשר טחון
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

למרק

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 2 גזרים מגוררים גס
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים
  • 10 פטריות שמפיניון פרוסות
  • 1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • 6 כוסות מרק עוף צח
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 120 גרם אטריות ביצים דקיקות
  • 100 גרם נבטים

 

  • להגשה: כוס פטרוזיליה כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. מכינים את כדורי העוף: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. צרים מהתערובת כדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ, מכסים ושומרים שעה במקרר.
  2. מכינים את המרק: מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את כל הירקות פרט לנבטים ומטגנים כ-10 דקות. מוסיפים את מרק העוף ורוטב הסויה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האטריות והנבטים ומבשלים כ-3 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את כדורי העוף למרק ומבשלים כ-10 דקות על להבה גבוהה. מגישים בתוספת פטרוזיליה או כוסברה קצוצה.

 

בנטאש - מחית תפו"א ממולאת בבשר ופטריות

 

מרכיבים

 

למחית

  • 8 תפוחי אדמה בינוניים אדומים קלופים ומרוככים
  • קורט כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף מרק עוף
  • 1 ביצה
  • 1/2 לימון

 

למלית

  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף מרק עוף
  • 1בצל
  • 1 קופסת פטריות חתוכות
  • זר פטרוזיליה

 

לטיגון

  • 2 חלבונים
  • פירורי לחם
  • שומשום/ שומשום שחור

 

אופן ההכנה

  1. לאחר קירור תפוחי האדמה מועכים אותם בקערה יחד עם התבלינים והביצה לכדי מחית.

 

המלית

  1. מאדים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את הבשר וממשיכים לאדות עד בישולו.
  2. מוסיפים את הפטריות והתבלינים, מערבבים עוד שלוש דקות ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
  3. מניחים קערית עם מים להרטבת הידיים. לוקחים חופן מהמחית בכף היד בצורה קעורה, מכניסים מעט ממלית הבשר וסוגרים ככדור אליפטי.

 

הטיגון

  1. מרתיחים שמן בסיר עמוק.
  2. טורפים בקערה את שני החלבונים.
  3. טובלים את הכדורים האליפטיים בחלבונים ומצפים בפירורי הלחם והשומשום.
  4. מטגנים שניות ספורות בשמן (המלית ותפוחי האדמה כבר מוכנים).

 

לימונדה לצאת הצום

 

מרכיבים

  • 4 לימונים צהובים ויפים , פרוסים דק ונקיים מגרעינים
  • צרור נענע קצוצב
  • 2 כפות מי ורדים
  • 3/4 כוס סוכר
  • מים
  • קרח

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים לימון, נענע מי ורדים וסוכר, ושומרים כ-20 דקות עד שהלימונים מגירים מיץ.
  2. מוסיפים מים וקרח לפי מידת המתיקות הרצויה.