מאפינס שוקולד צ'יפס

 

מרכיבים

  • 2 כוסות קמח
  • 1/3 כוס סוכר לבן
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס חלב
  • 3/4 חבילה (150 גרם) חמאה מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר לבן, סוכר חום, אבקת אפייה ומלח.
  2. טורפים בקערה נפרדת את הביצים, מוסיפים את החלב, החמאה ותמצית הווניל.
  3. מעבירים את החומרים הנוזליים לחומרים היבשים ומערבבים.
  4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים את כל החומרים ביחד.
  5. ממלאים תבנית שקעים בתערובת.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20-15 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.

 

קרם וניל ופירות העונה

 

מרכיבים

  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 3/4 כוס חלב
  • 1 אפרסק לבן
  • 1 אפרסק
  • 1 נקטרינה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מים
  • בקבוק סירופ שוקולד
  • קופסת עוגיות סנדביץ' שוקולד (למשל אוריאו'ס)

 

אופן ההכנה

  1. פורסים את האפרסק והנקטרינה לרצועות ומקרמלים במחבת עם הסוכר והמים.
  2. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וחלב. מעבירים לשקית זילוף עם פייה משוננת.
  3. שמים את העוגיות בשקית ניילון ומרסקים בעזרת מערוך.
  4. מרכיבים בגביע גדול או בגביעים אישיים (למשל כוסות יין) כמה שכבות של הקינוח בסדר הבא: פירורי עוגיות, קצפת, פרוסות אפרסק ונקטרינה מקורמלים וסירופ שוקולד, מעל יוצקים עוד שכבה של קצפת, אפרסק, נקטרינה וסירופ, ומעל הכל מגדל קצפת. מקשטים בפירורי עוגיות מלמעלה.

 

קרם אבוקדו וסלט של סלמון מעושן

 

מרכיבים

 

לקרם האבוקדו

  • 3 אבוקדו בשלים וקלופים ללא הגרעין
  • שמן אבוקדו
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • מלח

 

לסלט הסלמון

  • 200 גרם סלמון מעושן
  • 5 עלי תרד
  • 5 עלי ריחן
  • 1 כף בצל סגול קצוץ
  • 1 כף פטרוזיליה
  • שמן אבוקדו

 

להגשה

  • 1 טורטייה
  • שמן לטיגון עמוק
  • גבינת פטה

 

אופן ההכנה

  1. מעבירים את כל חומרי קרם האבוקדו למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
  2. חותכים את הסלמון לרצועות דקות, חותכים גם את עלי התרד והריחן לרצועות ומערבבים עם כל שאר המרכיבים.
  3. מחלקים את הטורטייה ל-8 חלקים ומטגנים בשמן עמוק עד למרקם פריך.
  4. יוצקים לכוס קרם אבוקדו, מניחים מעל את סלט הסלמון ונועצים פנימה את הטורטייה המטוגנת.

 

מרק גספאצ'ו וקרם חציל עם גבינת פטה וטורטייה

 

מרכיבים

 

לגספאצ'ו

  • 2 כוסות עגבניות שרי תמר
  • 1 בצל לבן בינוני
  • 2 פלפלים אדומים קלויים
  • 1/4 כפית פלפל שאטה
  • מלח
  • שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון

 

לקרם החציל

  • 2 חצילים קלויים על אש גלויה
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית תימין
  • 1/4 כוס שמן זית

 

  • קרוטונים
  • עלי רוקט

 

אופן ההכנה

טוחנים את העגבנית במעבד מזון, מסננים ומחזירים למעבד המזון.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים למחית חלקה

קולפים את החצילים ומעבירים למעבד מזון, מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים למחית חלקה.

שמים בכוס קרם חציל ומעט גספאצ'ו, מגרדים מעל גבינת פטה, מפזרים מעט קרוטונים ומקשטים בעלי רוקט.

 

קינוח שכבות - עוגיות שוקולד מרשמלו וגנאש שוקולד בכוס

 

מרכיבים

50 גרם חמאה רכה

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס סוכר חום כהה

1 כף ממרח שוקולד

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה

3/4 כוסות קמח

1 כף קקאו

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

קמצוץ מלח

מרשמלו

 

לציפוי השוקולד

100 גרם שוקולד (חלב או מריר)

1 מיכל שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה

במעבד מזון עם וו לישה (פלסטיק) מערבבים חמאה, שני סוגי סוכר, ממרח שוקולד ותמצית וניל לתערובת קרמית.

מוסיפים ביצה עד שנוצרת עיסה אחידה, לאחר מכן מוסיפים קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח וממשיכים עד לקבלת בצק אחיד.

מגלגלים בידיים כדורים בגודל עגבניית שרי ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 5 דקות.

חותכים את המרשמלו לחתיכות קטנות.

ממיסים שוקולד ומערבבים אותו עם השמנת המתוקה ליצירת גנאש.

מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים חצי מרשמלו על כל עוגייה כשהצד החתוך כלפי מטה.

מתחילים בהרכבת קינוח השכבות: מניחים בתחתית הכוס עוגייה ובתוכה מרשמלו ומוזגים מעל גנאש. מעל מניחים עוגייה נוספת עם מרשמלו ומעליה גנאש וכך הלאה. מצפים בשוקולד ומגישים.