לחמניות צימוקים ואגוזים
(2 חלות בינוניות)
מרכיבים
- 240 מ"ל מים פושרים
- 1 ביצה גדולה מס' 1
- 500 גרם קמח
- 50 גרם סוכר
- 25 גרם שמרים טריים
- 1 כפית מלח
- 50 גרם חמאה רכה
- 1/3 כוס צימוקים בהירים
- 1/3 כוס אגוזי מלך שבורים גס
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
- קורט מלח
- שקדים מולבנים פרוסים / שומשום / פרג
אופן ההכנה
- מערבבים במיקסר עם וו לישה את המים, הביצה, הקמח, הסוכר והשמרים כ-5 דקות.
- מוסיפים בהדרגה את החמאה (מוציאים אותה מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ) עד לקבלת בצק חלק. מוסיפים את האגוזים והצימוקים.
- מניחים את הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- מחלקים את הבצק ל-15 יחידות ויוצרים מהן כדורים. מתפיחים כשעה.
- מסדרים את כדורי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה. גוזרים חתכים קטנים בחלק העליון של כל כדור במספריים טבולים במים.
- מצפים בביצה טרופה מעורבבת עם קורט מלח ובשקדים מולבנים פרוסים / בשומשום / בפרג.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-20 דקות.
בייגל אמריקאי
מרכיבים
לבצק המקדים
- 3 כוסות קמח לחם
- 1 ו-1/4 כוסות מים
- 1/2 כפית מחוקה שמרית
לבצק הבייגל
- 1 ק"ג קמח לבן
- 2 כוסות מים קרים מאוד
- 1 כפית שמרית טרייה
- 1 כף מלח
- בצק מקדים מוכן
אופן ההכנה
הבצק המקדים
- מערבבים את כל חומרי הבצק המקדים במיקסר עם וו לישה במשך 2 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומשאירים 6 שעות בטמפרטורת המטבח.
בצק הבייגל
- לשים את כל חומרי הבייגל, כולל הבצק המקדים 2 דקות במהירות איטית ו-4 דקות במהירות בינונית.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת לחצי שעה.
- מחלקים את הבצק ל-20 יחידות ונותנים להן מנוחה נוספת של 20 דקות.
- יוצרים מכדורי הבצק בייגלים ומתפיחים כשעה
- אופים על גבי נייר אפייה בטמפרטורה של 230 מעלות כ- 15 דקות.
לחמניות סובין וקימל עם קמח מלא
(15 לחמניות בינוניות)
מרכיבים
לתערובת הסובין
- 50 גרם סובין חיטה
- 120 מ”ל מים פושרים
- 1כף מלח
ללחמניות
- תערובת סובין מוכנה
- 300 מ"ל חלב
- 1 כפית סוכר
- 25 גרם שמרים טריים
- 1/2 שקית משפר אפייה של שמרית
- 250 גרם קמח מלא
- 250 גרם קמח לבן
- 5 גרם קימל טחון
לציפוי
- סובין, שומשום, שיבולת שועל, זרעי פשתן
אופן ההכנה
- מערבבים סובין חיטה, מים ומלח בקערה, עוטפים בניילון נצמד ומשאירים מחוץ למקרר ללילה.
- למחרת מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים כ-12 דקות במהירות איטית-בינונית.
- מכסים במגבת לחה. מתפיחים כחצי שעה בקיץ או כ-45 דקות בחורף.
- מוציאים את הבצק מהקערה ולוחצים עליו בכפות הידיים על מנת להוריד ממנו נפח ולהוציא אוויר. מחלקים ל-15 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 8 ס”מ ומכסים במגבת לחה. מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- מברישים את הלחמניות במעט מים ומפזרים מעל סובין, שומשום, שיבולת שועל או זרעי פשתן.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-15 דקות, עד להזהבה. מציצים ומוודאים שהן זהובות גם בתחתית.
- מגישים או שומרים במקפיא עד 3 שבועות. להפשרה מחממים כמה דקות ב-170 מעלות.