מרכיבים

  • 600 גרם בשר עוף טחון
  • 1 ביצה
  • 3 כפות קמח
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק
  • 1 גבעול למון גראס קצוץ דק (או קליפה מגוררת מלימון אחד)
  • 3 כפיות שמן שומשום
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/2 פלפל אדום חריף
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • צרור כוסברה קצוצה
  • מלח

 

לציפוי וטיגון 

  • 2 ביצים
  • 2 כפות מים
  • 200 גרם פירורי פנקו (פירורי לחם יפניים)
  • שמן לטיגון חצי עמוק

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. מכסים ושומרים כשעה במקרר.
  2. צרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ.
  3. טורפים בקערה קטנה את הביצים והמים ושמים בצלחת נפרדת את כדורי הפנקו.
  4. טובלים את הכדורים בביצים ולאחר מכן בפנקו. מסדרים על המגש, מכסים ושומרים במקרר כשעה או עד ההגשה.
  5. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, בגובה 2 ס"מ ומטגנים את כדורי העוף עד שיזהיבו.
  6. מגישים חם עם רוטב סויה מעורבב עם ג'ינג'ר טרי מגורר/ רוטב צ'ילי עם ווסאבי/ סלט קטן.