מרכיבים
- 600 גרם בשר עוף טחון
- 1 ביצה
- 3 כפות קמח
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק
- 1 גבעול למון גראס קצוץ דק (או קליפה מגוררת מלימון אחד)
- 3 כפיות שמן שומשום
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/2 פלפל אדום חריף
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 בצל קצוץ דק
- צרור כוסברה קצוצה
- מלח
לציפוי וטיגון
- 2 ביצים
- 2 כפות מים
- 200 גרם פירורי פנקו (פירורי לחם יפניים)
- שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה
- שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. מכסים ושומרים כשעה במקרר.
- צרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ.
- טורפים בקערה קטנה את הביצים והמים ושמים בצלחת נפרדת את כדורי הפנקו.
- טובלים את הכדורים בביצים ולאחר מכן בפנקו. מסדרים על המגש, מכסים ושומרים במקרר כשעה או עד ההגשה.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, בגובה 2 ס"מ ומטגנים את כדורי העוף עד שיזהיבו.
- מגישים חם עם רוטב סויה מעורבב עם ג'ינג'ר טרי מגורר/ רוטב צ'ילי עם ווסאבי/ סלט קטן.