מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

 

מרכיבים

 

למאפינס

  • 2 ביצים
  • 80 גרם סוכר דמררה
  • 50 גרם שמן
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 150 גרם קמח רגיל
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • 50 גרם פיסטוקים קלופים שלמים + 50 גרם חמוציות

 

לקישוט

  • פיסטוקים חצויים, סוכר דמררה

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הביצים, הסוכר, השמן, קליפת הלימון והמיצים עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומשלבים אותם בתערובת שבמיקסר בעזרת מרית. מוסיפים את הפיסטוקים והחמוציות ומערבבים קלות.
  3. מזלפים את התערובת לתבניות מאפינס ומפזרים מעט פיסטוקים וסוכר חום.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.
  5. אפשר לפזר "שערות" של לימון/תפוז בעזרת "זסטר".