מתוך התוכנית "אוכל של בית" עם פותנה ג'אבר.
מרכיבים
10-8 פיתות
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס שמן זית
- 1 כפית שמרים יבשים
- קמח לרידוד
- מלח
- עד 2 כוסות מים פושרים
- 1/2 ק"ג זעתר ירוק (רק העלים - שטופים, סחוטים וחתוכים גס)
- 3 בצלים ירוקים חתוכים דק
- 2 בצלים חתוכים לקוביות
- 2 כפות סומק
אופן ההכנה
- מעבדים במעבד מזון את הקמח עם 1/2 מכמות השמן במשך 2 דקות. מוסיפים את השמרים והמלח, ולאחר מכן גם מים - בהדרגה, עד שנוצר בצק אחיד ודביק למדי.
- מניחים בצד לתפיחה במשך כ-30 דקות.
- מערבבים את הזעתר עם הבצלים ומתבלים במלח וסומק.
- מחקים את הבצק ל10-8 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן, מניחים במרכזו מתערובת הזעתר וסוגרים לצורת ריבוע. מהדקים את השוליים.
- מניחים בצד לתפיחה נוספת של כ-20 דקות.
- משמנים תבנית בשמן זית, מניחים את הבצק הממולא ומשטחים אותו מעט בעזרת היד.
- אופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.