מתוך התוכנית "אוכל של בית" עם פותנה ג'אבר.

 

מרכיבים

10-8 פיתות

 

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס שמן זית
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • קמח לרידוד
  • מלח
  • עד 2 כוסות מים פושרים
  • 1/2 ק"ג זעתר ירוק (רק העלים - שטופים, סחוטים וחתוכים גס)
  • 3 בצלים ירוקים חתוכים דק
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 2 כפות סומק

 

אופן ההכנה

  1. מעבדים במעבד מזון את הקמח עם 1/2 מכמות השמן במשך 2 דקות. מוסיפים את השמרים והמלח, ולאחר מכן גם מים - בהדרגה, עד שנוצר בצק אחיד ודביק למדי.
  2. מניחים בצד לתפיחה במשך כ-30 דקות.
  3. מערבבים את הזעתר עם הבצלים ומתבלים במלח וסומק.
  4. מחקים את הבצק ל10-8 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן, מניחים במרכזו מתערובת הזעתר וסוגרים לצורת ריבוע. מהדקים את השוליים. 
  5. מניחים בצד לתפיחה נוספת של כ-20 דקות.
  6. משמנים תבנית בשמן זית, מניחים את הבצק הממולא ומשטחים אותו מעט בעזרת היד.
  7. אופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.