באדיבות "ענבי טלי".
מרכיבים (2 מנות)
- 1 כוס ענבים (לא משנה מאיזה זן)
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 חצי כוס יין מתוק (רצוי פורט)
- 2 ענפי רוזמרין
- שמן זית
- 2 מדליוני פילה בקר במשקל 130 גרם כל אחד
- 2 מדליוני כבד אווז במשקל 80 גרם כל אחד
- 200 גרם שקדי עגל, חתוכים לקוביות גדולות ומשופדים על 2 מקלות קינמון
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- שמים את הענבים והסוכר במחבת עמוקה, ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-10 דקות, ללא כיסוי. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות נוספות. מוסיפים את היין והרוזמרין, ומבשלים עוד 20 דקות.
- מחממים מעט שמן זית במחבת גריל. כשהמחבת חמה מאוד שמים בה את נתחי הפילה. לאחר כ-2 דקות הופכים את הפילה ומוסיפים את שיפודי השקדים. לאחר כ-2 דקות נוספות הופכים את הפילה והשקדים, מוסיפים את הכבד ומתבלים במלח ובפלפל. צולים כ-2 דקות נוספות, כשבאמצע הופכים את הכבד.
- ההגשה: מניחים במרכז צלחת מדליון פילה ועליו כבד אווז. משעינים על הפילה שיפוד שקדי עגל ויוצקים על הכל מרוטב הענבים.