באדיבות "ענבי טלי"
מרכיבים (3 מנות)
- גליל גבינת עזים רכה ("פרומעז" או גבינה דומה)
- 1/4 כוס יוגורט עזים
- כ-1/4 כוס שמן זית
- 200 גרם פילה אינטיאס, נקי מעצמות ומעור, חתוך לקוביות בגודל 2-1 ס"מ
- חופן עלי בייבי בזיליקום קצוצים (נמכרים ברוב רשתות השיווק. אם לא משיגים, אפשר להשתמש גם בבזיליקום רגיל)
- כ-15 ענבים סגולים וירוקים, חצויים
- מיץ לימון לפי הטעם
- 2 צנוניות, חצוית ופרוסות דק
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
קרם גבינת עיזים
- שמים את גבינת העזים בקערה ומרככים אותה בעזרת מזלג. מוסיפים את היוגורט בהדרגה, כדי שלא ייווצרו גושים: יוצקים בכל פעם מעט על הגבינה ומערבבים היטב עם מטרפה (אפשר להיעזר בבלנדר ידני או במעבד מזון).
- מתבלים במלח, פלפל ומעט שמן. מכניסים לשק זילוף ומניחים במקרר.
הסביצ'ה
-
שמים את הדג בקערה נקייה, ומתבלים בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור. מוסיפים את הבזיליקום, הענבים, הצנונית ומיץ לימון, ומערבבים היטב.
-
מזלפים את קרם הגבינה בצלחות ארוכות – יוצרים בכל צלחת 4 תלוליות של קרם.
-
מניחים מהסביצ'ה לצד תלוליות הקרם ומזלפים מעל מעט שמן זית.
-
אפשר להגיש את המנה עם צנימים.