באדיבות "ענבי טלי".

 

מרכיבים (2 מנות)

  •  2 נתחי פילה סלמון, נקיים מעצמות, במשקל 240 גרם כל אחד 
  • 100 גרם חמאה 
  • כ-1/4 כוס צימוקים כהים 
  • 1/2 כוס ענבי מוסקט  
  • 1 ענף מרווה 
  • 1 כוס יין לבן מבעבע (למברוסקו, קאווה או שמפניה) 
  • 2 כפות חומץ בלסמי  
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה 
  • מלח גס 
  • פלפל שחור גרוס 

 

אופן ההכנה

  1. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל. מחממים במחבת את החמאה ומניחים בה את הדגים כשהעור פונה כלפי מעלה. צולים כ-3 דקות. הופכים את הדגים, מוסיפים את הצימוקים והענבים וצולים כ-2 דקות נוספות. 
  2. מוסיפים את המרווה ואת היין ומבשלים כ-5 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט והופך לסמיך. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים כדקה נוספת. מתקנים תיבול אם יש צורך.  
  3. ההגשה: מניחים את הסלמון בצלחת עמוקה ויוצקים עליו מהרוטב.