באדיבות "ענבי טלי"
מרכיבים (4 מנות)
- 4 דלוריות, חצויות ומרוקנות מתוכנן
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 500 גרם בשר טלה (כתף, ירק או שוק), חתוך לקוביות קטנות
- 250 גרם ענבים (לא משנה מאיזה זן)
- 3 שיני שום
- 1/2 כף בהרט
- 1 כפית חווייג'
- 1 ליטר ציר (טלה, ירקות, בקר או עוף)
- 2 כפות צנוברים
- 3 כפות סילאן
- 1 חבילת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
- מלח
- פלפל
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הדלורית בשמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. אופים כ-20 דקות.
- מחממים את יתרת השמן במחבת עמוקה או בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שליש מכמות הבשר ומטגנים אותו תוך ערבוב כ-3-2 דקות, עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים שליש נוסף מהבשר ומטגנים שוב עד שצבעו משתנה, וכך עושים גם עם יתרת הבשר.
- מוסיפים למחבת את הענבים, השום, הבהרט, החווייג' ו-1/2 כוס ציר. מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
- ממלאים את הדלוריות בתערובת הבשר ומניחים בתבנית עמוקה. מפזרים עליהן את הצנוברים, הפטריות והסילאן ויוצקים ציר עד לכיסוי.
- אופים 10 דקות ב-180 מעלות.
- הגשה: מניחים את הדלוריות בצלחות ויוצקים עליהן מהרוטב.