מתכונים של השף סהר רפאל, באדיבות "ענבי טלי".

 

פילה סלמון בצימוקים כהים וענבים

 

מרכיבים (2 מנות)

  • 2 נתחי פילה סלמון, נקיים מעצמות, במשקל 240 גרם כל אחד
  • 100 גרם חמאה
  • כ-1/4 כוס צימוקים כהים
  • 1/2 כוס ענבי מוסקט
  • 1 ענף מרווה
  • 1 כוס יין לבן מבעבע (למברוסקו, קאווה או שמפניה)
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל. מחממים במחבת את החמאה ומניחים בה את הדגים כשהעור פונה כלפי מעלה. צולים כ-3 דקות. הופכים את הדגים, מוסיפים את הצימוקים והענבים וצולים כ-2 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את המרווה ואת היין ומבשלים כ-5 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט והופך לסמיך. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים כדקה נוספת. מתקנים תיבול אם יש צורך.
  3. ההגשה: מניחים את הסלמון בצלחת עמוקה ויוצקים עליו מהרוטב.

 

 

 

סביצ'ה אינטיאס עם סלט בזיליקום, ענבים

וקרם גבינת עזים

 

מרכיבים (3 מנות)

  • גליל גבינת עזים רכה ("פרומעז" או גבינה דומה)
  • 1/4 כוס יוגורט עזים
  • כ-1/4 כוס שמן זית
  • 200 גרם פילה אינטיאס, נקי מעצמות ומעור, חתוך לקוביות בגודל 2-1 ס"מ
  • חופן עלי בייבי בזיליקום קצוצים (נמכרים ברוב רשתות השיווק. אם לא משיגים, אפשר להשתמש גם בבזיליקום רגיל)
  • כ-15 ענבים סגולים וירוקים, חצויים
  • מיץ לימון לפי הטעם
  • 2 צנוניות, חצוית ופרוסות דק
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

 

קרם גבינת עיזים

  • שמים את גבינת העזים בקערה ומרככים אותה בעזרת מזלג. מוסיפים את היוגורט בהדרגה, כדי שלא ייווצרו גושים: יוצקים בכל פעם מעט על הגבינה ומערבבים היטב עם מטרפה (אפשר להיעזר בבלנדר ידני או במעבד מזון).
  • מתבלים במלח, פלפל ומעט שמן. מכניסים לשק זילוף ומניחים במקרר.

 

הסביצ'ה

  • שמים את הדג בקערה נקייה, ומתבלים בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור. מוסיפים את הבזיליקום, הענבים, הצנונית ומיץ לימון, ומערבבים היטב.
  • מזלפים את קרם הגבינה בצלחות ארוכות – יוצרים בכל צלחת 4 תלוליות של קרם.
  • מניחים מהסביצ'ה לצד תלוליות הקרם ומזלפים מעל מעט שמן זית.
  • אפשר להגיש את המנה עם צנימים.

 

 

 

גספצ'ו ענבים עם כוסברה וצ'ילי

 

מרכיבים (2 מנות)

  • 300 גרם ענבי מוסקט וענבים אדומים (באיזה יחס שרוצים), קפואים
  • 2 ענפי סלרי
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1 פלפל צ'ילי אדום קטן
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן עלי נענע
  • 1 לימון קלוף
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים במשך כ-4 דקות.
  2. יוצקים לכוסות שמפניה או כוסות מרטיני ומקשטים בעלי נענע ובקרח גרוס.

 

 

 

פילה בקר, כבד אווז ושקדי עגל

במרקחת ענבים ויין

 

מרכיבים (2 מנות)

  • 1 כוס ענבים (לא משנה מאיזה זן)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 חצי כוס יין מתוק (רצוי פורט)
  • 2 ענפי רוזמרין
  • שמן זית
  • 2 מדליוני פילה בקר במשקל 130 גרם כל אחד
  • 2 מדליוני כבד אווז במשקל 80 גרם כל אחד
  • 200 גרם שקדי עגל, חתוכים לקוביות גדולות ומשופדים על 2 מקלות קינמון
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. שמים את הענבים והסוכר במחבת עמוקה, ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-10 דקות, ללא כיסוי. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות נוספות. מוסיפים את היין והרוזמרין, ומבשלים עוד 20 דקות.
  2. מחממים מעט שמן זית במחבת גריל. כשהמחבת חמה מאוד שמים בה את נתחי הפילה. לאחר כ-2 דקות הופכים את הפילה ומוסיפים את שיפודי השקדים. לאחר כ-2 דקות נוספות הופכים את הפילה והשקדים, מוסיפים את הכבד ומתבלים במלח ובפלפל. צולים כ-2 דקות נוספות, כשבאמצע הופכים את הכבד.
  3. ההגשה: מניחים במרכז צלחת מדליון פילה ועליו כבד אווז. משעינים על הפילה שיפוד שקדי עגל ויוצקים על הכל מרוטב הענבים.

  

 

 

דלורית במילוי בשר טלה, ענבים וצנוברים

 

מרכיבים (4 מנות)

  • 4 דלוריות, חצויות ומרוקנות מתוכנן
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 500 גרם בשר טלה (כתף, ירק או שוק), חתוך לקוביות קטנות
  • 250 גרם ענבים (לא משנה מאיזה זן)
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כף בהרט
  • 1 כפית חווייג'
  • 1 ליטר ציר (טלה, ירקות, בקר או עוף)
  • 2 כפות צנוברים
  • 3 כפות סילאן
  • 1 חבילת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
  • מלח
  • פלפל

 

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הדלורית בשמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. אופים כ-20 דקות.
  2. מחממים את יתרת השמן במחבת עמוקה או בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שליש מכמות הבשר ומטגנים אותו תוך ערבוב כ-3-2 דקות, עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים שליש נוסף מהבשר ומטגנים שוב עד שצבעו משתנה, וכך עושים גם עם יתרת הבשר.
  3. מוסיפים למחבת את הענבים, השום, הבהרט, החווייג' ו-1/2 כוס ציר. מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
  4. ממלאים את הדלוריות בתערובת הבשר ומניחים בתבנית עמוקה. מפזרים עליהן את הצנוברים, הפטריות והסילאן ויוצקים ציר עד לכיסוי.
  5. אופים 10 דקות ב-180 מעלות.
  6. הגשה: מניחים את הדלוריות בצלחות ויוצקים עליהן מהרוטב.