פילה סלמון בצימוקים כהים וענבים
מרכיבים (2 מנות)
- 2 נתחי פילה סלמון, נקיים מעצמות, במשקל 240 גרם כל אחד
- 100 גרם חמאה
- כ-1/4 כוס צימוקים כהים
- 1/2 כוס ענבי מוסקט
- 1 ענף מרווה
- 1 כוס יין לבן מבעבע (למברוסקו, קאווה או שמפניה)
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מתבלים את הדגים במלח ובפלפל. מחממים במחבת את החמאה ומניחים בה את הדגים כשהעור פונה כלפי מעלה. צולים כ-3 דקות. הופכים את הדגים, מוסיפים את הצימוקים והענבים וצולים כ-2 דקות נוספות.
- מוסיפים את המרווה ואת היין ומבשלים כ-5 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט והופך לסמיך. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים כדקה נוספת. מתקנים תיבול אם יש צורך.
- ההגשה: מניחים את הסלמון בצלחת עמוקה ויוצקים עליו מהרוטב.
סביצ'ה אינטיאס עם סלט בזיליקום, ענבים
וקרם גבינת עזים
מרכיבים (3 מנות)
- גליל גבינת עזים רכה ("פרומעז" או גבינה דומה)
- 1/4 כוס יוגורט עזים
- כ-1/4 כוס שמן זית
- 200 גרם פילה אינטיאס, נקי מעצמות ומעור, חתוך לקוביות בגודל 2-1 ס"מ
- חופן עלי בייבי בזיליקום קצוצים (נמכרים ברוב רשתות השיווק. אם לא משיגים, אפשר להשתמש גם בבזיליקום רגיל)
- כ-15 ענבים סגולים וירוקים, חצויים
- מיץ לימון לפי הטעם
- 2 צנוניות, חצוית ופרוסות דק
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
קרם גבינת עיזים
- שמים את גבינת העזים בקערה ומרככים אותה בעזרת מזלג. מוסיפים את היוגורט בהדרגה, כדי שלא ייווצרו גושים: יוצקים בכל פעם מעט על הגבינה ומערבבים היטב עם מטרפה (אפשר להיעזר בבלנדר ידני או במעבד מזון).
- מתבלים במלח, פלפל ומעט שמן. מכניסים לשק זילוף ומניחים במקרר.
הסביצ'ה
- שמים את הדג בקערה נקייה, ומתבלים בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור. מוסיפים את הבזיליקום, הענבים, הצנונית ומיץ לימון, ומערבבים היטב.
- מזלפים את קרם הגבינה בצלחות ארוכות – יוצרים בכל צלחת 4 תלוליות של קרם.
- מניחים מהסביצ'ה לצד תלוליות הקרם ומזלפים מעל מעט שמן זית.
- אפשר להגיש את המנה עם צנימים.
גספצ'ו ענבים עם כוסברה וצ'ילי
מרכיבים (2 מנות)
- 300 גרם ענבי מוסקט וענבים אדומים (באיזה יחס שרוצים), קפואים
- 2 ענפי סלרי
- 1 בצל סגול קצוץ
- 1 פלפל צ'ילי אדום קטן
- חופן כוסברה קצוצה
- חופן עלי נענע
- 1 לימון קלוף
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים במשך כ-4 דקות.
- יוצקים לכוסות שמפניה או כוסות מרטיני ומקשטים בעלי נענע ובקרח גרוס.
פילה בקר, כבד אווז ושקדי עגל
במרקחת ענבים ויין
מרכיבים (2 מנות)
- 1 כוס ענבים (לא משנה מאיזה זן)
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 חצי כוס יין מתוק (רצוי פורט)
- 2 ענפי רוזמרין
- שמן זית
- 2 מדליוני פילה בקר במשקל 130 גרם כל אחד
- 2 מדליוני כבד אווז במשקל 80 גרם כל אחד
- 200 גרם שקדי עגל, חתוכים לקוביות גדולות ומשופדים על 2 מקלות קינמון
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- שמים את הענבים והסוכר במחבת עמוקה, ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-10 דקות, ללא כיסוי. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות נוספות. מוסיפים את היין והרוזמרין, ומבשלים עוד 20 דקות.
- מחממים מעט שמן זית במחבת גריל. כשהמחבת חמה מאוד שמים בה את נתחי הפילה. לאחר כ-2 דקות הופכים את הפילה ומוסיפים את שיפודי השקדים. לאחר כ-2 דקות נוספות הופכים את הפילה והשקדים, מוסיפים את הכבד ומתבלים במלח ובפלפל. צולים כ-2 דקות נוספות, כשבאמצע הופכים את הכבד.
- ההגשה: מניחים במרכז צלחת מדליון פילה ועליו כבד אווז. משעינים על הפילה שיפוד שקדי עגל ויוצקים על הכל מרוטב הענבים.
דלורית במילוי בשר טלה, ענבים וצנוברים
מרכיבים (4 מנות)
- 4 דלוריות, חצויות ומרוקנות מתוכנן
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 500 גרם בשר טלה (כתף, ירק או שוק), חתוך לקוביות קטנות
- 250 גרם ענבים (לא משנה מאיזה זן)
- 3 שיני שום
- 1/2 כף בהרט
- 1 כפית חווייג'
- 1 ליטר ציר (טלה, ירקות, בקר או עוף)
- 2 כפות צנוברים
- 3 כפות סילאן
- 1 חבילת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
- מלח
- פלפל
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הדלורית בשמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. אופים כ-20 דקות.
- מחממים את יתרת השמן במחבת עמוקה או בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שליש מכמות הבשר ומטגנים אותו תוך ערבוב כ-3-2 דקות, עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים שליש נוסף מהבשר ומטגנים שוב עד שצבעו משתנה, וכך עושים גם עם יתרת הבשר.
- מוסיפים למחבת את הענבים, השום, הבהרט, החווייג' ו-1/2 כוס ציר. מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
- ממלאים את הדלוריות בתערובת הבשר ומניחים בתבנית עמוקה. מפזרים עליהן את הצנוברים, הפטריות והסילאן ויוצקים ציר עד לכיסוי.
- אופים 10 דקות ב-180 מעלות.
- הגשה: מניחים את הדלוריות בצלחות ויוצקים עליהן מהרוטב.