מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

 

מרכיבים

  • 4 עלי פילו
  • חמאה/מחמאה מומסת
  • סוכר חום

 

למוס

  • 300 גרם ריקוטה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת
  • 3 כפות מי ורדים
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 5 כפות דבש
  • 1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת

 

אופן ההכנה

 

מוס הריקוטה

  1. מערבבים את כל החומרים תוך כדי קיפול, מחלקים ל-6 כוסות ומניחים במקרר.

 

עלי הפילו

  1. פותחים את עלי הפילו, מורחים בחמאה/מחמאה מומסת ומפזרים סוכר חום – שכבות שכבות.
  2. מניחים על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהם נהיים קריספיים.
  3. שוברים את עלי הפילו לחתיכות גסות ומגישים עם מוס הריקוטה.