מתוך התוכנית "ארוחת שבת"
מרכיבים
- 4 עלי פילו
- חמאה/מחמאה מומסת
- סוכר חום
למוס
- 300 גרם ריקוטה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת
- 3 כפות מי ורדים
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 5 כפות דבש
- 1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת
אופן ההכנה
מוס הריקוטה
- מערבבים את כל החומרים תוך כדי קיפול, מחלקים ל-6 כוסות ומניחים במקרר.
עלי הפילו
- פותחים את עלי הפילו, מורחים בחמאה/מחמאה מומסת ומפזרים סוכר חום – שכבות שכבות.
- מניחים על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהם נהיים קריספיים.
- שוברים את עלי הפילו לחתיכות גסות ומגישים עם מוס הריקוטה.