באיזה בית קפה פריזאי נהג לשבת סארטר ומה היה המלון הקבוע של המינגווי בביקוריו בעיר האורות? בטיולים, ממש כמו בחיים, אלוהים נמצא בפרטים הקטנים. אתר אוגוסטה אסף בעבורכם המלצות לסיורים, מסעדות, מוזיאונים, קניות וברים, שכנראה לא תמצאו במדריכי תיירים שגרתיים, אבל בכל זאת כדאי לכם מאוד לבקר בהם. זה לא שיש לנו משהו נגד מגדל האייפל, אבל אם תשלבו בטיול שלכם גם ביקור בכמה פינות חבויות, מובטחת לכם חוויה אחרת לחלוטין.

 

סיורים רגליים

 

Odéon והרובע השישי

כמו כל הרובע השישי בפריז, גם האזור שבין גני לוקסמבורג לכיכר האודיאון ידוע במורשתו הספרותית. עשרות סופרים, אנשי רוח ומשוררים פקדו אותו, מהוגו ופלובר ועד לרמבו וורלן. סופרים רבים במאה ה-20 פיתחו לאזור רגשות עזים, עד כדי כך שהמניגווי טען כי בא לכאן מיד עם שחרור פריז, מפני ש"רצה להיות הראשון שמשחרר את הרובע". מלבד זאת, תמצאו כאן גם כמה מהרחובות היפים בפריז, וכמובן – גם את גני לוקסמבורג היפים.

 

מתחילים את המסלול ב-Place Edmond Rostand, בכניסה המזרחית לגני לוקסמבורג (אפשר להגיע ב-RER לתחנת Luxembourg). פונים ימינה ב-rue de Medicis, ממשיכים כמה מטרים ופונים שמאלה ב-rue de Vaugirard. זהו הרחוב הארוך ביותר בפריז וההליכה בו נעימה ומעניינת. הסתובבו בו קצת לפני שתפנו צפונה לכיוון כיכר האודיאון. אם אתם רוצים הפסקה לפני המשך ההליכה, אנחנו ממליצים על Le Petit Suisse, בית קפה נעים עם מחירים סבירים ואוכלוסייה מעניינת, שנמצא ממש מול הגן (16 rue de Vaugirard).  

 

הרחוב הארוך ביותר בפריז (צילום: jfgornet , cc)
הרחוב הארוך ביותר בפריז (צילום: jfgornet , cc)

 

ממשיכים ישר עם הרחוב וכעבור זמן פונים ימינה ב-rue Férou. בעלי הפנקס האדום מביניכם ישמחו לדעת שכאן, בבניין מספר 2, כתב עיתונאי צרפתי בשם אוז'ן פוטייה את המנון הפועלים הבינלאומי "האינטרנציונל". ממשיכים ישר עד שמגיעים ל-Place St. Sulpice. כנסיית סן סולפיס היא הגדולה ביותר בפריז (אפילו יותר מנוטר דאם) וכדאי לבקר בה.

 

כשיוצאים מהכנסיה, ממשיכים עם rue St. Sulpice ופונים ימינה ב-rue de Tournon, עוד רחוב מלא חן. ממשיכים עד שמגיעים שוב ל-rue de Vaugirard, פונים בו שמאלה, ואז שוב שמאלה כדי להגיע ל-Place de l'Odéon, ממול תיאטרון האודיאון המפורסם. בכיכר תמצאו גם את La Méditerranée, מסעדת דגים יוקרתית שאירחה בין היתר את צ'רלי צ'פלין, אורסון וולס ואליזבת טיילור.

 

ממשיכים ב-rue de l'Odéon, אחד הרחובות החשובים בתולדות הספרות הצרפתית. כאן, בבית מספר 7, פעל "בית חברי הספר", מועדון תרבות מתחילת המאה ה-20 שעודד סופרי אוונגרד לבוא ולקרוא בפני הקהל את יצירותיהם. כאן התחילו את דרכם כמה מגדולי הסופרים בצרפת, בהם אנדרי ז'יד, פול ולרי וגיום אפולינר. בסמוך, בבית מספר 12, פעלה חנות הספרים המיתולוגית Shakespeare & Co (כיום היא פועלת מול נוטר דאם) שהעניקה עידוד לסופרים צעירים כמו המינגווי וג'ויס. כפי שתראו, הרחוב הצליח לשמור במרוצת השנים על הניחוח האלגנטי והתרבותי שלו.

 

מגיעים לצומת אודיאון (Carrefour de l'Odéon - לא לבלבל עם כיכר אודיאון). לפני שממשיכים צפונה, כדאי לכם לעשות סטיה קטנה ולחזור אחורה כדי לטייל גם ב-rue de Condé וב-RueMonsieur-le-Prince, שני רחובות מקסימים ששמרו על האווירה של פריז הישנה, עם קירות האבן האווירתיים והדלתות המעוטרות.

 

תם החלק הספרותי של הטיול. כעת אפשר להמשיך לשופינג ולמסעדות. צומת אודיאון היא מקום טוב להתחיל: יש כאן בתי קולנוע ובתי קפה ואנחנו ממליצים במיוחד על בר מסעדה סימפטי בשם Avant Seine café הנמצא ב- 6, rue Dupuytren. ימינה מהכיכר יש גם מקום לא גדול שמציע ארוחת צהריים מצוינת, ובזול: Patisserie vienoise הנמצא ב- 8 rue de l'École de medicine. 

 

Patisserie vienoise באודיאון (צילום: austinevan, cc)
Patisserie vienoise באודיאון (צילום: austinevan, cc)

 

מצומת אודיאון חוצים את boulevard St. Germain לכיוון הסיין, ונכנסים לסמטה המקורה rue St. André. כאן נמצא בית הקפה הכי ישן בפריז, שנפתח ב-1686: Le Procope הנמצא ב- 13Ruel'Ancienne Comédie. בקצה הסמטה מגיעים ל-rue St. André des Arts. מימין, בבית מספר 27, נמצאת מסעדת קרפים מומלצת, ה-Creperie des Arts. משמאל ניתן להמשיך אל כיכר Buci, מקום הומה שמלא במעדניות ובבתי קפה. מומלץ במיוחד ליום שבת אחרי הצהריים. מכאן, כדאי להסתובב ברחובות היפים שיוצאים מהכיכר לכיוון הסיין ולסיים את הטיול עם הנוף הרומנטי של הנהר.

 

  • קושי המסלול: קל.
  • אזור: סן ז'רמן דה פרה.
  • נקודת התחלה: גני לוקסמבורג.
  • נקודת סיום: כיכר האודאון.
  • אורך המסלול: כ-2 ק"מ.  

 

כיכר Buci. מקום הומה מלא במעדניות (צילום: carolus124, cc)
כיכר Buci. מקום הומה מלא במעדניות (צילום: carolus124, cc)

 

הרובע השישי

סיור זה יקח אתכם אל סמטאותיו של הרובע השישי - הרובע המיתולוגי של פריז, אל המקומות שבהם נולדו כמה מהרעיונות המשפיעים של המאה ה-20. סארטר, אבי האקזיסטנציאליזם והוגה דעות שמאלני, הסופר הנפלא אלבר קאמי, וסימון דה בובואר, זוגתו של סארטר ופילוסופית בזכות עצמה, כמו גם חבריהם, ישבו כאן שעות, דיברו, התדיינו וכתבו. מטרת הסיור היא לאפשר לכם להכיר מעט את הרובע ולחוש משהו מאופיו המיוחד.

 

יוצאים מתחנת המטרו סן ז'רמן דה פרה ומגיעים אל כיכר St. Germain des Prés, הקרויה על שם הכנסייה שניצבת בקצה הצפוני שלה - אחת הכנסיות העתיקות בפריז. למעשה, לפני שנים בודדות שונה שם הכיכר לכיכר סארטר וסימון דה בובואר. במפגש שבין boulevard St. Germain לבין הכיכר, תראו את בית הקפה המיתולוגי Les Deux-Magots, שהיה ביתם השני של סארטר ושל דה בובואר ואירח בין היתר גם את ויליאם פוקנר. זהו אחד המקומות היוקרתיים והיקרים בפריז; אם אתם רוצים להיכנס, אנחנו ממליצים על השוקו החם. Café de flore, המקום השני שנהנה מנוכחותם של שני הפילוסופים, נמצא אף הוא מול הכנסייה. בצמוד לשני בתי הקפה ניצבת חנות הספרים La Hune, אחת המפורסמות בפריז. קצת בהמשך הרחוב ומן העבר השני של הכביש תמצאו את הבראסרי המיתולוגית Lipp, שהייתה המקום האהוב על עשרות אנשים חשובים: מהנשיאים פרנסואה מיטראן וז'ורז' פומפידו ועד ארנסט המינגווי, מרסל פרוסט, אנדרי ז'יד, אלבר קאמי, איב מונטאן וכמובן סארטר.  

 

הבראסרי המיתולוגית Lipp (צילום: Søren Cosmus ✄, cc)
הבראסרי המיתולוגית Lipp (צילום: Søren Cosmus ✄, cc)

 

מהכיכר ממשיכים ב-rue de Rennes, שמלא במעדניות טובות ובחנויות בגדים מעניינות. בהמשך הרחוב (מספר 76) תמצאו את בית הקולנוע הוותיק L'Arlequin, שמוקדש לקולנוע אירופאי איכותי. מהרחוב פונים שמאלה ב-rue de Mézierès, ומגיעים לכיכר St. Sulpice, שנקראת אף היא על שם הכנסיה שבמרכזה. אפשר לבקר בכנסייה, ולנסות להביט על האזור מאחד משני המגדלים הגבוהים שלה. בכיכר גם נמצא Café de la Mairie הסטייליסטי.

 

מכאן, חיזרו לכיוון סן ז'רמן דה פרה דרך rue Bonaparte, אך לא לפני שתסיירו קצת ב-rue des Canettes, ו-rue Mabillon שיוצאים מהכיכר, ו-rue du Four שחוצה אותן. מתחם הרחובות הזה מלא במסעדות טובות ובחנויות בגדים ונעליים יקרות להחריד. מסעדה מומלצת במיוחד היא Santa Lucia ב-Rue des Canettes, שמגישה אוכל איטלקי מצוין, בעיקר לארוחות ערב. בנוסף, ב-rue du Four יש את כמה מחנויות הבגדים היותר יוקרתיות לנשים.

 

כשתחזרו לכיכר, הקיפו את הכנסייה מצפון דרך rue de l'Abbaye. אתם תמצאו את עצמכם בכיכר Furstenberg, מקום קטן וחינני, אי של שלווה ברובע ההומה. משם ממשיכים כמה צעדים ישר ופונים ימינה לרחובות הקטנים הסמוכים. באזור זה יש כמה חנויות לכלי בית ולמתנות - דברים יפהפיים ויקרים. ממשיכים כמה מטרים ישר לכיוון rue de Seine, פונים בו שמאלה וכעבור כמה מטרים שוב שמאלה ב-rue Jacob.  

 

כיכר Furstenberg. אי של שלווה ברובע הומה (צילום: antonikon, cc)
כיכר Furstenberg. אי של שלווה ברובע הומה (צילום: antonikon, cc)

 

ממשיכים ברחוב עד למפגש עם rue Bonaparte. כאן תמצאו את Café Bonaparte, עוד מקום שהיה אהוב על סארטר. הפילוסוף, אגב, גר ממש מעל - בבית מספר 42. כמה צעדים בהמשך הרחוב ותראו את L'hôtel d'Angleterre, בית המלון הקבוע של המינגווי בעת ביקוריו בפריז; זהו עדיין אחד ממלונות שלושת הכוכבים הטובים בעיר, למרות שההילה של המינגווי בהחלט גרמה למחיר החדרים לטפס.

 

זהו, סיימתם לסייר ברחובות שמהווים את לבו של אזור סן ז'רמן דה פרה. אתם מוזמנים להמשיך ולטייל בסמטאות וברחובות הקטנים כדי לספוג את האווירה עוד יותר. כשתרגישו שמיציתם, המשיכו עם rue Bonaparte לכיוון הסיין, פנו ימינה כשתגיעו לנהר, וחצו את ה-Pont des Arts, הגשר היפה ביותר על הסיין, שבניגוד לאחרים עשוי כולו מעץ.

 

  • קושי המסלול: קל.
  • אזור: סן ז'רמן דה פרה.
  • נקודת התחלה: תחנת המטרו St. Germain des Prés.
  • נקודת סיום: Pont des Arts.
  • אורך המסלול: כ-2 ק"מ.

Café Bonaparte. סארטר אהב אותו (צילום: Ole1981, cc)
Café Bonaparte. סארטר אהב אותו (צילום: Ole1981, cc)

 

 

אוכל ומסעדות

 

שוק האוכל בבסטיליה

השוק הצבעוני הזה, המתקיים מדי ראשון בבוקר ליד כיכר הבסטיליה, הוא אחד השווקים הגדולים והססגוניים בפריז. אם אתם מתכננים לעשות פיקניק באחד מהגנים של פריז, או סתם להכין לעצמכם ארוחת בוקר מפנקת ביום ראשון בבוקר, אל תפספסו את השוק הזה. הרוכלים לא יניחו לכם עד שתקנו ממיטב המטעמים שהם מציעים: פירות, ירקות, בשרים, דגים, מאכלי ים, רטבים, לחמים, אוכל חם, שמן זית ועוד מכל טוב. השוק מלא מפה לפה והסחורה שהמוצעת בו היא הכי טובה שאפשר למצוא. מדי פעם, עומדות זמרות השרות משירי אדית פיאף לעוברים ושבים. לא כדאי לפספס.

 

  • אופי השוק: שוק קבוע, פתוח.
  • סוג: שוק אוכל.
  • מחיר: סביר.
  • אזור: הרובע ה- 11.
  • כתובת: Bd. Richard Lenoir.
  • שעות פתיחה: יום ראשון 7:00-13:00.
  • דרכי הגעה: Metro Bastille. 

 

 

Barthelemy

גן עדן לחובבי הגבינות הצרפתיות, ואולי הפרומז'רי הטובה בפריז ובעולם כולו. מדובר בריכוז אינסופי של גבינות מכל הסוגים והמינים אשר מפיצות ריח משכר או בלתי נסבל, תלוי בהשקפתכם. בכל מקרה, את הריח החזק סביר שתרגישו כבר בחוץ, כאשר הדלת פתוחה עקב התור הארוך שמשתרך כאן, בעיקר בסופי השבוע. הגבינות מסודרות בסדר מופתי על מדפים צרים, כולן איכותיות, יחודיות ומסריחות. במקום צוות מיומן שנמצא כאן כבר שנים, בראשותו של מר ברתלמי, אשר מדי פעם נכנס אל המרתף הקטן המצוי בתחתית גרם מדרגות זעיר היוצא ממרכז החנות, על מנת להביא לכם את מבוקשכם. היחס לגבינות כאן הוא מקודש ועל כן כדאי שגם אתם תפגינו ארשת של הבנה מסוימת. הצוות חביב ביותר והוא ישמח לארוז לכם גבינות לנסיעה באריזת וואקום, למרות שיש בכך משום חילול הקודש. תמצאו כאן גם כמה יוגורטים נפלאים תוצרת בית. חוויה שאסור לפספס.

 

  • סוג: גבינות.
  • מחיר: יקר.
  • תמורה עבור כסף: גבוהה.
  • אזור: רובע 7.
  • כתובת: 51 Rue de Grenelle.
  • טלפון: 33.1.45.48.56.75
  • שעות פתיחה: שלישי-שבת 8:00-13:00, 16:00-19:15
  • דרכי הגעה: Metro rue du bac 
גבינות שלא הרחתן מעולם. Barthelemy (צילום:  tbonejuju, cc)
גבינות שלא הרחתן מעולם. Barthelemy (צילום: tbonejuju, cc)

 

Le Comptoir

אחת המסעדות השוות בפריז היום, גם טרנדית וגם איכותית והכל במחירים סבירים מאוד. כדאי מאוד להזמין כאן מקום מראש כי המקום קטן ותמיד מלא. ביום זו בראסרי ובערב מסעדה משובחת. לא תהיה לכם בחירה - התפריט משתנה מדי יום ולא משנה באיזה יום תגיעו - האוכל תמיד מעולה, כמו גם רמת השירות. המסעדה שייכת למלון ארבעה כוכבים הנמצאת מעליה.

 

אחת השוות בפריז. Le Comptoir (צילום:  jfgornet, cc)
אחת השוות בפריז. Le Comptoir (צילום: jfgornet, cc)

 

תרבות ומוזיאונים

 

Musée de l’Orangerie

אין חוויה יותר פריזאית מלצפות באמנות יפה בלב גנים מלכותיים. ה-Musée de l’Orangerie מומלץ ביותר לכל חובבי האמנות, שכן מדובר באחד המוזיאונים לאמנות היפים ביותר בפריז. המוזיאון הוקם בשנת 1927 ושוכן במבנה שנבנה בשנת 1852, בלב גני טיולרי המלכותיים. המוזיאון היה סגור לרגל שיפוצים למשך חמש שנים ונפתח מחדש בקיץ 2006. הצייר האימפרסיוניסט קלוד מונה (1840-1926) בחר בו עוד בימי חייו כמקום שבו יוצג אוסף ציורי חבצלות המים שלו, ומאז הם מוצגים במקום בתוך שני אולמות אובליים, הזוכים לתאורה טבעית ואידיאלית. ניתן לשבת שעות, להתבונן בשמונת הציורים הענקיים (ארבעה בכל חדר) ולהתרשם מיצירת המופת הזו. בקומה התחתונה מוצג האוסף של פול גיום, הכולל את מיטב היצירות האימפרסיוניסטיות של ציירים כמו מונה, סזאן, רנואר, רוסו, מאטיס, פיקאסו, מודיליאני וסוטין. המוזיאון לא גדול ועל כן השוטטות בו אינה מעייפת. חובה.

 

  • סוג: אמנות מודרנית, אמנות קלאסית.
  • מחיר כניסה: 4.5-6.5 יורו.
  • קניית כרטיסים: בקופות המוזיאון.
  • אזור: הרובע הראשון.
  • כתובת: 1, Place de la Concorde.
  • טלפון: 33.1.42.61.30.82.
  • שעות פתיחה: שני-ראשון 12:30-19:00 (שישי עד 21:00). סגור באחד במאי וב- 25/12.
  • דרכי הגעה: Metro Concorde.

 

מוזיאון גני טיולרי  (צילום: StephenCarlile, cc)
מוזיאון גני טיולרי (צילום: StephenCarlile, cc)

 

Musée de la Vie Romantique

ה-Musée de la Vie Romantique איננו מוקדש לרומנטיקה בפני עצמה אלא לתקופה ולתנועה התרבותית הקרויה כיום בשם המחייב "רומנטית". זהו מוזיאון מלא אווירה הממוקם באטלייה של הצייר ארי שפר (1795-1858) עם גן קסום בצידו, ברובע התשיעי בפריז סמוך לכיכר פיגאל המפורסמת. כאן נהג הצייר לארח אנשי רוח ואמנות שהיוו את עמודי התווך של האסכולה הרומנטית במאה ה-19: המלחינים פרדריק שופן ופרנץ ליסט, הצייר דלקרואה, והסופרים איוואן טורגנייב ולה מרטין. המוזיאון מציג את חייהם ועבודתם של האמנים והסופרים שהשתייכו לזרם הרומנטיקה. מומלץ לשים לב במיוחד למזכרותיה של הסופרת ז'ורז' סנד, אהובתו של שופן. כדאי לבדוק אילו תערוכות מציגות בשעה שאתם בפריז שכן לעתים יש כאן תערוכות קטנות ומאלפות. מומלץ לרומנטיקנים שביניכם.

 

סוג: אמנות קלאסית, אחר.

מחיר כניסה: תערוכות הקבע – חינם. תערוכות זמניות, 7-3.50 יורו.

קניית כרטיסים: בקופות המוזיאון.

אזור: הרובע התשיעי.

כתובת: Hôtel Scheffer-Renan, 6, rue Chaptal.

טלפון: 33.1.55.31.95.67

שעות פתיחה: כל יום (מלבד יום ב' וימי שבתון) 10.00-18.00.

דרכי הגעה: Metro Pigalle / Saint-Georges.

 

קניות

 

Crea Concept

חנות הדגל של ליין אופנת הנשים Crea Concept שוכנת ברובע הרביעי בפריז, הלא הוא ה-Marais. הבגדים כאן מתאפיינים בסגנון צעיר עם נטייה לקז'ואל, ועם נגיעה של שיק ומקוריות. עם זאת, דגש מיוחד ניתן כאן לנוחות ולאיכות. הצבעים נוטים להיות קודרים ומאוד מאופקים והבדים ברובם טבעיים ולא מעובדים מדי. החנות מתעלמת מ"אופנות מתחלפות" ומציעה בגדים אוניברסליים ועמידים לאורך זמן, באיכות גבוהה ובמחירים תואמים. למותג סניף נוסף בשדרו ויקטור הוגו, מספר 17 שברובע ה-16.

 

  • סוג החנות: אופנת נשים.
  • מחיר: יקר.
  • אזור: הרובע הרביעי.
  • כתובת: 2, bis rue des Rosiers .
  • טלפון: 33.1.42.74.18.69
  • שעות פתיחה: שלישי-שבת: 13:00-19:00. ראשון 14:00-19:00.
  • אמצעי תשלום: הכל.
  • קהל היעד: אופנתיות ועשירות.
  • דרכי הגעה: M. St-Paul.

 

 

Librairie Fischbacher

החנות לספרי אמנות Librairie Fischbacher שוכנת בפריז ברובע St-Germain-des-Prés מאז שנת 1872, ברחוב עמוס בחנויות לממכר יצירות אמנות הסמוך לגדת הסיין, לא הרחק מרוכלי הספרים הנדירים הלוא הם הבוקיניסטים. החנות מתמחה בספרי אמנות מתרבויות שונות מכל רחבי העולם, מימי קדם ועד לימינו-אנו. כך, תוכלו לרכוש ספרים נדירים שאזלו בהוצאות וכן ספרים חדשים. לחנות אף הוצאת ספרי אמנות משלה. לעצלנים - ניתן לבצע גם רכישות דרך אתר האינטרנט. מומלץ להעיף מבט.

  

  • מחיר: יקר.
  • אזור: הרובע השישי.
  • כתובת: 33, rue de Seine.
  • טלפון: 33.1.43.26.84.87
  • שעות פתיחה: שני 10:00-13:00, 14:00-18:00. שלישי-שבת 09:00-19:00 (שבת מ-10.00)
  • אמצעי תשלום: הכל.
  • קהל היעד: ביבליופילים וחובבי אמנות.
  • דרכי הגעה: Metro. St-Germain-des-Prés, Odéon, Mabillon

 

חיי לילה  

 

L'Echelle de Jacob

L'Echelle de Jacob, ("סולם יעקב" בעברית), הוא שם די יוצא דופן למוסד צרפתי בלב הגדה השמאלית, ברובע הלטיני. מדובר בבאר-קפה-מועדון חדש יחסית, הממוקם בהיכל קברט ישן, ה-Alcazar. המקום נחשב לאחד הלוהטים בפריז כרגע ואהוד במיוחד על בליינים פריזאיים. המועדון הוקם על חורבותיו של אחד הקברטים הישנים הנודעים בפאריס שבו הופיעו דמויות כגון ז'אק ברל, ז'ורז' בראסנס וסרז' גינזבורג, והבעלים החדשים בהחלט לא מהססים להתפאר ביוקרה ההיסטורית.

 

העיצוב הצרפתי, שהוסב למראה של פיאנו-בר ניו-יורקי ייחודי, עם צבעים רכים ופינות אינטימיות וצבעוניות, קורץ לאווירה הסטייליסטית על גבול הסנובית, עם שולחנות עץ, פסלים רומנטיים של חיות, אורות עמומים קמעה ובכלל אווירה מבושמת ואפופת עשן צרפתי מסוגנן (אם כי הצרפתים מתעקשים שיש כאן אווירה ניו-יורקית). ברקע מתנגנת מוזיקת אלקטרו-ג'אז. יש גם בר עשיר ומהוקצע שידוע במבחר יפה של קוקטיילים מעולים ומצטיין במרטיני המשובח שלו. למרות הסטייל ואדי האלכוהול באוויר זהו גם מקום מצוין לבילוי שקט ונעים בזוג, עם מרחב נאות בין שולחן לשולחן ושירות אדיב וסבלני. המחירים מעט גבוהים, אך האווירה טובה. יש הרבה מה לשתות והאוכל המוגש כאן מצוין.

 

  • מחיר: יקר.
  • תמורה עבור כסף: גבוהה.
  • אזור: הרובע השישי.
  • כתובת: 10-12, rue Jacob.
  • טלפון: 33.146.34.00.29
  • שעות פתיחה: כל יום 18:00-2:00.
  • דרכי הגעה: רכבת תחתית, קו 10, לתחנת Mabillon.

 

היכל הקברט הישן (צילום: estampemoderne, cc)
היכל הקברט הישן (צילום: estampemoderne, cc)

 

Le Cafe Charbon

קפה שרבון הוא מקום היסטורי. אי של שפיות ברובע סואן במהלך היום ואחד מהלהיטים שיש לרובע להציע במשך הלילה. הבאר/בית קפה היפהפה והכמעט-עתיק זה, ממש פנינת חמד של אותנטיות, נהפך במרוצת השנים למוסד פריזאי של ממש.

 

שלא באשמתו, הוא ממוקם בלב רחוב אוברקאמף, שכינויים כמו "מחתרתי" ו"אנדרגראונד" אינם זרים לו מאז שהפך לאחד המקומות החמים והעכשוויים ביותר בפאריס הצעירה. הקליינטורה - קהל של סופרים, קוראים, וצופים בעוברי-אורח שנהנים בשעות הבוקר מארוחת בוקר ומבראנץ' (מוגש בסוף השבוע עד 17:00). לקראת סוף השבוע, שמתחיל כאן מוקדם, מתמלא המקום עד אפס מקום ואחרי 2 בלילה תמצאו עצמכם עומדים בצפיפות מטורפת, מאזינים למוזיקה מחרישת אוזניים ומתבוננים ביפים ויפות של העיר. מומלץ בהחלט.

 

  • מחיר: סביר.
  • תמורה עבור כסף: גבוהה.
  • אזור: רובע 11.
  • כתובת: 109, RueOberkampf.
  • טלפון: 33.1.43.57.55.13
  • שעות פתיחה: ראשון-שלישי 09:00-02:00, רביעי-שבת 09:00-04:00.
  • דרכי הגעה: M. Oberkampf / M. Parmentier.  

 

אי של שפיות. קפה לה שרבון  (צילום: jeanbaptisteparis, cc)
אי של שפיות. קפה לה שרבון (צילום: jeanbaptisteparis, cc)

 

באדיבות אתר אגוסטה - המלצות של אנשים החיים בחו"ל