מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
מרכיבים
לבצק
- 1 ביצה
- 50 מ"ל חלב
- 60 גרם אבקת סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 150 גרם חמאה
- 280 גרם קמח
- 1/2 שקית שימרית
למלית
- 3/4 כוס חלב
- 1/2 כוס סוכר
- 25 גרם חמאה
- קליפת לימון מגוררת
- 1 כפית דבש
- 1 ו-1/2 כוסות פרג טחון טרי
- 3 כפות אגוזים קצוצים
- 1 כף צימוקים (לא חובה)
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצה, החלמון, החלב, אבקת הסוכר והחמאה במשך 2 דקות.
- מוסיפים את הקמח והשימרית ומערבבים 3 דקות נוספות במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק. מכניסים למקרר ל-3 שעות.
המלית
- מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, החמאה, גרידת הלימון והדבש.
- מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים את הפרג, האגוזים והצימוקים.
- נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות.
ההרכבה
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
- מורחים את המלית על 3/4 משטח הבצק, מגלגלים לרולדה קטנה ויוצרים צורה של "סהרון" – חצי ירח.
- מברישים בביצה טרופה ומתפיחים 1/2 שעה. אופים ב-190 מעלות במשך כ-20 דקות.