מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

 

מרכיבים

 

לבצק

  • 1 ביצה
  • 50 מ"ל חלב
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 150 גרם חמאה
  • 280 גרם קמח
  • 1/2 שקית שימרית

 

למלית

  • 3/4 כוס חלב
  • 1/2 כוס סוכר
  • 25 גרם חמאה
  • קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית דבש
  • 1 ו-1/2 כוסות פרג טחון טרי
  • 3 כפות אגוזים קצוצים
  • 1 כף צימוקים (לא חובה)

 

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה 

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצה, החלמון, החלב, אבקת הסוכר והחמאה במשך 2 דקות.
  2. מוסיפים את הקמח והשימרית ומערבבים 3 דקות נוספות במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק. מכניסים למקרר ל-3 שעות.

 

המלית

  1. מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, החמאה, גרידת הלימון והדבש.
  2. מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים את הפרג, האגוזים והצימוקים.
  3. נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות.

 

ההרכבה

  1. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
  2. מורחים את המלית על 3/4 משטח הבצק, מגלגלים לרולדה קטנה ויוצרים צורה של "סהרון" – חצי ירח.
  3. מברישים בביצה טרופה ומתפיחים 1/2 שעה. אופים ב-190 מעלות במשך כ-20 דקות.