מרכיבים
- 6 עלי פילו
למלית
- 5 תפוחי עץ מסוג גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/3 כוס יין לבן
- 1/2 כוס סוכר
- 25 גרם חמאה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/2 כוס צימוקים לבנים
- חמאה מומסת להברשה
לציפוי
- ביצה טרופה
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי העץ עם היין, החמאה, הסוכר וסוכר הווניל במשך 30-20 דקות, עד שהתפוחים מתרככים וכמעט שלא נותרים נוזלים בסיר.
- מוסיפים את הצימוקים לתערובת ומקררים.
- פורסים צמד עלי פילו אחד על גבי השני. מורחים שכבה דקה של חמאה מומסת.
- מניחים את תפוחי העץ בצד הקרוב מימין לשמאל.
- מגלגלים לגלילה ומורחים בביצה טרופה. אופים ב-195 מעלות כ-20 דקות.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
- אפשר לשלב במלית אגוזים, שקדים, קינמון ועוד.