מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים".

 

מרכיבים

  • 1 ק"ג בצק עלים

 

לקרם הווניל

  • 1 ליטר חלב
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קורנפלור

 

למלית הפירות

  • אננס / משמשים / אפרסקים, חתוכים לקוביות

 

לציפוי

  • ביצה טרופה
  • אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מביאים את החלב, הסוכר ומקל הווניל לרתיחה בסיר.
  2. מערבבים את אבקת הסוכר והקורנפלור. מוסיפים לתערובת שרתחה, תוך כדי ערבוב. מוסיפים גם את הביצים תוך ערבוב ומביאים שוב לרתיחה בלי להפסיק לערבב.
  3. מעבירים את התערובת מיד לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך כמה שעות.
  4. מרדדים את מחצית בצק העלים למלבן בגודל 30X40 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ.
  5. מחלקים ל-12 ריבועים שווים. מניחים במרכז כל ריבוע כף קרם וניל וקובייה של פרי.
  6. סוגרים כמו מעטפה ומברישים בביצה.
  7. אופים ב-190 מעלות במשך כ-20 דקות.
  8. מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.