מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים".
מרכיבים
- 1 ק"ג בצק עלים
לקרם הווניל
- 1 ליטר חלב
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 1 מקל וניל
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קורנפלור
למלית הפירות
- אננס / משמשים / אפרסקים, חתוכים לקוביות
לציפוי
- ביצה טרופה
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מביאים את החלב, הסוכר ומקל הווניל לרתיחה בסיר.
- מערבבים את אבקת הסוכר והקורנפלור. מוסיפים לתערובת שרתחה, תוך כדי ערבוב. מוסיפים גם את הביצים תוך ערבוב ומביאים שוב לרתיחה בלי להפסיק לערבב.
- מעבירים את התערובת מיד לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך כמה שעות.
- מרדדים את מחצית בצק העלים למלבן בגודל 30X40 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ.
- מחלקים ל-12 ריבועים שווים. מניחים במרכז כל ריבוע כף קרם וניל וקובייה של פרי.
- סוגרים כמו מעטפה ומברישים בביצה.
- אופים ב-190 מעלות במשך כ-20 דקות.
- מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.