עוגיות אגוזים והל
מרכיבים
- 1 ו-1/2 כוסות קמח
- 175 גרם חמאה מומסת
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1/2 כוס אגוזים גרוסים
- כפית הל טחון
- גרגרי הל לקשוט
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
- מערבבים את החמאה עם אבקת הסוכר, מוסיפים בהדרגה את הקמח, האגוזים, ההל הטחון והמלח עד לקבלת בצק אחיד.
- מגלגלים את הבצק לרולדה ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה.
- מוצאים וחותכים לפרוסות עגולות.
- מסדרים את העוגיות בתבנית על נייר אפייה ומקשטים בגרגרי הל.
- אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות ואופים כ-20 דקות.
עוגיות קפה ופיסטוקים
מרכיבים
- 1 כוס קמח
- 100 גר' חמאה
- 2 כפות אבקת סוכר
- 3 כפות פיסטוקים גרוסים
- 2 כפות קפה נמס
אופן ההכנה
- בסיר קטן ממיסים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת צבע אחיד.
- מוסיפים את הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבוב ואחריו מצרפים את הקפה והפיסטוקים. מערבבים היטב.
- מניחים את העוגיות בתבנית במרחקים של 4-5 ס"מ בין כל עוגיה לעוגיה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 למשך רבע שעה או עד שהעוגיות משחימות.
סמסמייה (שומשום מקורמל)
מרכיבים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כוסות שומשום
- שמן בתרסיס
אופן ההכנה
- יוצקים את הסוכר בלמחבת ומערבבים עד שמזהיב.
- מוסיפים את השומשום ומערבבים יחד עד שנהיה דביק.
- מעבירים למשטח משומן בתרסיס שמן קנולה.
- חותכים בסכין משומן ויוצרים איזה צורות שרוצים.
קאפ קייקס גזר
מרכיבים
- 2 ביצים
- כוס קמח
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- כפית אבקת אפיה
- כוס גזר מגורד
- פקאנים
- 1/2 כוס סוכר חום
- כוס שמן
אופן ההכנה
- טורפים היטב את הביצים עם הסוכר והשמן.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח עם אבקת האפיה והסודה לשתיה.
- מוסיפים לתערובת את הגזר והפקאנים.
- יוצקים לתוך מנג'טים לגובה של כ-70% מגובה המאנג'ט.
- אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.
לילות בירות
מרכיבים
לבלילה
- 1 כוס סולת שטוחה
- 1 ליטר חלב
- 2 ביצים
- 4 טיפות תמצית מי זהר (מוסטקה בערבית)
לציפוי
- 1 שמנת מתוקה
- 1 אבקת פודינג
- 1 כוס חלב (200 מ"ל)
לסירופ
- 2 ו-1/2 כוסות סוכר
- 1 ו-1/2 כוסות מים
- 3 טיפות מי זהר
לקישוט
- פיסטוק חלבי טחון
אופן ההכנה
- מקציפים את הביצים עם מי הזהר ו/או המוסטקה הטחון בעזרת מזלג.
- מחממים מעט את החלב, מוסיפים את הביצים ובוחשים כדקה בעזרת כף גדולה על אש בינונית.
- מוסיפים את הסולת לתערובת שנוצרה וממשיכים בבחישה על אש בינונית עד לרתיחה.
- יוצקים את הבלילה למגש בינוני ומשאירים לסינון.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והחלב במערבל עד לקבלת קצפת אוורירית. מצפים את העוגה בקצפת.
- מקשטים את העוגה עם פיסטוק חלבי טחון.
- מערבבים את חומרי הכנת הסירופ ומגישים לצד העוגה.