גרסה סמיכה במיוחד של המטבל היווני האהוב. מצאתי שהשילוב של לבַּנה כבשים עם יוגורט כבשים (לא דל שומן) עוזר להגיע למרקם עשיר, שמזכיר את המקור היווני.

 

מרכיבים (כ-6 מנות)

  • 3 מלפפונים ירוקים, טריים ושטופים
  • 750 מ"ל יוגורט כבשים (לא דל שומן)
  • 2 כפות לבַּנה כבשים
  • 1 שן שום, כתושה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל לבן

 

אופן ההכנה

  1. קוצצים את המלפפונים בקליפתם לקוביות קטנות, או חותכים לז'וליינים דקים. שמים בקערה.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
  3. המטבל משתבח לאחר כמה שעות קירור.