גרסה סמיכה במיוחד של המטבל היווני האהוב. מצאתי שהשילוב של לבַּנה כבשים עם יוגורט כבשים (לא דל שומן) עוזר להגיע למרקם עשיר, שמזכיר את המקור היווני.
מרכיבים (כ-6 מנות)
- 3 מלפפונים ירוקים, טריים ושטופים
- 750 מ"ל יוגורט כבשים (לא דל שומן)
- 2 כפות לבַּנה כבשים
- 1 שן שום, כתושה
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל לבן
אופן ההכנה
- קוצצים את המלפפונים בקליפתם לקוביות קטנות, או חותכים לז'וליינים דקים. שמים בקערה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
- המטבל משתבח לאחר כמה שעות קירור.
- מתוך הבלוג של תמי סירקיס - מסירקיס באהבה